Ezeknél most nem találtak finomabb strandételeket

2019. 08. 14., 11:00

Idén négy díjat osztottak ki az Év Strandétele versenyen. Taroltak a Balaton déli partjának vendéglátóhelyei.

Ötödik alkalommal díjazza a Balatoni KÖR az Év Strandétele versenyen a legjobb ételeket, helyeket és az új büfétrendeket. Ezúttal is a We Love Balaton végezte el az előválogatást, egy büfé akár több étellel is nevezhetett – olvasható a Gusto-n.

A zsűri

A Balatoni KÖR idén is hattagú zsűrit kért fel, hogy segítsen a győztest kiválasztani. Szokás szerint szerepet kapott a csapatban a verseny két korábbi győztese, Nagy-Golyán Nikolett (Kalóz Strandbisztró) és Bezerics Dániel (Paletta). Hozzájuk csatlakozott három újságíró: Sümegi Noémi, a nyomtatott Magyar Konyha felelős szerkesztője, Kalas Györgyi, a Street Kitchen gasztronómiai újságírója és a We Love Balaton főszerkesztője, Tucsni László. A hatodik zsűritag Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője volt.

Az Év Strandétele 2019

  1. Kovászosuborka-leves - Tiki Beach Bisztró, Zamárdi
  2. Marhaszegyes ciabatta - Port Burger, Balatonmáriafürdő
  3. Tex-Mex saláta - Málna Büfé, Balatonlelle

Az év felfedezettje 2019

  • Pinyó – Több mint Büfé, Keszthely

Meglepetés, hogy a döntőbe került hét helyből hat déliparti (ezen belül három is lellei!) és a hetedik keszthelyi.

Az Év Felfedezettje a keszthelyi móló előtti büfésoron egy fiatal pár, Pacsai Martin és  Horn Tamara által a nagypapa örökségét folytatva idén újranyitott Pinyó bisztró.

Élő példáját adják a legpozitívabb generációváltásnak: egyszerre folytatják a családi örökséget, a megszokott ételeket is kínálják egy büfésoron, de a legigényesebben elkészítve és újhullámos elemekkel gazdagítva.

1. Tiki Beach Bisztró, Zamárdi - Kovászosuborka-leves

A tavalyi Év Felfedezettje, a zamárdi Tiki Beach Bisztró rukkolával, csírákkal és némi lazaccal bolondított kovászos uborka levese lett idén az Év Strandétele.

Külön pozitívum volt, hogy a Tiki Beach-nél a vendégek szeme láttára „kovászolódik” az uborka nagy befőttesüvegekben, szóval nem bolti uborka kerül a levesbe. A hideg, fanyar, frissítő, pürés levesben a kovászosuborka darabkák mellett füstölt lazaccsíkokat, rukkolát és csírákat is találunk, amelyek más ízvilágokat is behoznak.

2. Marhaszegyes ciabatta - Port Burger, Balatonmáriafürdő

A Port Burger szoros csatában került a második helyre, hiszen ételük gyakorlatilag minden fontos érvnek megfelelt. Órákon át Green Eggben füstölik a fenyvesi Angus marhaszegyet, majd szeletelve ciabattába kerül némi cheddar sajt és mustáros szósz mellé. Maga az étel roppant egyszerű, könnyen elvihető, nagyon ízletes, a hús elkészítésén persze egyszerűsíthet az a büfé, melynek nincs ilyen költséges füstölő berendezése, mint a Green Egg.

3. Tex-Mex saláta - Málna Büfé, Balatonlelle

A Málna Büfé is eséllyel indult az Év Felfedezettje címre, de végül az Év Strandétele harmadik helyét nyerték el. Salátájuk nevével ellentétben annyira azért nem mexikóis: friss kevert saláta vegyül savanyított zöldségekkel, melyre grillezett csirkemellcsíkok, bacon, kukorica és – nomen est omen – pár málna kerül. Az egész koronáját a 15-20 összetevőből álló házi dresszing adja.

(A fotó illusztráció.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS