Ezeknél most nem találtak finomabb strandételeket

2019. 08. 14., 11:00

Idén négy díjat osztottak ki az Év Strandétele versenyen. Taroltak a Balaton déli partjának vendéglátóhelyei.

Ötödik alkalommal díjazza a Balatoni KÖR az Év Strandétele versenyen a legjobb ételeket, helyeket és az új büfétrendeket. Ezúttal is a We Love Balaton végezte el az előválogatást, egy büfé akár több étellel is nevezhetett – olvasható a Gusto-n.

A zsűri

A Balatoni KÖR idén is hattagú zsűrit kért fel, hogy segítsen a győztest kiválasztani. Szokás szerint szerepet kapott a csapatban a verseny két korábbi győztese, Nagy-Golyán Nikolett (Kalóz Strandbisztró) és Bezerics Dániel (Paletta). Hozzájuk csatlakozott három újságíró: Sümegi Noémi, a nyomtatott Magyar Konyha felelős szerkesztője, Kalas Györgyi, a Street Kitchen gasztronómiai újságírója és a We Love Balaton főszerkesztője, Tucsni László. A hatodik zsűritag Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője volt.

Az Év Strandétele 2019

  1. Kovászosuborka-leves - Tiki Beach Bisztró, Zamárdi
  2. Marhaszegyes ciabatta - Port Burger, Balatonmáriafürdő
  3. Tex-Mex saláta - Málna Büfé, Balatonlelle

Az év felfedezettje 2019

  • Pinyó – Több mint Büfé, Keszthely

Meglepetés, hogy a döntőbe került hét helyből hat déliparti (ezen belül három is lellei!) és a hetedik keszthelyi.

Az Év Felfedezettje a keszthelyi móló előtti büfésoron egy fiatal pár, Pacsai Martin és  Horn Tamara által a nagypapa örökségét folytatva idén újranyitott Pinyó bisztró.

Élő példáját adják a legpozitívabb generációváltásnak: egyszerre folytatják a családi örökséget, a megszokott ételeket is kínálják egy büfésoron, de a legigényesebben elkészítve és újhullámos elemekkel gazdagítva.

1. Tiki Beach Bisztró, Zamárdi - Kovászosuborka-leves

A tavalyi Év Felfedezettje, a zamárdi Tiki Beach Bisztró rukkolával, csírákkal és némi lazaccal bolondított kovászos uborka levese lett idén az Év Strandétele.

Külön pozitívum volt, hogy a Tiki Beach-nél a vendégek szeme láttára „kovászolódik” az uborka nagy befőttesüvegekben, szóval nem bolti uborka kerül a levesbe. A hideg, fanyar, frissítő, pürés levesben a kovászosuborka darabkák mellett füstölt lazaccsíkokat, rukkolát és csírákat is találunk, amelyek más ízvilágokat is behoznak.

2. Marhaszegyes ciabatta - Port Burger, Balatonmáriafürdő

A Port Burger szoros csatában került a második helyre, hiszen ételük gyakorlatilag minden fontos érvnek megfelelt. Órákon át Green Eggben füstölik a fenyvesi Angus marhaszegyet, majd szeletelve ciabattába kerül némi cheddar sajt és mustáros szósz mellé. Maga az étel roppant egyszerű, könnyen elvihető, nagyon ízletes, a hús elkészítésén persze egyszerűsíthet az a büfé, melynek nincs ilyen költséges füstölő berendezése, mint a Green Egg.

3. Tex-Mex saláta - Málna Büfé, Balatonlelle

A Málna Büfé is eséllyel indult az Év Felfedezettje címre, de végül az Év Strandétele harmadik helyét nyerték el. Salátájuk nevével ellentétben annyira azért nem mexikóis: friss kevert saláta vegyül savanyított zöldségekkel, melyre grillezett csirkemellcsíkok, bacon, kukorica és – nomen est omen – pár málna kerül. Az egész koronáját a 15-20 összetevőből álló házi dresszing adja.

(A fotó illusztráció.)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 09. 26., 09:26
Siker volt megnyerni az első nagy ügyfeleket, a nagyobb, hosszú távú tendereket, a hazai és külföldi díjakat. A legnagyobb siker mégis az, hogy a mindennapokban azzal foglalkozhatok, ami érdekel és amit szeretek – mondta az Üzletemnek Mezei Georgina, a Morselli Employer Branding Ügynökség társalapító ügyvezetője.
2023-09-26 11:26:37
Egy Csongrád-Csanád vármegyei vágóhídon és a hozzá tartozó húsüzletben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A vágóhídon olyan súlyos higiéniai problémákat tártak fel az ellenőrök, hogy annak tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS