A magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete 14. alkalommal hirdette meg a Magyarország Tortája versenyt.
Idén is rendkívül izgalmas kreációkkal neveztek a versenyzők az ország minden területéről – írja a Gusto.
Érdekesség, hogy idén a mák, a mandula és a birs több versenyzőnél favorit volt.
Az idei döntős torták:
Hunyadi krónikája – Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Tétényi áfonyás mandula - Sztaracsek Ádám (Jánoska Cukrászda – Komárom)
Fenséges fügés manna – Marsa Éva Heléna (Vanília & Gelarto – Nagykőrös)
Mákvirág – Szívós Zita és Poór István (Major Cukrászda – Budapest)
CURIOSITAS – Füredi Krisztián (Hisztéria Cukrászda – Tápiószecső)
Szegedi Boszorkány – Gyuris László és Reisinger Ferenc (A Cappella Cukrászda – Szeged)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.