Kétcsillagos bécsi séf, a koreai és az orosz konyha fenegyerekei mellett a legjobb olasz pezsgő is bemutatkozik május 16-19. között az OTP Bank Gourmet Fesztiválján a budapesti Millenárison.
Idén már kilencedszer találkoznak egymással az ország kiemelkedő séfjei, borászai, cukrászai és az igényes gasztronómiáért rajongók májusban a Millenárison – írja a Gusto.
„Nemcsak a minőségnek szenteltünk külön figyelmet, hanem annak is, hogy a meghívott éttermek érdekes koncepcióval, séfjeik pedig jó sztorival és izgalmas személyiséggel rendelkezzenek” – mondja Nemes Richárd, főszervező.
A gasztronómia rajongóinak legnagyobb közép-európai rendezvényén ezúttal is számos kiemelkedő hazai és külföldi séf ad exkluzív vacsorát. Az osztrák és mediterrán konyhát vegyítő, kétcsillagos bécsi Konstantin Filippou fúziós ízeit és fesztelenségét, az egycsillagos szöuli Lee Dzsong-kuk évtizedekig érlelt szószait és marinádjait, Iván és Szergej Berezutszkij, a moszkvai Twins Garden ikerpár séfjei pedig Oroszország számtalan kreatívan feldolgozott alapanyagát hozzák Budapestre.
A Millenárisra érkezik a legjobb olasz pezsgőházként emlegetett Ferrari is, amelynek válogatott tételeihez Magyarország legjobbjának választott Stand éttermet jegyző Széll Tamás és Szulló Szabina főz ebédmenüt.
A négynapos gasztroshow-n igazán illusztris a kiállítók listája, közöttük találjuk ezeket az éttermeket is: Tama Restaurant, Sauska 48, Larus Étterem, Onyx, Gusto 13 Bistro & Delicate, Viator Apátsági Étterem és Borbár.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.