Három budapesti és egy vidéki étteremszerepel a világ legjobbjai között a La Liste gasztronómiai értékelésében.
A La Liste gasztronómiai top rangsorában a 2019-es listán a magyar éttermek közül a legjobb helyezést a két Michelin-csillagos Onyx érte el, majd a Costes, a Borkonyha és az encsi Anyukám Mondta következik – írja a Forbes.hu.
Az 1000 éttermet felsoroló listán 20 osztrák, 9 szlovén és 6 horvát étterem szerepel, nem került fel szlovákiai vagy romániai étterem.
A listát harmadik éve a három Michelin-csillagos párizsi Guy Savoy vezeti, idén ugyanannyi ponttal, mint a New York-i Le Bernardin.
A harmadik helyen a párizsi Alain Ducasse au Plaza Athénée, a negyediken a spanyolországi Martín Berasategui, míg az ötödiken a japán Matsukawa végzett.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.