Bízik a minél előbbi újranyitásban a Gusto13 üzletvezetője

2020. 12. 01., 13:00

A vírushelyzet egyik legnagyobb vesztese a vendéglátás. A Gusto.hu villáminterjú-sorozatában éttermeseket kérdez arról, milyen túlélési stratégiában gondolkodnak. Elsőként a veszprémi Gusto13 üzletvezetőjét, Szakál Bálintot faggatták.

Hogyan éltétek túl a tavaszi vírushelyzetet?

A tavaszra nagyon készültünk. Szerencsére sikerült az összes kollégát megtartani. Így az újranyitáskor könnyű dolgunk volt. Május 4-én jelent meg a közlönyben, hogy újra kinyithatnak a teraszok, mi 6-án már fogadtuk a vendégeket. Minden biztonsági intézkedést betartva működtünk. Az egész nyár nagyon erős volt, de még az ősz is rávert az előző évre. Pörgött úgy, hogy nem volt céges asztal és szinte a nullával volt egyenlő a külföldi turizmus. Az emberek szó szerint ki voltak éhezve a vendéglátásra. 

Ehhez képest hogyan élitek meg az újbóli bezárást?

Az utolsó nyitvatartási napunk a legerősebb nyári napunkra emlékeztetett.

Mi a stratégia az elkövetkező bő egy hónapra?

Elvileg ugyanaz, mint tavasszal. Megtartunk mindenkit és várjuk, mikor indul újra az élet.

Házhoz szállításban nem gondolkodtok?

A mi ételeink szerintem nem olyanok, amiket házhoz lehet szállítani.

És a pizzátok? Az is abszolút versenyképes.

Hiszek abban, hogy a mi fogásaink, beleértve a tényleg remek pizzáinkat is a maguk frissességében itt és most élvezhetők maximálisan. A kiszállítással járó macera mindenképpen a minőség rovására megy, ezért ebbe nem szeretnénk belemenni. Másrészt meg az úgynevezett torta nem lett nagyobb, maximum több, egyre vékonyabb szeletre vágjuk. Veszprém kis város, és mivel most mindenki kiszállításban gondolkodik, szerintem ennyit nem tud eltartani.

Reménykedsz abban, hogy esetleg karácsony előtt kinyithattok?

Igen, mert alapvetően optimista vagyok. Lehet, hogy karácsonykor és a két ünnep között dolgozhatunk egy kicsit, de a realista énem mégis azt mondja, erre nem számíthatunk. Mivel stabil személyzetünk, összeszokott, jó csapatunk van, bármikor ki tudunk nyitni és magas minőségben dolgozni, ha arra a lehetőség adódik. Ez tavasszal már bebizonyosodott.

És ha csak jövő tavasszal indulhat újra az élet, addig ki tudtok tartani?

Reményeim szerint igen, de akkor azért egyéb forgatókönyvön is dolgozunk kell. Addig meg bízunk abban, hogy a kormány sem hagy magunkra bennünket. A járulékcsökkentés és egyéb intézkedése most is óriási segítség.

Azért ha megnézed, az osztrák kormány például sokkal nagyvonalúbban segíti ezt a szegmenst is.

Ebben nem gondolkodom, szerintem nálunk sosem lesz olyan, mint Ausztriában, se jó, se rossz értelemben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS