Bízik a minél előbbi újranyitásban a Gusto13 üzletvezetője

2020. 12. 01., 13:00

A vírushelyzet egyik legnagyobb vesztese a vendéglátás. A Gusto.hu villáminterjú-sorozatában éttermeseket kérdez arról, milyen túlélési stratégiában gondolkodnak. Elsőként a veszprémi Gusto13 üzletvezetőjét, Szakál Bálintot faggatták.

Hogyan éltétek túl a tavaszi vírushelyzetet?

A tavaszra nagyon készültünk. Szerencsére sikerült az összes kollégát megtartani. Így az újranyitáskor könnyű dolgunk volt. Május 4-én jelent meg a közlönyben, hogy újra kinyithatnak a teraszok, mi 6-án már fogadtuk a vendégeket. Minden biztonsági intézkedést betartva működtünk. Az egész nyár nagyon erős volt, de még az ősz is rávert az előző évre. Pörgött úgy, hogy nem volt céges asztal és szinte a nullával volt egyenlő a külföldi turizmus. Az emberek szó szerint ki voltak éhezve a vendéglátásra. 

Ehhez képest hogyan élitek meg az újbóli bezárást?

Az utolsó nyitvatartási napunk a legerősebb nyári napunkra emlékeztetett.

Mi a stratégia az elkövetkező bő egy hónapra?

Elvileg ugyanaz, mint tavasszal. Megtartunk mindenkit és várjuk, mikor indul újra az élet.

Házhoz szállításban nem gondolkodtok?

A mi ételeink szerintem nem olyanok, amiket házhoz lehet szállítani.

És a pizzátok? Az is abszolút versenyképes.

Hiszek abban, hogy a mi fogásaink, beleértve a tényleg remek pizzáinkat is a maguk frissességében itt és most élvezhetők maximálisan. A kiszállítással járó macera mindenképpen a minőség rovására megy, ezért ebbe nem szeretnénk belemenni. Másrészt meg az úgynevezett torta nem lett nagyobb, maximum több, egyre vékonyabb szeletre vágjuk. Veszprém kis város, és mivel most mindenki kiszállításban gondolkodik, szerintem ennyit nem tud eltartani.

Reménykedsz abban, hogy esetleg karácsony előtt kinyithattok?

Igen, mert alapvetően optimista vagyok. Lehet, hogy karácsonykor és a két ünnep között dolgozhatunk egy kicsit, de a realista énem mégis azt mondja, erre nem számíthatunk. Mivel stabil személyzetünk, összeszokott, jó csapatunk van, bármikor ki tudunk nyitni és magas minőségben dolgozni, ha arra a lehetőség adódik. Ez tavasszal már bebizonyosodott.

És ha csak jövő tavasszal indulhat újra az élet, addig ki tudtok tartani?

Reményeim szerint igen, de akkor azért egyéb forgatókönyvön is dolgozunk kell. Addig meg bízunk abban, hogy a kormány sem hagy magunkra bennünket. A járulékcsökkentés és egyéb intézkedése most is óriási segítség.

Azért ha megnézed, az osztrák kormány például sokkal nagyvonalúbban segíti ezt a szegmenst is.

Ebben nem gondolkodom, szerintem nálunk sosem lesz olyan, mint Ausztriában, se jó, se rossz értelemben.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-06-10 08:13:00
A 2013 óta futó kezdeményezés elsősorban bértámogatással ösztönzi a középiskolások, egyetemisták vakációs foglalkoztatását, ami érdemben segíti elő a fiatalok munkatapasztalat szerzését. Idén nyáron 3,5 milliárd forintos keretösszegre pályázhatnak a jogosultak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Megkerülhetetlen cukrászlegendák, a csoki iránti szerelemből született friss kisvállalkozások, ékszerdobozhoz hasonlító helyiségek és nagypolgári miliő.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS