A március 18-24. között megrendezett XVI. Országos Étterem Héten mintegy 22 500 Vendég foglalt asztalt a 138 résztvevő étterembe, és próbálta ki azok 3 fogásos menüajánlatát.
A vendégek közül 2 515-en küldték el véleményüket a március 18-26. közötti időszakban a DiningCity étteremajánló weboldalára.
A toplistánál csak azokat a véleményeket vették figyelembe, amelyek mögött a rendszerben valós asztalfoglalások voltak. Az értékelések pont és darabszámát is számolták, illetve minden étterem esetében súlyozták az eredményeket. Így alakult ki a vendégek véleményét tükröző hiteles és 100 százalékig független éttermi toplista.
TOP 3 budapesti összesített lista - 5.900 forintos Exkluzív kategória:
1. Manna Lounge & Étterem
2. La Perle Noire Restaurant & Lounge
3. Via Luna étterem
TOP 3 budapesti összesített lista - 4.900 forintos Prémium kategória:
1. Columbus hajó
2. Antré étterem
3. Spoon Cafe & Lounge
TOP 3 budapesti összesített lista - 3.900 forintos kategória:
1. Eiffel Bistro & Bar
2. Buda Gourmet Bistro
3. Mimama Konyhája
Országos lista - TOP 3 étterem az 5.900 forintos Exkluzív kategóriában:
1. Szél Fiai Fogadó & Cellárium (Nyúl)
2. IKON étterem (Debrecen)
3. 67 étterem (Székesfehérvár)
Országos lista - TOP 3 étterem a 4.900 Ft-os Prémium kategóriában:
1. Avalon Ristorante (Miskolctapolca)
2. Viator apátsági étterem (Pannonhalma)
3. Kikelet étterem és kávézó (Pécs)
Országos lista - TOP 3 étterem a 3.900 Ft-os kategóriában:
1. Malomkert Sörház (Veszprém)
2. Bistorant restaurant winebar (Szeged)
3. Lokalista Bistro (Miskolc)
Különdíjak kategóriák szerint lebontva:
5.900 forintos Exkluzív kategória
- Legjobb konyha: Société Bistro
- Legjobb kiszolgálás: Solier Cafe (Gödöllő)
4.900 forintos Prémium kategória
- Legjobb konyha: Planet Sushi (Allee)
- Legjobb kiszolgálás: Nika étterem
3.900 forintos kategória
- Legjobb konyha: Rosinante étterem (Szigetmonostor)
- Legjobb kiszolgálás: Matrjoska Kroshka vegetáriánus/vegán étterem
(Az Üzletem szerkesztője a budapesti Hachapuri grúz étteremben kóstolt, a desszert kivételével mindent nagyon finomnak talált.)
Fotó: Szerdahelyi Csaba
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.