Debrecenbe költözik a csúcsgasztronómia

2019. 06. 12., 13:15

Június 14. és 16. között rendezik meg a 80 éves Nagyerdőben, a Békás-tó partján a Debrecziner Gourmet Fesztivált. Idén a helyi értékek kerülnek a középpontba.

Magyarország legjobb vidéki és fővárosi éttermeinek séfjei az általuk képviselt stílusból, ízekből ihletet merítő ételeket mutatják meg az érdeklődőknek – írja a Gusto.

Debrecen turisztikai kínálatában fontos helyet foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amelyet a Stílusos Vidéki Értelmiség szakmai szövetség kiemelten támogat. 

Kiktől kóstolhatunk?

  • Almavirág Étterem (Derecske)
  • Anyukám Mondta (Encs)
  • Arany Kaviár (Budapest)
  • Gléda (Budapest)
  • Gusto13 Bistro & Delicate (Veszprém)
  • Első Mádi Borház és Bisztró (Mád)
  • Ikon Debrecen
  • Jankovich Kúria Étterem (Rácalmás)
  • Kistücsök (Balatonszemes)
  • A Leves (Miskolc)
  • Maszek az utcabár (Debrecen)
  • Nr.8. Restaurant (Hajdúszoboszló)
  • Pannónia Gasztrohajó (Budapest)
  • Végállomás (Miskolc) 

A minőségi Street-Food jegyében itt lesz az

  • Egy Füst Alatt BBQ (Budapest)
  • a Keszegsütő (Debrecen)
  • a Meeting Nyíregyháza
  • a Zip's Beer & Foodtrucks (Miskolc)
  • a Wok To Box (Debrecen)

Megkóstolhatjuk a

  • Kiss Virág Cukrászda (Debrecen)
  • a Mákvirág Cukrászda (Debrecen)
  • a Mihályi Patisserie (Vác) csodás süteményeit 
  • az IceShot alkoholos és a Tutti Gelati Fagyizó finom fagylaltjait
  • a Panificio Il Basilico (Budapest) különleges pékáruit
  •  a Nárcisz Birtok (Debrecen) kézműves sajtjait

Kiállít a Sárréti Chilifarm (Tetétlen), a Heit Torma (Létavértes), a Grapoila - Hidegen Sajtolt Olajok(Püspökladány).

Italkínálat:

  • Bortársaság
  • DiVino
  • Szentkirályi Ásványvíz
  • Zip's brewhouse
  • Bor és Más Kft.,
  • Tuzséri Pálinkamanufaktúra Kft.,
  • Pernod-Ricard Hungary

Az egyedi ízvilágú koktélokat és ehető koktélsüteményeket a Paparazzi Bar (Debrecen) kínálja.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS