Június 14. és 16. között rendezik meg a 80 éves Nagyerdőben, a Békás-tó partján a Debrecziner Gourmet Fesztivált. Idén a helyi értékek kerülnek a középpontba.
Magyarország legjobb vidéki és fővárosi éttermeinek séfjei az általuk képviselt stílusból, ízekből ihletet merítő ételeket mutatják meg az érdeklődőknek – írja a Gusto.
Debrecen turisztikai kínálatában fontos helyet foglal el a helyi, minőségi gasztronómia bemutatását magára vállaló fesztivál, amelyet a Stílusos Vidéki Értelmiség szakmai szövetség kiemelten támogat.
Kiktől kóstolhatunk?
A minőségi Street-Food jegyében itt lesz az
Megkóstolhatjuk a
Kiállít a Sárréti Chilifarm (Tetétlen), a Heit Torma (Létavértes), a Grapoila - Hidegen Sajtolt Olajok(Püspökladány).
Italkínálat:
Az egyedi ízvilágú koktélokat és ehető koktélsüteményeket a Paparazzi Bar (Debrecen) kínálja.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.