Hatalmas hírverés a magyar boroknak

2021. 04. 12., 10:45

A világ legismertebb borszaklapja, a brit Decanter májusi számában 36 oldalas mellékletben mutatja be a magyar borokat és borvidékeket nemcsak a szigetország, hanem az Egyesült Államok közönségének is.

Hazai szakemberek nélkül ez természetesen nem valósulhatna meg, a kiadvány létrejöttében oroszlánrészt vállalt Toronyi Zsuzsa, aki a Wines of Hungary UK tulajdonosaként évek óta a magyar bormarketing előretolt helyőrsége Londonban – írja a Gusto.

Hozza-viszi a híres angol borszakértőket, megrendezi a brit fővárosban a Furmint Februárt, és egyáltalán, a legtöbbet teszi külföldön a magyar borért.

A melléklet tartalmából:

  • Oz Clarke on Hungary
  • Top 30 Hungarian wines
  • Around Hungary’s wine regions
  • Furmint in focus
  • Top 6 other native grapes
  • Sweet Tokaji
  • Travel: 10 destinations for wine lovers in Budapest

A sorból most csak egyet emelnénk ki. A 30 legjobb magyar bor Caroline Gilby Master of Wine és Czinki Tamás Master Sommelier válogatása-ajánlása. A Borsmenta magazint idézzük:

„A lista élén a Kolonics Pince 2018-as Nagy-Somlói Hárslevelűje áll 96 ponttal, a nagy vörösborokat is megelőzve. 95 pontot érdemelt Kreinbacherék Brut Classic pezsgője, valamint Vida Péter szekszárdi Bonsai kadarkája, a Sauska Villány Siklósi Cabernet Franc-ja és a St. Andrea Borászat Merengő Egri Bikavér Superior bora (valamennyi 2018-as évjárat), de a kóstolt tételek egyike se kapott 89-nél alacsonyabb pontszámot.

Caroline Gilby a száraz furmintoknak és a tokaji édeseknek is szentelt egy-egy írást, listázva a szerinte kiemelkedőket.

A szárazak között Szepsy 2017-es UrbánjaSauska BirsalmásaZsiraiék Szent Tamása, a Tokaj Nobilis Barakonyija, a Barta Pince Öreg Királya és a Sanzon Tokaj Rány Furmintja szerepel a sorban, az édeseknél a Szepsy, a Pajzos, a Disznókő és a Royal Tokaji egy-egy aszúját, valamint a Juliet Victor és a Demetervin szamorodniját emelte ki a szakértő. A pontszámok 91 és 97 között mozognak.”

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS