Folytatja az együttműködést az Agrárkamara a Gasztronómiai Szövetséggel

2020. 07. 14., 16:30

Együttműködési megállapodást kötött a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség. A megállapodás szorosabbra fűzi és intézményesíti a két szervezet közötti kapcsolatot, ezzel hozzájárul a hazai agrárium és gasztronómia egymás kölcsönös segítésén alapuló fejlődéséhez. A megállapodást Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara élelmiszeriparért felelős alelnöke és Krivács András, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség elnöke látta el kézjegyével, az aláírásra az MNGSZ Tisztújító Közgyűlésén került sor.

Sem a színvonalas gasztronómia, sem a sikeres élelmiszeripar nem képzelhető el kiváló minőségű, egészséges és friss alapanyagok nélkül. Minőségi alapanyagért sem a vendéglátósoknak, sem a lakosságnak nem kell messzire menni: az itthon termelt, előállított hazai alapanyagok és élelmiszerek megbízható minőségűek, kiváló beltartalmi jellemzőkkel bírnak.

A NAK rendszeresen hívja fel a figyelmet a hazai élelmiszerek vásárlásának és fogyasztásának előnyeire. Legutóbb az „Én is hazait vásárolok!” elnevezésű kampány helyezte előtérbe a Magyarországon termelt alapanyagokból, magyarországi feldolgozóknál vagy kistermelőknél készült termékeket, amelyek megvásárlásával túl azon, hogy minőségi friss áruhoz jutunk, segíteni tudjuk a járványhelyzetben nehéz helyzetbe került gazdálkodókat, előállítókat.

A NAK és az MNGSZ együttműködése nem új keletű, a hivatalos megállapodás természetes folyománya a két szervezet között fennálló konstruktív kapcsolatnak, amelyet egyrészt az eddigi kiváló együttműködésünk, másrészt az azonos irányba mutató céljaink alapoznak meg.

Tavaly ősszel sikeres Gasztronómiai Roadshow szerveztek közösen, mely arra keresett és kínált válaszokat, hogy miként lehet megalkotni a 21. század elvárásainak megfelelve a hagyományokat őrző, de modern gasztronómiát. Az eddigi találkozók konklúziója az volt, hogy a kereslet-kínálat oldalnak, valamint a jogalkotói oldalnak több és hatékonyabb kommunikációs platformra lenne szüksége, melyek minden szereplőt lefednek „a termőföldtől az asztalig”.

Ez nagymértékben hozzájárulna a gasztronómiai láncolat nehézségeinek – mint a szakképzés, alapanyag-szükséglet, jogszabályi ismeretszerzés – leküzdéséhez. Ezeket a célokat szolgálja a két szervezet közti megállapodás, hiszen a kamara agrárgazdasági ügyekben a Kormány legfontosabb tárgyalópartnere, feladata a hazai agrár- és élelmiszergazdaság erősítése, versenyképességének növelése, amely az MNGSZ küldetésével is megegyezik.

A magyar konyha, a magyar vendéglátás és a magyar agrárium kapcsolatának a mai megállapodás általi szorosabbra fűzése jelképes értékű a két szervezet számára, de mindkét oldalról bíznak abban, hogy kézzelfogható előnnyel és haszonnal fogja szolgálni a két szervezet tagságát és célkitűzéseit, és e kooperációnak legfőbb nyertese a magyar gazdaság lesz.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS