Kőrösi Csoma Sándor Életműdíjat kapott a Turizmus Summit 2019 keretében Kalla Kálmán mesterszakács, szakíró, a Gundel Étterem egykori séfje.
Két év híján fél évszázada dolgozik a szakmában Kalla Kálmán. 1961-ben szegődött el tanulónak az egykori Duna szállodába. Itteni mestere később magával vitte a szálloda helyén felépült InterContinentalba, ahol tíz évig dolgozott – írja a turizmus.com.
Később a washingtoni magyar nagykövetség konyhafőnöke lett, majd a Gundel Étteremben töltött el 15 évet.
„Legjobb munkahelye” azonban saját vendégháza, amelyet a Bakony lábánál található Sümegprágán üzemeltet.
Hitvallása, hogy nem a Michelin-csillagot kell hajkurásznia egy vendéglátóhelynek, hanem azt kell elérnie, hogy a vendég elégedett legyen és kellemesen érezze magát.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.