Márton nap alkalmából számos étterem kínál különleges liba menüt, van, ahol külön liba étlappal várják a vendégeket. Természetesen nem csak november 11-én, hanem sok helyen egész novemberben.
A népi kultúrában határnapnak számított Márton nap. A tavasztól-őszig legeltetett, télen istállóban tartott állatok beterelésének hagyományos időpontja volt november 11-e.
Ilyenkor kóstolták meg először az újbort és vágták le a libákat, a „Mártonludakat”.
Márton nap alkalmából számos étterem kínál különleges liba menüt. A DiningCity csapata összegyűjtötte a legjobb Márton napi éttermi ajánlatokat, ezeken kívül érdekes borvacsora programokat is ajánl.
Az étteremkeresőben mi most 47 aktuális Márton napi ajánlatot találunk. A csarnótai Tenkes Csárdában például november 1-25. között a forró libatepertőt chilis dijoni szósszal és lilahagymával kínálják, de az aranymorzsában sült libamáj, burgonyapürével, alma szósszal, és barnamártással is kitűnő választás lehet.
A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.
Lezárultak a Paks II. Atomerőmű résfalazási munkálatai. A terület előkészítése folytatódik, jelenleg a talajszilárdítást végzik az építési területen.