Hivatalos honlap született a magyar szőlők, borok és borvidékek bemutatására.
A bor.hu a hiánypótló leírások és képek mellett közöl híreket, beszámol eseményekről, és útmutatásokkal is erősíti a borkultúrát – olvasható a Gusto-n.
A magyar borászatoknak bemutatkozási lehetőséget is biztosítanak, ezért várják a jelentkezésüket a weblap borászati adatbázisába.
Az érdeklődő ez alapján könnyebben tudja felkeresni a borászatokat, így az országos partneradatbázis a Magyar Turisztikai Ügynökség várakozása szerint a belföldi borturizmust is fellendítheti.
Az ügynökség a Hegyközségek Nemzeti Tanácsával együtt hívta életre a Magyar bor – Személyesen márkakoncepciót, ezzel együtt döntöttek a bor.hu létrehozásáról.
Terveik szerint a honlap idén eseménynaptárral és médiatárral egészül ki, illetve az angol nyelvű változata is elkészül.
(A fotón a Dubicz Borászat és Szőlőbirtok)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.