A 2010-es évjárat a vörösborok szempontjából sok kihívást tartogatott, viszont Gere Attila villányi borász ekkor készített először gyöngyözőbort.
Az olasz frizzantékhoz hasonló stílus lebegett Gere Attila szeme előtt, és a Frici nevet is ennek a családban kitalált becézése adta – írja a Gusto.
Reduktív technológiával készülnek az alapborok, majd szén-dioxidot adnak hozzá, és egy szűrőt is alkalmaznak, hogy a durva buborékok szétrobbanjanak, és krémes, de mégis élénk textúra alakuljon ki.
A Rosé Frici házasításában a menoir intenzívebb virágos, rózsás, rózsaborsos karakterét a merlot kedves gyümölcsössége szépen kiegészíti.
A Fehér Fricinél is lényeges, hogy ne legyen nagyon illatos, ne legyen túlzó benne se a királyleányka, se a muscat ottonel, a többi szőlőfajtával együtt a kedves karakter mellett megőrizze az eleganciáját is.
A megújuláshoz kapcsolódik a FriciSpritz ötlete is. A Gere család Koroknai Klárához fordult, aki londoni és New York-i tapasztalatszerzés után itthon szaktanácsadással foglalkozik nagy italmárkák részére.
Ő segített kitalálni több friss, akár otthon is könnyen elkészíthető italt, tele zamatos gyümölcsökkel és illatos zöldfűszerekkel. Hatféle spritzet alkotott meg, de bárki ízlése szerint tudja variálni a hozzávalókat, új és új ízeket hozva létre.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.