Nem hagyott nyomot Brad Pitt luxusrozéja

2019. 04. 30., 08:00

A 10. Vince Budapesten meg lehetett kóstolni Brad Pitt és Angelina Jolie híresnek beharangozott rozéját is.

A Napfény csókja mesterkurzuson nyolc tétel kóstoltak, közöttük a Brad Pitt nevével (fém)jelzett rozét, ami a Gusto Magazin szakértője szerint egyértelműen csalódást okozott.

A kurzus mestere Szik Mátyás háromszoros magyar sommelier bajnok volt, aki egy profi stand upos lazaságával és komoly tudással vezetett végig a borsoron a crémant-tól a Châteauneuf-du-Pape-ig.

A beszámoló szerint komoly csalódást okozott a luxusrozénak titulált Chateau Miraval Studio Rosé 2018. A borszakértő összegzése szerint „valahogy olyan semmilyen a bor. Olyannyira, hogy jóformán nincs is mit mondani róla. Gyorsan lefut a korty, nem hagy nyomot.”

A neten 4 ezer forintért kínált rozéért igazából egy ezrest sem nagyon adna a kritikus.

A Chateau Miraval már 8 éve Angelina Jolie és Brad Pitt tulajdonában van. A ma már hivatalosan is elvált házaspár 2011-ben vásárolta meg az 500 hektáron elterülő Miraval birtokot 60 millió dollárért, több mint 17 milliárd forintért.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS