Az egyhetes vagy hosszabb nyaralások helyett sokan választanak inkább két hosszú hétvégét, már akinek belefér anyagilag – mondta el az InfoRádióban Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke.
Bár az augusztus 20-i hétvége mindig nagyon erős, és utána egy picit csendesedik a helyzet, mg mindig szép számmal vannak vendégek az országban – mondta el az InfoRádióban Flesch Tamás.
Évek óta törekszenek az „egész éves Balaton” koncepcióra a tó környékén, de máshol is sok pozitív kísérlet van. „Szeptember első hétvégéjén lesz a fantasztikus Wine & Gourmet fesztivál Veszprémben, ami elképesztő mennyiségű vendéget fog vonzani” – említett egy példát Flesch Tamás.
Az idei szezont a szövetség elnöke jónak értékelte mind Budapesten, mind pedig a fővároson kívül. Mint mondta, Budapest 90 százalékban külföldi vendégekkel van tele – egész évben. „Egy kiemelkedő június után egy teljesen normális július–augusztus volt. Vidéken is szép számmal voltak vendégek, attól függetlenül, hogy sokan választották emellett a külföldi nyaralást is. Összességében jó szezont zártunk.”
A foglalási ablak lerövidült, nagyon rövid idő alatt választanak helyszínt a vendégek és inkább rövid időre, és esetleg többször visszatérnek különböző helyszínekre. Az egyhetes vagy hosszabb nyaralások helyett sokan választanak inkább két hosszú hétvégét, már akinek belefér anyagilag – jegyezte meg Flersch Tamás.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.