Tíz oldalt szentelt a presztízsmagazin a Terféziának

2020. 01. 22., 16:15

Egy évvel ezelőtt írt a Gusto arról, hogy Menyhárt Attila, a Four Seasons Hotel Gresham Palace főcukrásza bekerült a So Good magazinba, a világ egyik legismertebb és legnagyobb presztízs cukrászkiadványába.

A tavalyi megjelenésnek nemzetközi szinten is nagy sikere volt, benne volt a leggyakrabban kedvelt, illetve a legtöbb letöltést hozó anyagok toplistájában. Várható volt, hogy a történet folytatódik – írja a Gusto.

Mind a recepteknek, mind a Fekete Antonio által hozzájuk megálmodott vizualitásnak köszönhető, hogy az alkotópáros új felkérést kapott a So Good kiadójától, ezúttal a kiadó másik presztízskiadványába, a nagy múltú Dulcypas magazinba.

A magazin kéthavonta jelenik meg, több mint 200 oldalon, célközönségét elsősorban a világ spanyol nyelvterületein, az iparágban dolgozók teszik ki. A kiadványban – akárcsak a So Goodban – kizárólag a világ válogatott cukrászai és pékei kapnak megjelenési lehetőséget.

A mostani, 10 oldalas megjelenés főtémája a Terfézia, azaz a homoki szarvasgomba, amely szinte csak Magyarországra jellemző alapanyag.

Attila és Antonio hazai, a régióra jellemző alapanyagot szeretett volna szerepeltetni. Ehhez szükség volt Vieger Ferenc áldozatos munkájára is, aki a gombát gyűjtötte.

„A homoki szarvasgombára néhány kedves ismerősöm hívta fel a figyelmet – árulja el Menyhárt Attila. – Bár leginkább francia alapanyagokkal dolgozom, boldogan tettem próbát a Terféziával, sőt, titokzatos háttértörténete olyan mélyen megérintett, hogy egy egész desszertsort megálmodtam vele.

A sorban szerepel egy monodesszert, egy tányérdesszert és egy tarte. Mindegyik más kísérő alapanyagokkal törekszik bemutatni ennek a páratlan terméknek a különleges ízét.

A homoki szarvasgomba csak „vadon” található meg, senki nem tudja termelni, és speciálisan erre tréningezett kutyák kellenek a felleléséhez. Szezonja augusztus közepétől november közepéig tart, és meglehetősen szigorú szabályok szerint szerezhető be. Kilója nagyjából 200 euró körül mozog.

Egyik legnagyobb előnye, hogy megőrzi aromáját akár 80-90 Celsius fokon is, és különleges összevetőit a fagyasztása során sem veszti el. Illata és aromája egészen kiváló, íze intenzíven édes, így tökéletes összetevője a desszerteknek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2025. 01. 17., 10:10
A január 15-én lezárult Napenergia Plusz Program december–januári „véghajrájában” közel 750 támogatási kérelem érkezett be, az egy éves benyújtási időszak alatt pedig összesen több mint 23 ezer pályázó igényelt összesen 96,4 milliárd forint állami hozzájárulást modern napelemes rendszerek telepítéséhez – tájékoztatott az Energiaügyi Minisztérium.
2025-01-17 15:44:35
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2025. 01. 17., 08:20
epizód: 2025 / 2   |   hossz: 24:49
A kiskorú gyermeket nevelő szülők adóalapját csökkentő családi kedvezmény mértéke 2025. július 1-jétől 50 százalékkal nő, így a kétgyerekes családok az év második felében már nem havi 40 ezer, hanem 60 ezer forint adót és járulékot takarítanak meg. Nem mindegy azonban, hogy mikor és hogyan nyilatkoznak erről a dolgozók, miközben a munkáltatóknak is érdemes odafigyelni az ezzel kapcsolatos változásokra. A legfontosabb tudnivalókról Honyek Pétert, a PwC Magyarország személyi jövedelemadóval foglalkozó területének igazgatóját kérdeztük.
Az amerikai vállalat éppen Budapesten nyitott irodát, hogy a magyar fővárosból kiindulva Európában és Ázsiában is terjessze a forradalmi alumínium-újrahasznosító technológiáját. Az Austin AI Europe a kontinens klímacéljai felé lökdösi mindazokat a gyártókat, akik nem csak a szén-dioxid-kibocsátást, hanem a költségeket is visszafognák – közvetlenül hulladékból származó, azonnal feldolgozható alumínium újrahasznosításával. A részben vagy egészben a timföldgyártást is kiváltó megoldást a cég hazai munkatársai, Demmer Dóra és Cholnoky Miklós mutatták be a BizniszPlusznak. Ismerje meg közelebbről a fenntartható alumíniumgyártás úttörő rendszerét, amely Magyarországról folytatja útját a világhír felé!
2024. 12. 17., 10:35
epizód: 2024 / 24   |   hossz: 27:58
A 2025-ös évre vonatkozó adócsomag változásai minden vállalkozást érintenek, és komoly átalakulás küszöbén állnak a NAV digitális megoldásai is, amelyekben már szerepet kap a mesterséges intelligencia. Farkas Gábor, a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletágának vezetője részletesen beszélt a BizniszPlusznak az adórendszert érintő új szabályokról, az áfabevallások digitális jövőjéről és az adótanácsadás fejlődési irányairól. Ezek a nagyvállalatok és a kkv-k mellett a könyvelői és adótanácsadói szakmára is hatással lesznek, érdemes tehát meghallgatni a szakértő értékelését és tanácsait.

  Rovathírek: GUSTO

A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS