Füredi Krisztián tápiószecsői cukrászmester alkotása, a Curiositas (a latin szó különlegességet, de kíváncsiságot is jelent) fantázianevű tortája nyerte idén a Magyarország Tortája versenyt.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete idén 14. alkalommal hirdette meg a „Magyarország Tortája” versenyt. A szakmai zsűri háromfordulós értékelés után hirdetett győztest – olvasható a Gusto-n.
Az elődöntőbe hat torta került be, ezután a zsűri újrakóstolta a kiválasztott desszerteket, és javaslatokat tett a tökéletesítésükre. A harmadik fordulóban aztán a versenyzőknek a zsűri jelenlétében, élesben kellett megalkotniuk mesterművüket.
A kiírás szerint kedvelt magyar ízekkel, gyümölcsökkel készült recepteket és szigorúan kiváló minőségű, természetes és egészséges alapanyagokat tartalmazó tortákat várt a zsűri.
A díjnyertes finomság a következő rétegekből épül fel: fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birszselé, ropogós keksz és fehércsokoládé, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.