Az Agárdi Pálinkafőzde első alkalommal vett részt a világ egyik legrangosabb nemzetközi bor- és párlatversenyén, s egyből szép sikert aratott.
A londoni székhelyű, idén 50 éves International Wine&Spirit Competition megmérettetésre 2700 nevezési párlatminta érkezett a világ minden részéről – írja a Gusto.
A legtöbb induló – 700 feletti minta – a Gin kategóriában volt, a Skót Whisky-k mezőnyében 400 feletti, míg a Brandy kategóriában 200 feletti minta érkezett.
Hatalmas szakmai sikernek számít, hogy az Agárdi Barrique Szilva Pálinka 98 ponttal arany érmet és az Agárdi Prémium Málna Pálinka 91 ponttal ezüst érmet szerzett a Gyümölcs Párlatok kategóriában.
Még izgalmasabb eredmény, hogy a ginek és whiskyk hazájában az Agárdi Hungarian Dry Gin 90 ponttal ezüst érmes lett a London Dry Gin kategóriában, és az Agárdi Single Malt Whisky 90 ponttal pedig szintén ezüst érmet nyert a nem évjáratos Single Malt Whisky mezőnyében!
A nyári eredményhirdetést november 28-án követi a díjátadó gála, a jubileumi esemény helyszíne a patinás londoni Guildhall lesz.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.