Itt találod az összes cikket a „gasztronómia” témában!
Mintegy 550 millió forintot fordíthat növekedésére a Greenstic Europe Kft. (Greenstic) az MFB Csoporthoz tartozó Hiventures befektetésének köszönhetően.
Versenyben az ananászhamburger és a zöldségfasírt is. A kutatásban részt venni és szavazni november 30-ig a www.miteszikazorszag.hu oldalon lehet, ahol receptek és nyeremények is várják az érdeklődőket.
Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat.
Május 16-án ismét átadják a legjobb éttermeknek járó elismeréseket az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gálán. A trendekről Herczeg Zoltán gasztronómiai tanácsadó, a Dining Guide lapigazgatója mesél.
Egy kattintással bekerül a kiválasztott recept összes összetevője a kosárba a 100 százalékban magyar tulajdonú Coop Online legújabb funkciójának köszönhetően.
A szigetközi turizmust és vendéglátóipart segíti a jövőben az a komplex adatbázis, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem kutatói állítanak össze a civil szervezetekkel együttműködve az Insula Magna Komplex Vízgazdálkodási és Fenntartható Fejlesztési Program keretében.
A díjnyertes magyar ételmentő applikáció egy éves lett. A magyar társadalmi startup, amelybe mind az öt Cápa befektetett, és már több mint 80 ezren letöltötték, nagy bejelentést tett – a Munch külföldön is elindul.
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel kedvezményes bérleti és közterület-használati díjjal segítik Budapesten a turisztikai ágazat mikro- és kisvállalkozóit – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.
Augusztus 7-én kezdődtek és 30-ig tartanak idén a Balatonfürdei Borhetek a Tagore sétányon.
Az Európai Friss Kalandok főzőworkshoppal egybe kötött sajtótájékoztatóján Éder Tamás, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke ismertette a program idei célkitűzéseit, aktivitásait és beszélt a jövőbeni tervekről is.
Mérnökök egy csoportja megtanított egy robotot omlettet készíteni egészen a tojások feltörésétől az elkészült étel tányérra helyezéséig, és még azt is sikerült elérniük, hogy jó ízű ételt készítsen.
Úgy tűnik, június elseje előtt nem nyithatják meg a teraszaikat a romániai vendéglők, kávézók, bárok. Pedig az ágazat képviselői két hónap kényszerszünet után nagyon várják, hogy újra vendégeket fogadhassanak.
A hagyományosan gazdag áruválaszték mellett a folyamatos termékfejlesztésekkel a SPAR több új árucikket, húskészítményt és édességet kínál vásárlóinak az idei ünnepre.
Gyulán április 24-én tartják Magyarország legnagyobb pálinkabemutatóját.
Karbonsemlegesnek lenni kötelező, de ma már nem feltétlenül elég. Ezért dolgozik a gasztrotech Wolt azon, hogy alapításának évéig visszamenőleg is eltüntesse ételkiszállítási tevékenységéből a széndioxidot.
A szlovákiai családok a növekvő bevételeiknek köszönhetően egyre több pénzt hagynak az éttermekben. Fejenként 10 euróval még így is megelőzik őket a magyarok.
Ismét megrendezik a Téli Etyeki Pikniket. A Fejér megyei településen a Gasztrosétányon január 18-án kora délelőttől várják az érdeklődőket, a gasztronómiai kínálat mellett zenei és gyerekprogramokkal is.
Mintegy 10 százalékkal bővül a pulykahús belföldi forgalma decemberben az év többi hónapjához viszonyítva a Magyar Pulykaszövetség szerint, és az exportban is hasonló mértékű növekedésre számít az év utolsó hónapjában a szakmai szervezet.
Napjaink egyik legégetőbb kérdése a fenntartható élelmezés. A téma aktualitása kapcsán fenntartható élelmiszeripari megoldásokra írt ki pályázatot a METRO.
A hétvégén megkezdődnek a közétkeztetési szakácsverseny elődöntői, a téma ezúttal a nyári ételek – tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a honlapján.
A görög, mexikói és olasz ízek a legnépszerűbbek a Falatozz.hu felmérése szerint. A kínai konyhából a szezámmagos csirke a leggyakrabban rendelt fogás.
Szakképzett munkaerőt alig találni, az Y és Z-generációról viszont nincs jó véleménye a budapesti vendéglátósoknak – derült ki a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara kutatásából.
Tulajdonos-befektetőként kerül képbe Gerendai Károly a Nudli munkacímen futó Sas utcai bisztróban, ahol 1000-3000 forintos árfekvésben tésztákat kínálnak majd.
Október 7. és 13. között ismét több, mint 100 étterem részvételével újra megrendezésre kerül az Országos Étterem Hét.
Partneri szerződést kötött Stahl Judit új gasztroportálja, a Stahl.hu és az Adaptive Media.
Jó hír a padthai wokbar kedvelőinek: Budán tesztjelleggel elindult a házhozszállítás.
Az Agárdi Pálinkafőzde első alkalommal vett részt a világ egyik legrangosabb nemzetközi bor- és párlatversenyén, s egyből szép sikert aratott.
Az igényes fogyasztók és az őket kiszolgáló éttermek keresik a mangalicát, amelynek jelentős része exportra megy.
Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Kenyérlelke fesztivált. Az Otthonsütők kategóriában Szentpéteri Szilvia lett a legjobb.
Idén négy díjat osztottak ki az Év Strandétele versenyen. Taroltak a Balaton déli partjának vendéglátóhelyei.
Csökkent Magyarországon a sörfogyasztás az első fél évben, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke szerint elsősorban a hűvösebb időjárás miatt.
Erdélyben főleg a fiatalok körében terjedt el az online ételrendelés gyakorlata, de más korosztályok is jelen vannak a piacon.
Minden második esetben ugyanabból az étteremből rendelünk és a rendelések egyharmada a szokásos.
Olyan üzletet szeretnék nyitni, amelyikben a motorozás, kerékpározás, kávézás egy helyen megtalálható – mondja az Üzletemnek Balázsi Péter.
Közel félmillióan voltak kíváncsiak a Budapesti Tavaszi Vásár programjaira, a kézműves termékekre és a gasztronómiai különlegességekre.
Sajtbírálói képzés indult a Magyar Sajtkészítők Egyesülete szervezésében.
Küföldön kicsit könnyebbnek érzem az újhullámos kávézók helyzetét – mondja Antalóczy György, a Flow Specialty Bar & Bistro tulajdonosa..
A korrekt üzletelés és az emberség automatikusan szorosabb partneri kapcsolatokat hoz létre – ezt tapasztalja Cseh Ádám, a StyleGroup és a Kitchy Design társtulajdonosa.
Az a célom, hogy Budapest fejlődő, szuper hely legyen, és ezért nekem is, mint minden városlakónak, tennem kell – vallja Bánhalmi Kata kommunikációs szakember.
Wolfgang Puck osztrák sztárséf idén már 25. alkalommal főzött az Oscar-gálát követő ünnepi vacsora ezerötszáz vendégének.
Harminc étterem és vendéglátóhely kínálja a megye hat járásában kedvezményes áron magyar ételeit.
Kardos István hisz abban, hogy mi, magyarok empatikusak vagyunk és nem csak kampányszerűen segítünk. A Magyar Vöröskereszt főigazgatója az Üzletem-nek adott interjúban arról is beszélt, hogyan teremtenek win-win szituációt a kisebb és nagyobb cégekkel.
Már megnézheti a Balatoni KÖR és a Kóstolom Borbár közös produkcióját, a Balatoni vadásznapló című filmet.
Pénteken kezdődik a 17. Tihanyi Garda Fesztivál három napos programsorozata.
A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár idén 20. alkalommal várja a látogatókat, november 9. és január 1. között.
A Magyar Vöröskereszt két éve sajátmárkás termékek értékesítésével lépett a piacra, idén pedig speciality kávézót nyitott a szervezet székházának földszintjén.
Háromezer vendég értékelt az Országos Étterem Héten. Ezeket a helyeket tartották a legtrendibbeknek.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.