Gasztronómia

Itt találod az összes cikket a „gasztronómia” témában!

170 millió forint befektetéssel támogat egy gasztro startupot a Hiventures

170 millió forint befektetéssel támogat egy gasztro startupot a Hiventures

A Hiventures kockázati tőkealap-kezelő 170 millió forinttal támogatja az iBar startup vállalkozást, amely a vendéglátóhelyek árukészletének kezelésére fejlesztett mesterséges intelligenciára épülő egyedi mobilapplikációt.
2022. 10. 20., 09:47
Keresik a magyarok kedvenc egészséges ételét

Versenyben az ananászhamburger és a zöldségfasírt is. A kutatásban részt venni és szavazni november 30-ig a www.miteszikazorszag.hu oldalon lehet, ahol receptek és nyeremények is várják az érdeklődőket.

2022. 06. 29., 17:40
Már keresik az idei Év Strandételét

Az idei fő újdonság, hogy külön díjazzák a bisztró és a büfé kategóriát, így különlegesebb alapanyagokból, komolyabb konyhatechnológiával készített ételekkel is lehet indulni, mivel ebben a kategóriában is egyre erősebb a balatoni kínálat.

2020. 10. 01., 10:00
Kedvezményes bérleti díj a vendéglátóteraszokra

A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel kedvezményes bérleti és közterület-használati díjjal segítik Budapesten a turisztikai ágazat mikro- és kisvállalkozóit – döntött a Fővárosi Közgyűlés szerdán.

2020. 06. 08., 12:15
Meglepően jó omlettet készített a robot

Mérnökök egy csoportja megtanított egy robotot omlettet készíteni egészen a tojások feltörésétől az elkészült étel tányérra helyezéséig, és még azt is sikerült elérniük, hogy jó ízű ételt készítsen.

2020. 01. 27., 12:15
Visszamenőlegesen csökkenti ökológiai lábnyomát a Wolt

Karbonsemlegesnek lenni kötelező, de ma már nem feltétlenül elég. Ezért dolgozik a gasztrotech Wolt azon, hogy alapításának évéig visszamenőleg is eltüntesse ételkiszállítási tevékenységéből a széndioxidot.

2020. 01. 09., 18:00
Ismét Téli Etyeki Piknik január 18-án

Ismét megrendezik a Téli Etyeki Pikniket. A Fejér megyei településen a Gasztrosétányon január 18-án kora délelőttől várják az érdeklődőket, a gasztronómiai kínálat mellett zenei és gyerekprogramokkal is.

2019. 12. 13., 11:00
Tíz százalékkal nőhet a pulykahús forgalma az ünnepi időszakban

Mintegy 10 százalékkal bővül a pulykahús belföldi forgalma decemberben az év többi hónapjához viszonyítva a Magyar Pulykaszövetség szerint, és az exportban is hasonló mértékű növekedésre számít az év utolsó hónapjában a szakmai szervezet.

2019. 10. 11., 13:30
Nettó 550 forintból főznek 3 fogásos menüt

A hétvégén megkezdődnek a közétkeztetési szakácsverseny elődöntői, a téma ezúttal a nyári ételek – tette közzé a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a honlapján.

2019. 07. 30., 17:30
Mi történt? Kevesebb sört ivott a magyar

Csökkent Magyarországon a sörfogyasztás az első fél évben, a Magyar Sörgyártók Szövetségének elnöke szerint elsősorban a hűvösebb időjárás miatt.

2019. 03. 01., 09:30
Cseh Ádám: Életem fontos része a szolgálat

A korrekt üzletelés és az emberség automatikusan szorosabb partneri kapcsolatokat hoz létre – ezt tapasztalja Cseh Ádám, a StyleGroup és a Kitchy Design társtulajdonosa.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!
A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS