Balázsi Péter: A feleségemtől tanultam eddig a legtöbbet

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 15., 10:15

Olyan üzletet szeretnék nyitni, amelyikben a motorozás, kerékpározás, kávézás egy helyen megtalálható – mondja az Üzletemnek Balázsi Péter. A specialty kávé(zás) hazai „pápája” szeretne minél több kávés vállalkozásnak segíteni.

Balázsi Pétert néhányan (vagy annál többen?) karakánsága, szókimondása miatt megosztó személyiségnek tartják. Ahhoz képest, hogy Magyarországon az olasz módi helyett/mellett ő indította el a specialty kávés cunamit (vagyis éppenséggel akár lehetne is nagy a mellénye), a Piqniq Budapest legutóbbi rendezvényén kissé megilletődötten kezdte mondanivalóját. (Aztán belemelegedett.)

Hét évvel ezelőtt egy ausztráliai utazás megpecsételte a gasztrosorsát. Azt vallja, hogy az élet jobb kávéval. S az ő esetében nem kétséges, hogy milyen kávéval. Az én esetemben pedig ahhoz nem férhet kétség, hogy előbb-utóbb betérek a My Little Melbourne-be, s talán még egy alap barista képzésbe is belekóstolok – ki tudja… Ám előtte felszolgálom az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 71. interjúját.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A My Little Melbourne megnyitásával elindított „specialty coffee cunamit”. 

Milyen távra tervez?

– Természetesen minél hosszabb távban gondolkodom, minden területen ez jellemző rám.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan üzlet nyitása, ahol a motorozás, kerékpározás, kávézás egy helyen megtalálható.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A feleségemtől.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Itthon még mindig van hova fejlődni a szakmánkban, egyelőre nem tervezünk külföldi terjeszkedést.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Design területén.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Próbálok minél több rendezvényen megjelenni, kapcsolatokat építeni. Elindítottam a „www.cafecoach123.hu” oldalamat is, annak reményében, hogy minél több kávés vállalkozásnak tudjak segíteni.

Mire sajnálja az idejét?

– Sorban állásra. Főleg, ha kiderül, hogy teljesen felesleges volt, és kezdhetem az egészet elölről.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fejlesztésre. A régi vagy elavult dolgok cseréjére.

Mivel lehet felbosszantani?

– A legjobban talán az igazságtalansággal, és ha más gazdálkodik az időmmel, nem tartja azt tiszteletben.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Katasztrófa okozta területek újraépítésében.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal való együttlétek, sorozatok és a motorozás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-25 08:41:00
2023 júliusában a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 559 100, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 385 600 forint volt. A bruttó átlagkereset 15,2, a nettó átlagkereset 15,1 százalékkal nőtt, a reálkereset pedig 2,0 százalékkal csökkent az egy évvel korábbihoz képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS