Balázsi Péter: A feleségemtől tanultam eddig a legtöbbet

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 15., 10:15

Olyan üzletet szeretnék nyitni, amelyikben a motorozás, kerékpározás, kávézás egy helyen megtalálható – mondja az Üzletemnek Balázsi Péter. A specialty kávé(zás) hazai „pápája” szeretne minél több kávés vállalkozásnak segíteni.

Balázsi Pétert néhányan (vagy annál többen?) karakánsága, szókimondása miatt megosztó személyiségnek tartják. Ahhoz képest, hogy Magyarországon az olasz módi helyett/mellett ő indította el a specialty kávés cunamit (vagyis éppenséggel akár lehetne is nagy a mellénye), a Piqniq Budapest legutóbbi rendezvényén kissé megilletődötten kezdte mondanivalóját. (Aztán belemelegedett.)

Hét évvel ezelőtt egy ausztráliai utazás megpecsételte a gasztrosorsát. Azt vallja, hogy az élet jobb kávéval. S az ő esetében nem kétséges, hogy milyen kávéval. Az én esetemben pedig ahhoz nem férhet kétség, hogy előbb-utóbb betérek a My Little Melbourne-be, s talán még egy alap barista képzésbe is belekóstolok – ki tudja… Ám előtte felszolgálom az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 71. interjúját.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A My Little Melbourne megnyitásával elindított „specialty coffee cunamit”. 

Milyen távra tervez?

– Természetesen minél hosszabb távban gondolkodom, minden területen ez jellemző rám.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan üzlet nyitása, ahol a motorozás, kerékpározás, kávézás egy helyen megtalálható.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A feleségemtől.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Itthon még mindig van hova fejlődni a szakmánkban, egyelőre nem tervezünk külföldi terjeszkedést.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Design területén.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Próbálok minél több rendezvényen megjelenni, kapcsolatokat építeni. Elindítottam a „www.cafecoach123.hu” oldalamat is, annak reményében, hogy minél több kávés vállalkozásnak tudjak segíteni.

Mire sajnálja az idejét?

– Sorban állásra. Főleg, ha kiderül, hogy teljesen felesleges volt, és kezdhetem az egészet elölről.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fejlesztésre. A régi vagy elavult dolgok cseréjére.

Mivel lehet felbosszantani?

– A legjobban talán az igazságtalansággal, és ha más gazdálkodik az időmmel, nem tartja azt tiszteletben.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Katasztrófa okozta területek újraépítésében.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal való együttlétek, sorozatok és a motorozás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-23 18:14:26
Még mindig nincs bérmegállapodás a Magyar Postánál, ezért csütörtök reggel a Postás Szakszervezet és a Magyar Postások Érdekvédelmi Szövetsége szervezésében 19 megyéből 19 kézbesítő petíciót adott át a vezérigazgatónak és helyettesének, amiben érdemi tárgyalást és elfogadható béremelési ajánlatot sürgetnek.
2023-03-23 14:14:00
A kormány június 30-ig meghosszabbítja annak a korábbi döntésének a határidejét, amelynek értelmében egyes intézményi befektetők és a legalább 20 millió forintot elhelyező lakossági ügyfelek a látra szóló és legfeljebb egyéves futamidejű betétjeik után nem kaphatnak magasabb kamatot a 3 hónapos Diszkont Kincstárjegy aukciós átlaghozamának mértékénél.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS