Balázsi Péter: A feleségemtől tanultam eddig a legtöbbet

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 05. 15., 10:15

Olyan üzletet szeretnék nyitni, amelyikben a motorozás, kerékpározás, kávézás egy helyen megtalálható – mondja az Üzletemnek Balázsi Péter. A specialty kávé(zás) hazai „pápája” szeretne minél több kávés vállalkozásnak segíteni.

Balázsi Pétert néhányan (vagy annál többen?) karakánsága, szókimondása miatt megosztó személyiségnek tartják. Ahhoz képest, hogy Magyarországon az olasz módi helyett/mellett ő indította el a specialty kávés cunamit (vagyis éppenséggel akár lehetne is nagy a mellénye), a Piqniq Budapest legutóbbi rendezvényén kissé megilletődötten kezdte mondanivalóját. (Aztán belemelegedett.)

Hét évvel ezelőtt egy ausztráliai utazás megpecsételte a gasztrosorsát. Azt vallja, hogy az élet jobb kávéval. S az ő esetében nem kétséges, hogy milyen kávéval. Az én esetemben pedig ahhoz nem férhet kétség, hogy előbb-utóbb betérek a My Little Melbourne-be, s talán még egy alap barista képzésbe is belekóstolok – ki tudja… Ám előtte felszolgálom az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának 71. interjúját.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– A My Little Melbourne megnyitásával elindított „specialty coffee cunamit”. 

Milyen távra tervez?

– Természetesen minél hosszabb távban gondolkodom, minden területen ez jellemző rám.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Egy olyan üzlet nyitása, ahol a motorozás, kerékpározás, kávézás egy helyen megtalálható.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A feleségemtől.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Itthon még mindig van hova fejlődni a szakmánkban, egyelőre nem tervezünk külföldi terjeszkedést.

Melyik szakmában próbálná ki magát szívesen?

– Design területén.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Próbálok minél több rendezvényen megjelenni, kapcsolatokat építeni. Elindítottam a „www.cafecoach123.hu” oldalamat is, annak reményében, hogy minél több kávés vállalkozásnak tudjak segíteni.

Mire sajnálja az idejét?

– Sorban állásra. Főleg, ha kiderül, hogy teljesen felesleges volt, és kezdhetem az egészet elölről.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A fejlesztésre. A régi vagy elavult dolgok cseréjére.

Mivel lehet felbosszantani?

– A legjobban talán az igazságtalansággal, és ha más gazdálkodik az időmmel, nem tartja azt tiszteletben.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Katasztrófa okozta területek újraépítésében.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– A családommal való együttlétek, sorozatok és a motorozás.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-04-13 13:10:00
Már nem az energia- vagy az alapanyagárak jelentik a fő nehézséget a hazai családi vállalatok számára. Az egyelőre még mérsékelten növekvő bevétel-várakozások mellett a magas infláció és a növekvő bérek kifizetése jelent egyre nagyobb kihívást – erről számoltak be a cégek a K&H családi vállalatok klub alkalmával.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS