Erdélyben főleg a fiatalok körében terjedt el az online ételrendelés gyakorlata, de más korosztályok is jelen vannak a piacon. A többség pizzát vagy hamburgert rendel, a vendéglők, gyorséttermek kínálatát összegyűjtő platformok népszerűsége pedig felfelé ível.
Egyre többen rendelnek ételt online – az egyik legnagyobb okostelefonos ételrendelési applikációt működtető Foodpanda statisztikái szerint az év elejétől júniusig konkrétan megkétszereződött a „netről” rendelők száma Romániában.
A nemzetközi konyha vezeti a toplistát olyan fogásokkal, mint a hamburgerek, a pizza, a meggyes lepény, de ott van a borjúcsorba is – írja a Krónika.
Egyre több vendéglő tartja fontosnak, hogy csatlakozzon az online platformhoz, tavaly óta 132 százalékos növekedésről számolnak be az üzemeltetők. Júniusban már 50 százalékkal több vendéglátóipari egység kínálatából lehetett rendelni, mint az év elején.
A Foodpandánál eddig a legnagyobb értékű rendelés elérte az 1349,5 lejt, amelyet Kolozsváron adtak le. A többség, az ügyfelek 77 százaléka készpénzzel fizet, a többiek internetes banki átutalással.
A SALT Budapest alapvető filozófiája a hagyományos magyar konyha újragondolása. Tóth Szilárd séf és csapata olyan régi recepteket és technikákat elevenít fel, amelyek évtizedekkel, sőt évszázadokkal ezelőtt jellemezték a magyar vidéki konyhát.
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség és az ukrán hatóságok tájékoztatása alapján az elmúlt két hónapban sem csökkent az ukrán energia-infrastruktúrát ért támadások száma. A támadások közvetlenül nem érintik az ukrajnai atomerőművek nukleáris biztonságát, azonban megzavarhatják működésüket.