Trendi lett az online ételrendelés Erdélyben

2019. 07. 29., 13:45

Erdélyben főleg a fiatalok körében terjedt el az online ételrendelés gyakorlata, de más korosztályok is jelen vannak a piacon. A többség pizzát vagy hamburgert rendel, a vendéglők, gyorséttermek kínálatát összegyűjtő platformok népszerűsége pedig felfelé ível.

Egyre többen rendelnek ételt online – az egyik legnagyobb okostelefonos ételrendelési applikációt működtető Foodpanda statisztikái szerint az év elejétől júniusig konkrétan megkétszereződött a „netről” rendelők száma Romániában.

A nemzetközi konyha vezeti a toplistát olyan fogásokkal, mint a hamburgerek, a pizza, a meggyes lepény, de ott van a borjúcsorba is – írja a Krónika.

Egyre több vendéglő tartja fontosnak, hogy csatlakozzon az online platformhoz, tavaly óta 132 százalékos növekedésről számolnak be az üzemeltetők. Júniusban már 50 százalékkal több vendéglátóipari egység kínálatából lehetett rendelni, mint az év elején.

A Foodpandánál eddig a legnagyobb értékű rendelés elérte az 1349,5 lejt, amelyet Kolozsváron adtak le. A többség, az ügyfelek 77 százaléka készpénzzel fizet, a többiek internetes banki átutalással.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-07 20:11:44
A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A rendezvény már messze túlmutat a whiskyk világán, sokkal több annál, mint egy hagyományos whiskymustra és whiskykóstoló. A Whisky Show-n évek óta a whiskyk mellett egyéb prémiumpárlatokat is kiállítanak, illetve kóstolhatnak a vendégek.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS