Cseh Ádám: Életem fontos része a szolgálat

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 01., 09:30

A korrekt üzletelés és az emberség automatikusan szorosabb partneri kapcsolatokat hoz létre – ezt tapasztalja Cseh Ádám. A StyleGroup és a Kitchy Design társtulajdonosa az Üzletemnek adott interjúban arról is beszélt, hogy a közösségépítésben hosszútávra tervez.

Cseh Ádám néha külföldre utazik feltöltődni, de tudja, hogy Magyarországon van a helye, mert az ő „keresztje” itthon van. Úgy érzem, ezt a szakmájában is hitvallásként éli meg a Kitchy Design társtulajdonosa, aki szenvedélyesen rajong a gasztronómiáért, a designért és mindenért, amit a természetnek köszönhetünk. Mindezek mellett bőven elfér az is, hogy rajong a hadtörténelemért és az is, hogy a Piqniq Budapest rendezvényét levezényelje. Köszönettel tartozom Ádámnak, hogy ennyi mindent megosztott magáról. Szóval: itt van az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatának legfrissebb interjúja!

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Minden olyan kis lelki hegyet, ami félelemből épült, de bátorsággal meg mertem mászni. Így utaztam el és éltem többször egyedül külföldön a Távol-Kelettől Európáig, kezdtem vállalkozásba és néztem szembe a félelmeimmel és a gyengeségeimmel.

Milyen távra tervez?

– A családi életben életem végéig, társadalmi felelősségvállalásban, közösségépítésben hosszútávon, vállalkozásban pedig ameddig ez a személyes szabadságom javára válik.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Álmom, hogy a szűkebb környezetemen kívül is tudjak a rászorulóknak segíteni a rendelkezésemre álló eszközökkel. 

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– A fájdalmaimtól, az őszinte szembenézéstől, az egyenes, tiszta kommunikációtól és a szeretettől. Összességében: az emberi kapcsolataimtól.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Külföldön nyitottabb a társadalom, ezért néha kimegyek feltöltődni, de úgy érzem, hogy az én keresztem itthon van.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Szenvedélyem a történelem, így most ezzel kapcsolatos tanulásba fektetek, utána pedig van ehhez kötődő üzleti ötletem is.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti kapcsolatait?

– Szeretek enni és kávézni, ez legalább napi 2-3 alkalmat ad, hogy összekössem a kellemeset a hasznossal. Az a tapasztalatom, hogy a korrekt üzletelés és az emberség automatikusan szorosabb partneri kapcsolatokat hoz létre. 

Mire sajnálja az idejét?

– A dugóban araszolásra. Mivel türelmetlen ember vagyok, ezért hosszú a lista.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– Tanulásra, önismeretre, önfejlesztésre, lelki munkára.

Mivel lehet felbosszantani?

– Halogatással, ami magamban is a legjobban zavar. A felelősség fel nem vállalásával és az igazságtalansággal.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Életem fontos része a szolgálat, így gyakorlatilag bármiben.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Rajongok a történelem, azon belül is a hadtörténelem iránt. Bármi, amit a témában olvasok, feltölt. Szeretek úszni, túrázni, a természetben lenni és a barátokkal, családdal mélyeket beszélgetni. A gasztronómiáról nem is beszélve.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.
2023-06-08 09:41:20
Nem árt figyelni, hogy milyen jogviszonyban foglalkoztatják a diákmunkásokat, mert az eltérő formákhoz tartozó különféle adózási kötelezettségek jelentős hatással vannak a nettó jövedelem alakulására. A főbb lehetőségeket járja körül a Moore Hungary elemzése.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS