Antalóczy György: Külföldön könnyebben megy az újhullámos kávézóknak

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 25., 10:15

Küföldön kicsit könnyebbnek érzem az újhullámos kávézók helyzetét – mondja Antalóczy György az Üzletemnek. A Flow Specialty Bar & Bistro tulajdonosa mégis éppen emiatt érez most nagyobb fejlődési lehetőséget idehaza.

Antalóczy György nemcsak kínálja a kávét, de oktatja is a kóstolását. Vagy hogy precíz legyek: a sensory skills-t, ami egyszerre kóstolás, illatérzékelés, elemzés és értékelés. A Flow Specialty Bar & Bistróban természetesen nem akarják kioktatni a vendégeket, viszont ha csak tehetik, mindenkit lebeszélnek arról, hogy a kávéba cukrot és tejet tegyen. (Így kóstolta már a kávét?) A kávézó mellett vegán konyhát is visznek. Györgynek közgazdász diplomája van, 2013-ban kezdett el komolyabban foglalkozni a kávéval. A Flow hosszú távú terv, a most következő interjú ennél természetesen sokkal rövidebb az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Természetesen a kávézó megnyitását, de nagyon büszke vagyok a nemzetközi kávés oktatói papíromra is.

Milyen távra tervez?

– Hosszabb távra. Szeretném, ha sok-sok évig járnának a vendégek a Flow-ba.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném letenni a nemzetközi bírói vizsgát.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Eddig a legtöbbet talán Nagy-Bertók Anitától tanultam arról, hogyan kell kóstolni és értékelni egy kávét.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Küföldön kicsit könnyebbnek érzem az újhullámos kávézók helyzetét, ott sokkal jobban benne van ez az emberek fogyasztási kultúrájában. Ugyanakkor Magyarországon pont emiatt van még lehetőség növekedésre.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Egyelőre nem, a kávézó működtetése mellett, a rendezvényekre és az oktatásokra szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes együttműködésben, bizalomban és kapcsolatokban hiszek, ha üzleti partnerekről beszéltünk. Így viszonyulok alapvetően minden potenciális partnerhez, és ha hasonlót érzek viszont, abból ki tud alakulni hosszú távú együttműködés.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az adminisztrációra sokszor sajnálom, pedig nem kellene.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A jó minőségű alapanyagokra, hiszem, hogy ez alapfeltétele a megfelelő minőségű termékek előállításának.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon nehéz felbosszantani, viszont az irracionális elvakult hit, amivel jó értelemben vett vitát nem lehet folytatni, fel tud idegesíteni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Leginkább állat-, kutyamenhelyeken segítenék.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Amikor kikapcsolódásra és kikapcsolásra van szükségem, akkor tv-sorozatokat nézek és videó játékokat játszok, de valójában a legjobban akkor kapcsolódom ki, amikor testedzést végzek, jelenleg épp a kettlebell-lel próbálkozom.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS