Antalóczy György: Külföldön könnyebben megy az újhullámos kávézóknak

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 25., 10:15

Küföldön kicsit könnyebbnek érzem az újhullámos kávézók helyzetét – mondja Antalóczy György az Üzletemnek. A Flow Specialty Bar & Bistro tulajdonosa mégis éppen emiatt érez most nagyobb fejlődési lehetőséget idehaza.

Antalóczy György nemcsak kínálja a kávét, de oktatja is a kóstolását. Vagy hogy precíz legyek: a sensory skills-t, ami egyszerre kóstolás, illatérzékelés, elemzés és értékelés. A Flow Specialty Bar & Bistróban természetesen nem akarják kioktatni a vendégeket, viszont ha csak tehetik, mindenkit lebeszélnek arról, hogy a kávéba cukrot és tejet tegyen. (Így kóstolta már a kávét?) A kávézó mellett vegán konyhát is visznek. Györgynek közgazdász diplomája van, 2013-ban kezdett el komolyabban foglalkozni a kávéval. A Flow hosszú távú terv, a most következő interjú ennél természetesen sokkal rövidebb az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Természetesen a kávézó megnyitását, de nagyon büszke vagyok a nemzetközi kávés oktatói papíromra is.

Milyen távra tervez?

– Hosszabb távra. Szeretném, ha sok-sok évig járnának a vendégek a Flow-ba.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném letenni a nemzetközi bírói vizsgát.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Eddig a legtöbbet talán Nagy-Bertók Anitától tanultam arról, hogyan kell kóstolni és értékelni egy kávét.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Küföldön kicsit könnyebbnek érzem az újhullámos kávézók helyzetét, ott sokkal jobban benne van ez az emberek fogyasztási kultúrájában. Ugyanakkor Magyarországon pont emiatt van még lehetőség növekedésre.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Egyelőre nem, a kávézó működtetése mellett, a rendezvényekre és az oktatásokra szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes együttműködésben, bizalomban és kapcsolatokban hiszek, ha üzleti partnerekről beszéltünk. Így viszonyulok alapvetően minden potenciális partnerhez, és ha hasonlót érzek viszont, abból ki tud alakulni hosszú távú együttműködés.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az adminisztrációra sokszor sajnálom, pedig nem kellene.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A jó minőségű alapanyagokra, hiszem, hogy ez alapfeltétele a megfelelő minőségű termékek előállításának.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon nehéz felbosszantani, viszont az irracionális elvakult hit, amivel jó értelemben vett vitát nem lehet folytatni, fel tud idegesíteni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Leginkább állat-, kutyamenhelyeken segítenék.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Amikor kikapcsolódásra és kikapcsolásra van szükségem, akkor tv-sorozatokat nézek és videó játékokat játszok, de valójában a legjobban akkor kapcsolódom ki, amikor testedzést végzek, jelenleg épp a kettlebell-lel próbálkozom.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerőpiacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Magyarország Zrt. elnök-vezérigazgatója válaszol.
2022. 06. 13., 06:35
epizód: 2022 / 6   |   hossz: 19:01
A kamerás megfigyelés csak „célhoz kötött” lehet, de a célok meghatározásakor is körültekintően kell eljárni – hívja fel a figyelmet dr. Szabó Gergely ügyvéd. A Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda irodavezető partnerét a munkavállalók megfigyelésére, a kamerák elhelyezésére vonatkozó szabályokról, az élőképekre vonatkozó speciális előírásokról és a technika fejlődés nyújtotta lehetőségek jogi korlátairól kérdeztük.
2022. 05. 30., 12:00
epizód: 2022 / 5   |   hossz: 21:41
Mi vár a vendéglátóiparra a Covid-járvány végén és az ukrajnai háború közben? Miként lesznek a konkurensekből partnerek? Miért a 3. év a legkritikusabb az ágazatban? Hogyan lehet visszacsábítani a pályaelhagyókat? Hány főnök tud kiszabadulni a napi rutinból a hetenkénti feladatmegbeszélésre a csapattal? Bánhalmi Kata, a több ezer tagot számláló Piqniq Budapest szakmai szervezet társalapítója válaszol a kérdésekre.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS