Antalóczy György: Külföldön könnyebben megy az újhullámos kávézóknak

Szerdahelyi Csaba  |  2019. 03. 25., 10:15

Küföldön kicsit könnyebbnek érzem az újhullámos kávézók helyzetét – mondja Antalóczy György az Üzletemnek. A Flow Specialty Bar & Bistro tulajdonosa mégis éppen emiatt érez most nagyobb fejlődési lehetőséget idehaza.

Antalóczy György nemcsak kínálja a kávét, de oktatja is a kóstolását. Vagy hogy precíz legyek: a sensory skills-t, ami egyszerre kóstolás, illatérzékelés, elemzés és értékelés. A Flow Specialty Bar & Bistróban természetesen nem akarják kioktatni a vendégeket, viszont ha csak tehetik, mindenkit lebeszélnek arról, hogy a kávéba cukrot és tejet tegyen. (Így kóstolta már a kávét?) A kávézó mellett vegán konyhát is visznek. Györgynek közgazdász diplomája van, 2013-ban kezdett el komolyabban foglalkozni a kávéval. A Flow hosszú távú terv, a most következő interjú ennél természetesen sokkal rövidebb az Üzletem 12 kérdés – 12 válasz sorozatában.

Mit tart karrierje eddigi csúcsának?

– Természetesen a kávézó megnyitását, de nagyon büszke vagyok a nemzetközi kávés oktatói papíromra is.

Milyen távra tervez?

– Hosszabb távra. Szeretném, ha sok-sok évig járnának a vendégek a Flow-ba.

Mi szerepel a szakmai bakancslistáján?

– Szeretném letenni a nemzetközi bírói vizsgát.

Kitől tanulta eddig a legtöbbet?

– Eddig a legtöbbet talán Nagy-Bertók Anitától tanultam arról, hogyan kell kóstolni és értékelni egy kávét.

A szakmájában hol lát nagyobb fejlődési lehetőséget: Magyarországon vagy külföldön?

– Küföldön kicsit könnyebbnek érzem az újhullámos kávézók helyzetét, ott sokkal jobban benne van ez az emberek fogyasztási kultúrájában. Ugyanakkor Magyarországon pont emiatt van még lehetőség növekedésre.

Mibe fektetne? Gondolkodik új vállalkozáson?

– Egyelőre nem, a kávézó működtetése mellett, a rendezvényekre és az oktatásokra szeretnék nagyobb hangsúlyt fektetni.

Milyen módszerekkel fejleszti üzleti partneri kapcsolatait?

– Személyes együttműködésben, bizalomban és kapcsolatokban hiszek, ha üzleti partnerekről beszéltünk. Így viszonyulok alapvetően minden potenciális partnerhez, és ha hasonlót érzek viszont, abból ki tud alakulni hosszú távú együttműködés.

– Mire sajnálja az idejét?

– Az adminisztrációra sokszor sajnálom, pedig nem kellene.

Mire nem sajnálja a pénzt?

– A jó minőségű alapanyagokra, hiszem, hogy ez alapfeltétele a megfelelő minőségű termékek előállításának.

Mivel lehet felbosszantani?

– Nagyon nehéz felbosszantani, viszont az irracionális elvakult hit, amivel jó értelemben vett vitát nem lehet folytatni, fel tud idegesíteni.

Milyen területen vállalna önkéntes munkát?

– Leginkább állat-, kutyamenhelyeken segítenék.

Mivel töltődik fel? Mi tudja a legjobban kikapcsolni?

– Amikor kikapcsolódásra és kikapcsolásra van szükségem, akkor tv-sorozatokat nézek és videó játékokat játszok, de valójában a legjobban akkor kapcsolódom ki, amikor testedzést végzek, jelenleg épp a kettlebell-lel próbálkozom.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 23., 15:23
Nagy Ferenc Gábor, az NFG Badboys Kft. tulajdonosa reméli, hogy a VOSZ-on belül is sok céghez eljuthatnak, egyre többen ismerik majd meg programjukat és filozófiájukat. A VOSZ Sportvállalkozási Szekciójának új tagjával eddigi eredményeiről és terveiről is beszélgettünk.
2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-05-30 10:11:18
Novembertől teljesen megújul az épületek energiahatékonyságát értékelő rendszer és új energetikai tanúsítványok jönnek. Továbbra is kötelező marad az energetikai tanúsítvány beszerzése az ingatlanok eladásához és bérbeadásához, de annak számát és átvételét már nem kell szerepeltetni a szerződésekben – derül ki az Ingatlannet.hu összefoglalójából.
2023-05-29 14:35:00
Több hatóság egyszerre tartott revíziót a nagybani piac kereskedőinél. A NAV alapos ellenőrzését a rendőrség és a NÉBIH is segítette. A nagyszabású akcióban az árusokat, a termékek eredetét és a forgalmat is kontrollálták.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS