A Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár idén 20. alkalommal várja a látogatókat, november 9. és január 1. között.
A vásár idén is több mint 120 árus zsűrizett kézműves és iparművészeti termékeivel, gazdag gasztronómiai kínálattal és ünnepi műsorokkal várja az érdeklődőket – írja a turizmus.com.
A Magyar Kézműves Szövetség szervezésében egy hagyományos kovácsműhelyt is telepítenek a helyszínre, a gasztronómiai kínálatot pedig a magyar régiók tradicionális ételeit-italait felvonultató tematikus gasztrohetek egészítik ki.
Idén nemcsak a karácsonyfa díszíti a teret, hanem egy három méter átmérőjű, fél méter vastag koszorú is, amelynek egy-egy gyertyáját az adventi vasárnapokon, 16 órakor gyújtják majd meg.
Újdonság a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál keretében bemutatott „városi magasles”, amelyen pár percre kiszakadhatunk a tér forgatagából, és kívülről figyelhetjük meg a várost és az embereket.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.