Ismét megrendezik a Téli Etyeki Pikniket. A Fejér megyei településen a Gasztrosétányon január 18-án kora délelőttől várják az érdeklődőket, a gasztronómiai kínálat mellett zenei és gyerekprogramokkal is.
„Etyek a pezsgő hazája, Törley József óta ezt az immár 130 éves hagyományt próbáljuk őrizni. Most azt látjuk, hogy a pezsgő ismét nagyion népszerű kezdett lenni Magyarországon” – mondta Rókusfalvy Pál borász, az Etyeki Piknik főszervezője.
A hét éve indult rendezvény négyévszakossá vált. A Téli Etyeki Piknikre a korai, 9 órás kezdés és a hideg ellenére sokan jönnek, az érdeklődők bepillanthatnak a disznóvágásba, megnézhetik a látvány malacsütést, megízlelhetik a forralt bort, a gasztronómiai ínyencségeket.
A téli piknik alkalmával egyre több termelőt tudnak bemutatni. Az etyeki pincészetek mellett ott lesznek a helyi borvidék többi településéről érkező borászok, de felvonulnak a legismertebb villányi, tokaji, szekszárdi pincészetek, valamint Erdélyből az aradi Ménes-Hegyalja képviselője.
A Téli Etyeki Pikniken a gyerekeket matinéprogrammal, a családokat kézműves termékekkel és a Fonó Budai Zeneház zenei produkcióival is várják. (MTI)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.