Ők voltak a legjobbak a Kenyérlelke fesztiválon

2019. 08. 22., 15:30

Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Kenyérlelke fesztivált. Az Otthonsütők kategóriában Szentpéteri Szilvia lett a legjobb.

Szokás szerint augusztus 20-án rendezték meg a Kenyérlelke fesztivált. Ez volt az ötödik – írja a Gusto.

A fesztivál a kenyér szerelmeseit összehozza évente egy alkalommal, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat.

A cél, hogy ismét visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.

A 2019-es verseny győztesei:

Otthonsütők:

1. Kategória: Fehér-, félbarna kenyér 1000g

1. hely: Szentpéteri Szilvia
2. hely: Ferenci Balázs
3. hely: Dr. Boruzs Éva

2. Kategória: teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g

1. hely: Sz.Kis Zoltán
2. hely: Tóth Ádám Ákos
3. hely: Szentpéteri Szilvia

3. Kategória: Bagett 290-310g

1. hely: Zapletál Dikó Mariann

4. Kategória: Croissant 50-80g

1. hely: Sarusi-Kis János

5. Kategória: Vajas kifli 50-80g

1. hely: Dr Boruzs Éva
2. hely: Cseh István
3. hely: Zapletál-Dikó Mariann

Pékségek:

1. Kategória: Fehér-, félbarna kenyér 1000g

1. hely: Búzalelke Kovács Beáta
2. hely: Doktor&Pék pékség
3. hely: Panificio

2. Kategória: teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g

1. hely: Alma Nomad Bakery
2. hely: Királypék és Bake my day (holtverseny)
3. hely: Búzalelke

3. Kategória: Bagett 290-310g

1. hely: Artizán
2. hely: Pékmühely
3. hely: Panicio

4. Kategória: Croissant 50-80g

1. hely: Freyja-Dormán Péter
2. hely: Nor/ma
3. hely: Jacques Liszt

5. Kategória: Vajas kifli 50-80g

1. hely: Pékmühely
2. hely: Doktor&Pék pékség
3. hely: Artizán

(Fotó: kenyerlelke.hu)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS