Idén ötödik alkalommal rendezték meg a Kenyérlelke fesztivált. Az Otthonsütők kategóriában Szentpéteri Szilvia lett a legjobb.
Szokás szerint augusztus 20-án rendezték meg a Kenyérlelke fesztivált. Ez volt az ötödik – írja a Gusto.
A fesztivál a kenyér szerelmeseit összehozza évente egy alkalommal, ahol megismerhetik egymást és kicserélhetik egymás között tapasztalataikat.
A cél, hogy ismét visszaemeljék a köztudatba az igazi kenyér fogalmát, készítésének változatait és eredeti ízeit.
A 2019-es verseny győztesei:
Otthonsütők:
1. Kategória: Fehér-, félbarna kenyér 1000g
1. hely: Szentpéteri Szilvia
2. hely: Ferenci Balázs
3. hely: Dr. Boruzs Éva
2. Kategória: teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g
1. hely: Sz.Kis Zoltán
2. hely: Tóth Ádám Ákos
3. hely: Szentpéteri Szilvia
3. Kategória: Bagett 290-310g
1. hely: Zapletál Dikó Mariann
4. Kategória: Croissant 50-80g
1. hely: Sarusi-Kis János
5. Kategória: Vajas kifli 50-80g
1. hely: Dr Boruzs Éva
2. hely: Cseh István
3. hely: Zapletál-Dikó Mariann
Pékségek:
1. Kategória: Fehér-, félbarna kenyér 1000g
1. hely: Búzalelke Kovács Beáta
2. hely: Doktor&Pék pékség
3. hely: Panificio
2. Kategória: teljes kiőrlésű kenyér 500-1000g
1. hely: Alma Nomad Bakery
2. hely: Királypék és Bake my day (holtverseny)
3. hely: Búzalelke
3. Kategória: Bagett 290-310g
1. hely: Artizán
2. hely: Pékmühely
3. hely: Panicio
4. Kategória: Croissant 50-80g
1. hely: Freyja-Dormán Péter
2. hely: Nor/ma
3. hely: Jacques Liszt
5. Kategória: Vajas kifli 50-80g
1. hely: Pékmühely
2. hely: Doktor&Pék pékség
3. hely: Artizán
(Fotó: kenyerlelke.hu)
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
Az előadások több mint negyede a Paks II. atomerőmű-projekttel foglalkozott a Budapesten megrendezett Nukleáris Technikai Szimpóziumon.