Egyensúly Intézet

Itt találod az összes cikket a „Egyensúly Intézet” témában!

Egyensúly Intézet: A régiós átlagnál pesszimistább a hazai gazdasági hangulat

Egyensúly Intézet: A régiós átlagnál pesszimistább a hazai gazdasági hangulat

A régióban továbbra is Magyarországon a legmagasabb az infláció. A munkanélküliségi ráta további növekedésével számolhatunk. A szálláshely-szolgáltatási és a vendéglátási szektorban jelentősen megnőtt az eljárás alá vont cégek száma – olvasható az Egyensúly Intézet februári gazdasági gyorsjelentésében.
2023. 01. 19., 20:12
Gazsi Attila: A legfőbb feladat a mikro- és kisvállalkozások segítése és érdekképviselete

Veszprém adott otthont az Egyensúly Intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által szervezett konzultációsorozat záró rendezvényének. A tíz vidéki nagyvárost érintő eseménysorozaton több mint kétszáz gazdasági és politikai szereplővel, polgármesterekkel, helyi képviselőkkel, kis- és közepes vállalkozások döntéshozóival folytattak párbeszédet.

2023. 01. 18., 19:13
Folytatódott a konzultációsorozat a gazdaság helyzetéről

Tíz vidéki nagyvárost érintő eseménysorozaton több mint kétszáz gazdasági és politikai szereplővel, polgármesterekkel, helyi képviselőkkel, valamint kis- és közepes vállalkozások döntéshozóival folytat párbeszédet az Egyensúly Intézet és a VOSZ.

2022. 12. 01., 10:51
Konzultációsorozat a gazdaság helyzetéről

Tíz vidéki nagyvárost érintő eseménysorozaton több mint kétszáz gazdasági és politikai szereplővel, polgármesterekkel, helyi képviselőkkel, valamint kis- és közepes vállalkozások döntéshozóival folytat párbeszédet az Egyensúly Intézet és a VOSZ.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS