Egerben és Szolnokon folytatódott a VOSZ tavaszi vállalkozói fórumsorozata

Egerben és Szolnokon folytatódott a VOSZ tavaszi vállalkozói fórumsorozata
2024. 04. 07., 13:10

Még több szakmai tanácsadással segíti a vállalkozókat a VOSZ Heves vármegyében is

Micski Marianna, a VOSZ Heves Vármegyei Szervezetének elnöke beszámolójában összegezte a 2023-as esztendő és az idei első negyedév eredményeit, a munkát tavaly óta kibővített elnökséggel végzik. Kiemelte, hogy tavaly Heves vármegyei kezdeményezésre indult a VOSZ Páholy, az első évben 8 rendezvényt tartottak, összesen 450 vállalkozás képviseltette magát, a kezdeményezéshez pedig idén több vármegye VOSZ-szervezete is csatlakozott.

Ignácz Balázs, Heves vármegye főispánja köszöntőjében kiemelte, hogy 2024-ben több fejlesztési program folytatódik és újabbak is indulnak a GINOP Plusz program uniós források felhasználásával. Bér-, lakhatási- és képzéstámogatási pályázatok jelennek meg, ezek a VOSZ vármegyei tagvállalatainak is lehetőségeket jelentenek.

Eppel János, a VOSZ elnöke megerősítette, a szövetségnek van válasza az aktuális kérdésekre és kihívásokra, amelyeket a vállalkozások egyre kevésbé kerülhetnek ki, ilyen a fenntarthatóság, az ESG témaköre is.

10 fős elnökséggel folytatja a munkát a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok vármegyei szervezete

Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese előadásában hangsúlyozta, hogy a VOSZ idén nagy hangsúlyt fektet arra, hogy a vállalkozók minél nagyobb számban legyenek tisztában az ESG-vel kapcsolatos feladatokkal. Az edukálás első fóruma a VOSZFESZT ESG-tematikájú rendezvénye lesz április 25-én Veszprémben a Pannon Egyetemen. Erről és minden más VOSZ-rendezvényről tájékozódni lehet a vosz.hu-n a NAPTÁR rovatban.

Az elnökhelyettes emlékeztetett a VOSZ március 13-án megrendezett „Együtt gondolkodás a hazai munkaerőpiaci tartalékokról” című konferenciájára, ahol a kérdést alaposan körbejárták a külföldi munkavállalók helyzetétől az inaktívak munkaerőpiacra történő bevonásán át a külföldön dolgozók hazacsábításáig. A VOSZ az Egyensúly Intézettel közösen szakpolitikai javaslatcsomagot dolgozott ki a külföldön dolgozó magyar munkavállalók hazahívására.

Dr. Lits József, a VOSZ Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Szervezetének elnöke beszámolójában hangsúlyozta, a VOSZ-nak óriási a felelőssége, hogy a kis és középvállalkozások érdekeit képviselje, felvetéseiket, javaslataikat közvetítse a döntéshozók felé. A vármegyében a VOSZ tavaly három alkalommal rendezett gazdasági fórumot, és immár Brüsszelig érnek a kapcsolatai a kkv-kat képviselve. A Széchenyi Kártya Program a vármegyében is sikertörténet, külön jó hír, hogy a kormány 1400-ról 1700 milliárd forintra emelte a keretösszeget. Dr. Lits József bejelentette, hogy a vármegyei elnökséget 5-ről 10 főre bővítik. Idén már 20. alkalommal rendezik meg a Prima Gálát, amely a vármegye egyik legfontosabb gazdasági-társadalmi eseménye lesz.

A rendezvényen dr. Lits József 25 éves elnöki munkájáért emléklapot vett át Eppel Jánostól, a VOSZ elnökétől, majd öt vármegyei tagvállalkozás vezetőjének adtak át emléklapot a vármegyei szervezet 25 éves jubileuma alkalmából.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-22 10:50:14
Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!
2024-05-22 10:30:59
Michelin-csillagos ételek menzai áron, gasztro-béke Kína és Tajvan között, latin hangulat az Őrségből, japán-magyar rántotthús rokonság, erdélyi ízek, kockásabroszos legendák, tepertő, malacfül, labneh és remek vegán fogások.
2024-05-22 10:10:00
Az öröklési szerződés a végintézkedések egyik sajátos, kétoldalú formája. Megkötésére rendszerint azért kerül sor, mert az örökhagyó biztosítani kívánja saját ellátását, gondozását. A legfontosabb tudnivalókat dr. Szabó Gergely ügyvéd foglalta össze.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ahhoz, hogy a Föld még az unokáinknak is élhető maradjon, elengedhetetlen a biológiai sokszínűség, aminek ma, május 22-én van a világnapja: a biodiverzitást fenyegető veszélyeket nem vehetjük félvállról!

  Rovathírek: ATOMBUSINESS