Ádám Imre

Itt találod az összes cikket a „Ádám Imre” témában!

Ők kapták 2024-ben a Prima Díjat Hajdú-Biharban és Borsodban

Ők kapták 2024-ben a Prima Díjat Hajdú-Biharban és Borsodban

Debrecenben és Miskolcon gálaműsorral köszöntötték szombaton az idei Prima Díjasokat és az Év Vállalkozója Díj győzteseit.
2022. 08. 10., 16:23
Sikeresnek ítélték a jegybank Növekedési Hitelprogramját

Rendkívül sikeres volt a jegybank Növekedési Hitelprogramja,az indulásakor több szempontból is úttörő jellegű volt, és éppen a napokban-hetekben folyósítják az utolsó tételeit – jelentette ki a Magyar Nemzeti Bank alelnöke.

2022. 05. 23., 12:19
Ádám Imre: a fiatalokat már nem kizárólag a fizetés motiválja

A fiataloknak járó kedvezmény munkahelyi hatásának megítéléséről a vállalkozások körében vegyes kép alakult ki – mondta Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) alelnöke, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei testület elnöke.

2022. 03. 28., 15:59
Ádám Imre: egy kiválasztódási folyamatnak lehetünk a szemtanúi

„A válság áldozatai azok lehetnek, akik nem megfelelően menedzselték a problémákat, akik nem kellő hatékonysággal és termelékenységgel dolgoznak. Viszont azok a vállalkozások, amelyek a mostani akadályokon át tudnak jutni, azok megerősödve léphetnek tovább.”

2021. 10. 15., 10:00
Tisztújítás a VOSZ-nál

Tisztújítás zajlott le a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében: az érdekképviselet Küldöttgyűlése elnökévé választotta Eppel Jánost..A tisztségviselők megbízatása a 2026. évi tisztújító Küldöttgyűlésig tart.

2019. 11. 12., 10:15
Ádám Imre: Ismét pozitív kihívássá vált a versenyszférában dolgozni

Felhívjuk a vállalkozók figyelmét, hogy időben foglalkozzanak az utód kinevelésével a cégüknél. Távlati cél a bizalmi vagyonkezelés intézménye is, de ez még nem kiforrott lehetőség Magyarországon – mondta az Üzletemnek Ádám Imre. A VOSZ Borsod-Abaúj Zemplén megyei elnökével, aki egyben az országos szervezet elnökhelyettese, a Prima díj miskolci gálája után beszélgettem.

2019. 10. 03., 15:31
Közeleg a csoportos társasági adózás választásának határideje

A csoportos társasági adózás viszonylag új intézmény, de az adatokból az látszik, hogy érdeklődnek iránta a vállalatcsoportok, mivel alacsonyabb adókötelezettség érhető el és kevesebb dokumentációs kötelezettséggel jár. De kinek éri meg adócsoportot létrehozni?

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS