Átadták a 2023-as veszprémi és borsodi Prima díjakat

2023. 11. 12., 14:25

Veszprémben és Miskolcon folytatódott a VOSZ Prima díj gálasorozata.

Biológus, zeneszerző és újságíró lett 2023-ban Prima díjas Veszprém vármegyében

Idén immár 18. alkalommal rendezték meg a gálát Veszprémben, az ünnepségre a Pannon Egyetemen került sor november 10-én.

Veszprém vármegyei Prima díjasok 2023-ban:

Magyar Tudomány kategória – Liker András biológus, az MTA doktora,

Magyar Ismeretterjesztés és Média kategória – Donát Tamás újságíró

Magyar Zeneművészet kategória – Kovács Attila zongorista, zeneszerző.

Év Vállalkozója Díjat érdemelt ki:

Fazekas Bálint, a Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója, Ürményi Norbert és Ürményi Adrián, az Ada-Bau Kft. Két tulajdonosa, Szalczinger János, az Allegro Café Kft. ügyvezető igazgatója

Boross Ottó, a Vemév-Szer Kft. ügyvezető igazgatója a vármegyét képviselve az Országos Év Vállalkozója díjat decemberben veszi át Budapesten.

(Fotó: Szijártó János)

Száznál több jelöltből választották ki a 2023-as borsodi Prima díjasokat

A VOSZ B.A.Z. vármegyei szervezete hagyományosan a Miskolci Nemzeti Színházban rendezte meg a Prima-díjátadó gálát november 11-én.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Prima díjat kapta:

Magyar színház-, film- és táncművészet kategória: Miskolci Nemzeti Színház,

Magyar képző- és iparművészet kategória: Kovács Attila cipőkészítő mester,

Magyar sport kategória: MEAFC.

A közönségdíjat dr. Kiss Ákos gyermekorvos, a Magyar Tudomány kategória győztese érdemelte ki.

(Fotó: Bujdos Tibor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 12. 05., 10:10
Nálunk nem csupán a szavak szintjén érvényes az, hogy egy hajóban evezünk, hanem tényleg közösen, csapatként jutunk át egyik partról a másikra – mondta az Üzletemnek Csuhay Attila, az ingatlanprojektek menedzselésével foglalkozó GPM Kft. ügyvezető igazgatója.
2023-12-08 10:10:00
A hazai kkv-szektor a 2020-ban kezdődő válságot követően 2022-ben is küzdött külső finanszírozási forrásokért. Gazdaságserkentés céljával a Magyar Állam támogatott finanszírozási formákkal bővítette a hazai idegen források kínálatát, míg egyes piaci szereplők kreatív, a hazai gyakorlatban szokatlan tőkeemelési stratégiákkal álltak elő. Az utóbbiak közül mutat be néhányat az RSM Hungary.
2023-12-07 16:10:00
Az uniós tagállamok állandó képviselői megállapodtak egy olyan új jogszabályra vonatkozó tanácsi megbízásról, amely uniós szinten megkönnyíti az egészségügyi adatok cseréjét és az azokhoz való hozzáférést.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS