Átadták a 2023-as veszprémi és borsodi Prima díjakat

2023. 11. 12., 14:25

Veszprémben és Miskolcon folytatódott a VOSZ Prima díj gálasorozata.

Biológus, zeneszerző és újságíró lett 2023-ban Prima díjas Veszprém vármegyében

Idén immár 18. alkalommal rendezték meg a gálát Veszprémben, az ünnepségre a Pannon Egyetemen került sor november 10-én.

Veszprém vármegyei Prima díjasok 2023-ban:

Magyar Tudomány kategória – Liker András biológus, az MTA doktora,

Magyar Ismeretterjesztés és Média kategória – Donát Tamás újságíró

Magyar Zeneművészet kategória – Kovács Attila zongorista, zeneszerző.

Év Vállalkozója Díjat érdemelt ki:

Fazekas Bálint, a Vöröskő Kft. ügyvezető igazgatója, Ürményi Norbert és Ürményi Adrián, az Ada-Bau Kft. Két tulajdonosa, Szalczinger János, az Allegro Café Kft. ügyvezető igazgatója

Boross Ottó, a Vemév-Szer Kft. ügyvezető igazgatója a vármegyét képviselve az Országos Év Vállalkozója díjat decemberben veszi át Budapesten.

(Fotó: Szijártó János)

Száznál több jelöltből választották ki a 2023-as borsodi Prima díjasokat

A VOSZ B.A.Z. vármegyei szervezete hagyományosan a Miskolci Nemzeti Színházban rendezte meg a Prima-díjátadó gálát november 11-én.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Prima díjat kapta:

Magyar színház-, film- és táncművészet kategória: Miskolci Nemzeti Színház,

Magyar képző- és iparművészet kategória: Kovács Attila cipőkészítő mester,

Magyar sport kategória: MEAFC.

A közönségdíjat dr. Kiss Ákos gyermekorvos, a Magyar Tudomány kategória győztese érdemelte ki.

(Fotó: Bujdos Tibor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Van egy apró kis bolt a Liliom utcában, ahol a gasztronómia szerelmesei garantáltan elérzékenyülnek. Fekete Antonio szakácskönyvboltja majd’ kétszáz kiadó legjobbját kínálja azoknak, akik nem elégszenek meg a középszerrel.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS