130 jelöltből választották ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye Prima díjasait

130 jelöltből választották ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye Prima díjasait
2022. 11. 06., 19:07

A Miskolci Nemzeti Színházban rendezték meg a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének Prima Díj gáláját, ahol az Év Vállalkozója Díjakat is átadták november 5-én.

Hajnal József újságíró, a miskolci Factory Aréna és Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium lettek az idei megyei Prima díjasok. A Közönségdíjat Fazekas Miklósné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke nyerte el – írja a boon.hu.

A Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete tizennegyedik alkalommal rendezte meg a díjkiosztó gálát szombaton.

Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke beszédében úgy fogalmazott, a Prima Gála Demján Sándornak, a 2018-ban elhunyt nagyvállalkozónak, a VOSZ örökös tagjának állít emléket. Ő volt az, aki létrehozta a Prima Primissima Alapítványt és a megyei Prima Díjak rendszerét. „A Prima Díjak értéke felbecsülhetetlen, hiszen egy-egy életmű elismerése, óriási szakmai, erkölcsi megbecsülés. Ma csak hárman kaphatnak Prima Díjat, de minden jelölt – mondta Ádám Imre, hozzátéve: fontosnak tartja az Év Vállalkozója Díjat is, hiszen az az ország legnagyobb vállalkozói, munkaadói közösségének patinás szakmai elismerése. Megköszönte a támogatók felajánlásait, akik nélkül nem jöhetett volna létre a díjátadó gála.

Eppel János, a VOSZ elnöke három fogalom köré építette beszédét, ezek az ünnep, a kiválóság és a közösség. Hangsúlyozta: a közösség számára rendkívül fontos, hogy felismerje, elismerje, értékelje azokat az embereket, azokat a teljesítményeket, amelyek messze az átlag felett járulnak hozzá a közösség fejlődéséhez, életéhez. A Prima Primissima Díj is ilyen elismerés.

A Prima Díj Gálán a megye Év Vállalkozója Díjakat is átadták.

Díjazottak:

Gergely Gábor tulajdonos ügyvezető (Az év műanyagipari vállalkozása, Szirák-Csoport, Policell Kft.),

Machlik András tulajdonos, ügyvezető (Az év építőipari vállalkozása, Panta Rhei Kft.),

Kocsis István tulajdonos (Szuhavölgyi Családi Manufaktúra),

Horváth Jenő gazdálkodó, egyéni vállalkozó, Füzér község polgármestere, MEGOSZ díjas erdész,

Körmöczy Zsuzsanna tulajdonos, ügyvezető (BRS Klíma és Gázcentrum Kft.), aki hamarosan az országos Év Vállalkozója Díjat is átveheti.

A boon.hu fotóján: Rivasz Kinga igazgató-helyettes (Jezsuita Gimnázium), a díjalapító özvegye, Demján Sándorné, Holczinger Ferenc igazgató (Jezsuita Gimnázium), Fazekas Miklósné elnök (B-A-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület) közönségdíjas, Egri Zsuzsa (Factory Aréna), Hajnal József újságíró

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS