130 jelöltből választották ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye Prima díjasait

130 jelöltből választották ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye Prima díjasait
2022. 11. 06., 19:07

A Miskolci Nemzeti Színházban rendezték meg a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének Prima Díj gáláját, ahol az Év Vállalkozója Díjakat is átadták november 5-én.

Hajnal József újságíró, a miskolci Factory Aréna és Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium lettek az idei megyei Prima díjasok. A Közönségdíjat Fazekas Miklósné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke nyerte el – írja a boon.hu.

A Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete tizennegyedik alkalommal rendezte meg a díjkiosztó gálát szombaton.

Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke beszédében úgy fogalmazott, a Prima Gála Demján Sándornak, a 2018-ban elhunyt nagyvállalkozónak, a VOSZ örökös tagjának állít emléket. Ő volt az, aki létrehozta a Prima Primissima Alapítványt és a megyei Prima Díjak rendszerét. „A Prima Díjak értéke felbecsülhetetlen, hiszen egy-egy életmű elismerése, óriási szakmai, erkölcsi megbecsülés. Ma csak hárman kaphatnak Prima Díjat, de minden jelölt – mondta Ádám Imre, hozzátéve: fontosnak tartja az Év Vállalkozója Díjat is, hiszen az az ország legnagyobb vállalkozói, munkaadói közösségének patinás szakmai elismerése. Megköszönte a támogatók felajánlásait, akik nélkül nem jöhetett volna létre a díjátadó gála.

Eppel János, a VOSZ elnöke három fogalom köré építette beszédét, ezek az ünnep, a kiválóság és a közösség. Hangsúlyozta: a közösség számára rendkívül fontos, hogy felismerje, elismerje, értékelje azokat az embereket, azokat a teljesítményeket, amelyek messze az átlag felett járulnak hozzá a közösség fejlődéséhez, életéhez. A Prima Primissima Díj is ilyen elismerés.

A Prima Díj Gálán a megye Év Vállalkozója Díjakat is átadták.

Díjazottak:

Gergely Gábor tulajdonos ügyvezető (Az év műanyagipari vállalkozása, Szirák-Csoport, Policell Kft.),

Machlik András tulajdonos, ügyvezető (Az év építőipari vállalkozása, Panta Rhei Kft.),

Kocsis István tulajdonos (Szuhavölgyi Családi Manufaktúra),

Horváth Jenő gazdálkodó, egyéni vállalkozó, Füzér község polgármestere, MEGOSZ díjas erdész,

Körmöczy Zsuzsanna tulajdonos, ügyvezető (BRS Klíma és Gázcentrum Kft.), aki hamarosan az országos Év Vállalkozója Díjat is átveheti.

A boon.hu fotóján: Rivasz Kinga igazgató-helyettes (Jezsuita Gimnázium), a díjalapító özvegye, Demján Sándorné, Holczinger Ferenc igazgató (Jezsuita Gimnázium), Fazekas Miklósné elnök (B-A-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület) közönségdíjas, Egri Zsuzsa (Factory Aréna), Hajnal József újságíró

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.
2023-06-08 12:41:03
A lakásbiztosítások kiemelt szerepet kapnak a nyár elején gyakran előforduló viharok és az azok okozta károk miatt – közölte a Netrisk.hu. Ha régen, akár 5 évvel vagy korábban kötött lakásbiztosításról van szó, érdemes megnézni, milyen értékű az ingatlan.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS