130 jelöltből választották ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye Prima díjasait

130 jelöltből választották ki Borsod-Abaúj-Zemplén megye Prima díjasait
2022. 11. 06., 19:07

A Miskolci Nemzeti Színházban rendezték meg a VOSZ Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének Prima Díj gáláját, ahol az Év Vállalkozója Díjakat is átadták november 5-én.

Hajnal József újságíró, a miskolci Factory Aréna és Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium lettek az idei megyei Prima díjasok. A Közönségdíjat Fazekas Miklósné, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület elnöke nyerte el – írja a boon.hu.

A Vállalkozók és Munkaadók Országos Szövetségének Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezete tizennegyedik alkalommal rendezte meg a díjkiosztó gálát szombaton.

Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei szervezetének elnöke beszédében úgy fogalmazott, a Prima Gála Demján Sándornak, a 2018-ban elhunyt nagyvállalkozónak, a VOSZ örökös tagjának állít emléket. Ő volt az, aki létrehozta a Prima Primissima Alapítványt és a megyei Prima Díjak rendszerét. „A Prima Díjak értéke felbecsülhetetlen, hiszen egy-egy életmű elismerése, óriási szakmai, erkölcsi megbecsülés. Ma csak hárman kaphatnak Prima Díjat, de minden jelölt – mondta Ádám Imre, hozzátéve: fontosnak tartja az Év Vállalkozója Díjat is, hiszen az az ország legnagyobb vállalkozói, munkaadói közösségének patinás szakmai elismerése. Megköszönte a támogatók felajánlásait, akik nélkül nem jöhetett volna létre a díjátadó gála.

Eppel János, a VOSZ elnöke három fogalom köré építette beszédét, ezek az ünnep, a kiválóság és a közösség. Hangsúlyozta: a közösség számára rendkívül fontos, hogy felismerje, elismerje, értékelje azokat az embereket, azokat a teljesítményeket, amelyek messze az átlag felett járulnak hozzá a közösség fejlődéséhez, életéhez. A Prima Primissima Díj is ilyen elismerés.

A Prima Díj Gálán a megye Év Vállalkozója Díjakat is átadták.

Díjazottak:

Gergely Gábor tulajdonos ügyvezető (Az év műanyagipari vállalkozása, Szirák-Csoport, Policell Kft.),

Machlik András tulajdonos, ügyvezető (Az év építőipari vállalkozása, Panta Rhei Kft.),

Kocsis István tulajdonos (Szuhavölgyi Családi Manufaktúra),

Horváth Jenő gazdálkodó, egyéni vállalkozó, Füzér község polgármestere, MEGOSZ díjas erdész,

Körmöczy Zsuzsanna tulajdonos, ügyvezető (BRS Klíma és Gázcentrum Kft.), aki hamarosan az országos Év Vállalkozója Díjat is átveheti.

A boon.hu fotóján: Rivasz Kinga igazgató-helyettes (Jezsuita Gimnázium), a díjalapító özvegye, Demján Sándorné, Holczinger Ferenc igazgató (Jezsuita Gimnázium), Fazekas Miklósné elnök (B-A-Z. Megyei Diáksport és Szabadidő Egyesület) közönségdíjas, Egri Zsuzsa (Factory Aréna), Hajnal József újságíró

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS