Tisztújítás a VOSZ-nál

Tisztújítás a VOSZ-nál
2021. 10. 15., 10:00

Tisztújítás zajlott le a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségében: az érdekképviselet Küldöttgyűlése elnökévé választotta Eppel Jánost, a szervezet társelnökét. A megválasztott tisztségviselői kör – akiknek a megbízatása a 2026. évi tisztújító Küldöttgyűlésig tart – több új, neves és elismert vállalkozóval gazdagodott.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) 2021. október 14-én Tisztújító Küldöttgyűlést tartott. A VOSZ korábbi elnöke, Tolnay Tibor már az év elején bejelentette, hogy a következő 5 évre az elnökségi tisztséget nem vállalja, de társelnökként továbbra is szívesen részt venne az érdekképviselet munkájában.  A szövetség elnökhelyettesei, Ádám Imre és Gazsi Attila úgy nyilatkoztak, hogy ha bizalmat kapnak, a jelenlegi pozíciójukban szolgálnák tovább a VOSZ érdekeit. Mindezekre tekintettel Tolnay Tibor Eppel Jánost, a VOSZ társelnökét javasolta az elnöki tisztségre. Jelölését az Elnökség egyhangúlag támogatta.

„A vállalkozói kör felém megnyilvánuló bizalmát a szövetség küldetésének továbbvitelével kívánom megszolgálni. A VOSZ a vezetésemmel változatlanul a munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek és a kamarák együttműködő partnere kíván lenni és a kormányzatot is támogatni fogja az ország gazdasági fejlesztésében. Meggyőződésem, hogy meg kell őrizni és tovább kell fejleszteni a vállalkozói szolgáltatásokat, különös tekintettel a Széchenyi Kártya Programra, a vállalkozások digitális környezetére és támogatást nyújtani a vállalkozások szervezeti és üzleti fejlesztésében” – nyilatkozta Eppel János. Az elnök több évtizedes üzletemberi és vállalkozás-fejlesztési tapasztalatával a külkereskedelem és nemzetközi kapcsolatok terén, személyében is garanciát jelent ahhoz, hogy a VOSZ továbbra is mértékadó munkaadói érdekképviseletként működjön Magyarországon és a térségben egyaránt. „Gazdaság és társadalom, vállalkozás és kultúra kéz a kézben jár, ezért a Demján Sándor által elindított Prima mozgalom továbbvitele és átmentése a jövő generációk számára létkérdés” – hangsúlyozta az új érdekképviseleti vezető.

A Küldöttgyűlés megalapította a VOSZ Egészségügyi Tagozatát, amelynek elnökévé Dr. Fábián Lajost, a magyar magánegészségügy vezéregyéniségét – korábbi szekcióelnököt – választotta. A Mezőgazdasági Tagozat elnöke Mátrai Zoltán agrárszakember lett, a társelnöki kör Barabás Tamással, a szervezet Ifjúsági és Induló Vállalkozás Szekciójának korábbi elnökével bővült.

Mind az új tisztségviselők, mind pedig a tisztségükben újra megválasztott vállalkozók mandátuma a 2026. évi Tisztújító Küldöttgyűlésig tart.

Az új tisztviselők

Eppel János az egyetem elvégzése után, 1978-ban, a Konsumex Külkereskedelmi Vállalatnál kezdte pályáját, majd részt vett a vállalat külföldi és belföldi termelő beruházásainak, és érdekeltségeinek létrehozásában, később a vezetésével működött a cég bécsi, majd frankfurti vegyesvállalata. 1994. júliusában csatlakozott a Porsche Hungariához értékesítési vezetőként, és az ő nevéhez fűződik a márka hatékonyan működő márkakereskedői hálózata, valamint az erős gyári kapcsolatokon alapuló importőri rendszere. 2002. január 1-től a Porsche Hungaria ügyvezető igazgatója. Az Eximbank Zrt. és a MEHIB Zrt. felügyelőbizottsági tagjaként is részt vállal a hazai külgazdaság, kiemelten a kkv-szektor fejlesztésében. Példamutató munkájáért 2011-ben Év Vállalkozója díjat kapott, 2015-ben – Demján Sándor elnök úr javaslatára - a VOSZ társelnökévé, majd Nemzetközi Bizottságának elnökévé választják meg. 2017-ben Klauzál Gábor díjban részesült és 2019-ben pedig Magyar Gazdaságért díjat kapott.

Dr. Fábián Lajos a magánegészségügy vezéregyénisége és elismert szakértője Magyarországon és Európa számos országában. Orvos, vállalkozó, egészséggazdasági és egészségbiztosítási szakértő. A MedAlliance Holding Zrt. igazgatóságának elnöke és alapító részvényese. Menedzselt kórházépítéseket Varsóban és Bukarestben is, részt vett a stockholmi székhelyű egészségbiztosító létrehozásában, majd piacra vezetésében, és több, mint 50 járóbeteg klinika nyitása zajlott le vezetése alatt a régióban. a VOSZ egészségügyi szakmai szervezetének elnöke, irányítása alatt a korábbi egészségügyi szekció megújult és rövid idő alatt rendkívül aktív és integratív érdekképviseletté fejlődött. Az elnökség támogatta Tolnay Tibor elnök úr indítványát az Egészségügyi tagozat létrehozására és Dr. Fábián Lajos jelölésre a tagozat élére is, a jelenleg is működő Egészségügyi Szekcióból való átalakulással.

Mátrai Zoltán szakmai életútja a gazdálkodók társaságában zajlik immáron 27 éve. Szülei a rendszerváltozás óta mintegy 100 hektáron gazdálkodtak. Agrármérnökként végzett és szántóföldi és sertéstenyésztési ágazatokban kezdem a szoftveres adatgyűjtést, feldolgozást, amit a növényvédelmi meteorológia követett, amely a mai napig is aktívan része életék, amiben mélyebb szakértelemmel rendelkezik. 2012 óta tulajdonosa az agrotrend.hu hírportálnak, amely mára hazánk egyik vezető agrárportálja. Határozott célja, hogy a hazai mezőgazdaságot az emberek életében betöltött szerepe szerint értékelje a lakosság és hogy példaképeket állítsunk gazdatársaink elé, társadalmi szerepvállalásban, szakmai munkavégzésben és rendezett birtok témakörben is! VOSZ-os feladatának a gazdatársadalmon belüli önszerveződést kívánja koordinálni. Az Ügyvezető Elnökség egyeztetéseket folytatott Mátrai úrral és ez alapján is javasolták a tisztségre.

Barabás Tamás széles látókörű és kiválóan képzett pályázati szakértő, aki megbízható partnere a szövetségnek és a magyar vállalkozóknak is EU-s pályázati és forrásszerzési kérdésekben. A jelölt 2001-től több cégnél dolgozott pénzügyi, finanszírozási és kereskedelmi területen és 2015-2018 között vezetett egy olasz start-up céget is. Felhalmozott tapasztalatait 2017 óta tanácsadóként is kamatoztatja, 2007-től  a ProjectMine Kft. tulajdonosa és első számú vezetője. Finanszírozási és pénzügyi témában rendszeresen publikál, TV és rádióműsorban szerepel. Cégével 2014 óta a VOSZ tagja, 2016-ban az Ifjúsági és Induló Vállalkozások Szekció elnökévé választották meg, ugyanebben az évben elnyerte a VOSZ Év Vállalkozója elismerését is. 2020-ban Magyar Gazdaságért díjat kapott. Évek óta vezető szerepet vállal a VOSZ sikeres pályázati tevékenységében: a most is futó, 1,1 milliárd forintos támogatási összegű, kiemelt pályázati projekt szakmai vezetőjeként jelentős szerepet játszott a projekt elnyerésében és eddigi sikeres előre haladásában. Intenzív egyeztetéseket folytat az Irányító Hatósággal és az érintett minisztériumokkal, közigazgatási testületekkel.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 05. 16., 14:10
Az Európai Unió Bírósága által 2024. május 16-án meghozott döntés (C-746/22) szerint ellentétes az Unió jogával az a magyar szabály, amely nem engedi meg a külföldi adózóknak az áfa-visszatérítési eljárásokban, hogy irataikat akár a másodfokú (fellebbezési) eljárásban is beadhassák.
2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS