Ők kapták az idei Prima Díjat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Ők kapták az idei Prima Díjat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
2021. 11. 07., 18:00

Hárman kapták meg az egymillió forinttal járó Prima Díjat a VOSZ-gálán. A díjak megyei várományosait tíz kategóriából választották ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

„A mai est emléket állít Demján Sándornak, a VOSZ Örökös Elnökének, aki 2003-ban létrehozta a Prima Primissima Alapítványt és a megyei Prima-díjak rendszerét” – nyitotta meg a gálát Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének elnöke a Miskolci Nemzeti Színházban november 6-án – írja a minap.hu.

Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában győzött az ÉFOÉSZ egyesület. Az ÉFOÉSZ az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Megyei Érdekvédelmi Egyesülete. Súlyos és középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekekkel és felnőttekkel foglalkoznak, elsősorban Down-szindrómás és autista gyerekekkel. Az értelmi fogyatékos tagjaikból verbuválódott zenekaruk, a Paramuzsikusok.

Dr. Szabó Zsolt sebész, docens a Magyar Tudomány kategóriájában kapott díjat. Dr. Szabó Zsolt Phd. tanszékvezető egyetemi docens, sebész. A világ egyik legtapasztaltabb kézsebésze, aki öt nyelven beszél és praktizál. A szakember a Pécsi Orvostudományi Egyetem, valamint a Szegedi Orvostudományi Egyetem címzetes egyetemi docense, jelenleg a Világ Kézsebészeti Társaságok Szervezete (IFSSH) elnöke.

Béres Attila rendező, színházigazgató a Magyar Színház és Filmművészet kategóriájában győzött. Béres Attila a magyar színházi élet meghatározó, középgenerációs színházi rendezője. A Budapesti Operettszínház-, a Szombathelyi Színház főrendezőjeként, jelenleg pedig a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójaként egyaránt fontos küldetést vállal a magyar színházi életben.

Közönségdíjat Bíró Ignác szakmai igazgató a Magyar Sport kategóriájának jelöltje vehetett át. Bíró Ignác szakmai igazgató, edző. 34 éve dolgozik a Miskolci Jegesmedvék kötelékében, játékosként kezdett, majd a felnőttcsapat vezetőedzője is volt, az utóbbi években az utánpótlásban dolgozott. Számos válogatott játékos nevelt ki a jégkorong számára, de tanítványai országos bajnoki címeket nyertek gyorskorcsolyában és floorballban is.

(Fotó: Horváth Csongor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 25., 16:55
Hosszú ideje a vállalkozás világában élők is sokat tanulhattak a VOSZ Páholy első három rendezvényén, ahol a résztvevőknek lehetősége van a tanulás mellett egymás és a másik vállalkozás tevékenységének megismerésére. Nagyon készülünk az év további rendezvényeire is – mondta Micski Marianna, a VOSZ Heves vármegyei elnöke a vosz.hu-nak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 05. 29., 17:20
epizód: 2023 / 8   |   hossz: 22:26
Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetségének elnökével áttekintettük az építőipar első negyedévi visszaesésének okait, és arra is megkértük, hogy vázolja az ágazat továbbiakban várható sorsát. Bár nem minden szakmabeli járt rosszul az utóbbi időben, „sok pozitívumot nehezen tudna mondani“. Az elnök tisztázta a nemzeti tüzépek körül halmozódó félreértéseket, és azt is elárulta, hogy milyen modern éptőipari megoldásokat kedvelnek az embereket, illetve melyek felfutását reméli.
Dr. Baracsi Katalin internetjogászt az általa cégek kollektívái számára tartott online jogi tréningek kapcsán a legfontosabb, az embereket leginkább aggasztó problémákról kérdeztük. A szakértő maga is meglepőnek tartja, hogy hányszor találkozik olyan emberrel, aki még mindig nincs tisztában az interneten elkövethető bűncselekmények súlyával. Sőt, azzal sem, hogy online egyáltalán lehet bűnt elkövetni. Ha mindez nem lenne elég, azt is viszonylag kevesen tudják, hogy mit tehet meg a céges IT-eszközökkel és a rajta felhalmozódott adatokkal a dolgozó, illetve maga a vállalat. Utóbbi egyébként nem árt, ha jó előre leszögezi, hogy mire lehet használni a céges számítógépet és mire nem.
Ebben az epizódban bebizonyítjuk, hogy szemléletváltással sokkal olajozottabb és jóval jövedelmezőbb szervezetté válhat bármely vállalkozás. A gyengeség szemléletet felváltó erősség szemlélet megváltást jelenthet a cégeknek, akik olyan erőforrástömegre bukkannak meglévő kollektívájukban, amire jó eséllyel nem is számítottak. Arról, hogy vezetőképzéssel, csapatépítéssel és mindezek tudományosan megalapozott stratégiáival hogyan lehet sikerre ítélni egy üzletet, az [eureka] Consulting and Games fehérgalléros ügyfélkörrel dolgozó üzleti tanácsadó cég társalapítójával, Bódi Gabriellával beszélgettünk.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS