Ők kapták az idei Prima Díjat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében

Ők kapták az idei Prima Díjat Borsod-Abaúj-Zemplén megyében
2021. 11. 07., 18:00

Hárman kapták meg az egymillió forinttal járó Prima Díjat a VOSZ-gálán. A díjak megyei várományosait tíz kategóriából választották ki Borsod-Abaúj-Zemplén megyében.

„A mai est emléket állít Demján Sándornak, a VOSZ Örökös Elnökének, aki 2003-ban létrehozta a Prima Primissima Alapítványt és a megyei Prima-díjak rendszerét” – nyitotta meg a gálát Ádám Imre, a VOSZ elnökhelyettese, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szervezetének elnöke a Miskolci Nemzeti Színházban november 6-án – írja a minap.hu.

Magyar Oktatás és Köznevelés kategóriában győzött az ÉFOÉSZ egyesület. Az ÉFOÉSZ az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Megyei Érdekvédelmi Egyesülete. Súlyos és középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekekkel és felnőttekkel foglalkoznak, elsősorban Down-szindrómás és autista gyerekekkel. Az értelmi fogyatékos tagjaikból verbuválódott zenekaruk, a Paramuzsikusok.

Dr. Szabó Zsolt sebész, docens a Magyar Tudomány kategóriájában kapott díjat. Dr. Szabó Zsolt Phd. tanszékvezető egyetemi docens, sebész. A világ egyik legtapasztaltabb kézsebésze, aki öt nyelven beszél és praktizál. A szakember a Pécsi Orvostudományi Egyetem, valamint a Szegedi Orvostudományi Egyetem címzetes egyetemi docense, jelenleg a Világ Kézsebészeti Társaságok Szervezete (IFSSH) elnöke.

Béres Attila rendező, színházigazgató a Magyar Színház és Filmművészet kategóriájában győzött. Béres Attila a magyar színházi élet meghatározó, középgenerációs színházi rendezője. A Budapesti Operettszínház-, a Szombathelyi Színház főrendezőjeként, jelenleg pedig a Miskolci Nemzeti Színház igazgatójaként egyaránt fontos küldetést vállal a magyar színházi életben.

Közönségdíjat Bíró Ignác szakmai igazgató a Magyar Sport kategóriájának jelöltje vehetett át. Bíró Ignác szakmai igazgató, edző. 34 éve dolgozik a Miskolci Jegesmedvék kötelékében, játékosként kezdett, majd a felnőttcsapat vezetőedzője is volt, az utóbbi években az utánpótlásban dolgozott. Számos válogatott játékos nevelt ki a jégkorong számára, de tanítványai országos bajnoki címeket nyertek gyorskorcsolyában és floorballban is.

(Fotó: Horváth Csongor)

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-12-02 15:20:00
A Duna House Cégcsoport havi tranzakciószám becslése szerint 2023 novemberében országosan 8800 lakóingatlan cserélt tulajdonost; a cégcsoport pénzügyi márkája, a Credipass hazai adatai szerint a hónap folyamán 55 milliárd forint szerződéses összegű lakáscélú jelzáloghitel realizálódott.
2023-12-02 11:20:00
2023 III. negyedévében hazánkban a helyközi személyszállítás teljesítménye 8,4 százalékkal nőtt, az áruszállításé 11 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához képest – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS