Indul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma

2019. 06. 17., 18:15

Elindul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma – tájékoztatta az Üzletem.hu-t Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) alelnöke.

Ádám Imre a kárpátaljai Tiszapéterfalván megrendezett Turul Expón jelentette be a VOSZ országos elnökségének döntését, amely szerint megalakul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma. A VOSZ keretében működő szervezet elsősorban a magyar vállalkozói közösségek tagjai közötti üzleti tevékenységet támogatja, de az emberi kapcsolatok és a nemzeti összetartozás erősítését is szolgálni kívánja a hazai és külhoni magyar szervezetek és tagvállalkozásaik között. A fórum elnökségét Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke – és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke – vezeti majd, és a társult határon túli szervezetek elnökei lesznek majd az elnökség tagjai.

Néhány nap alatt közel húsz szervezet jelezte csatlakozási szándékát, de ez a szám a várakozások szerint tovább fog nőni – mondta el az Üzletem.hu-nak Ádám Imre.

A Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) idén júniusban immár hatodik alkalommal rendezte meg a Turul Expót, a kárpátaljai magyar vállalkozók seregszemléjét. A 2019. évi rendezvény fővédnöke Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) vezető miniszter volt; a rendezvényen megjelent – többek között – Cseresnyés Péter, az ITM parlamenti államtitkára, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Luzsi József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke, Szilágyi Mátyás főkonzul és Perényi Zsigmond miniszteri biztos.

A KMVSZ 22 éve indult el alig több mint tíz taggal. Ma a tagok létszáma – nem kis részben Virág László elnök munkájának köszönhetően – már meghaladja a 2280-at. A Turul Expón nem csupán kárpátaljai, de felvidéki, délvidéki, erdélyi, székely és anyaországi magyar vállalkozások is részt vettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-23 11:30:00
A Komáromban készült és nyár elején a Dunán, majd a Sió-csatornán a Balatonhoz szétszerelt állapotban eljuttatott hajók közül egy kompot és egy katamaránt már sikerült összeszerelni, de még hátravan a beüzemelés, a hatósági szemlék, és a személyzet betanítása – tájékoztatott Veigl Gábor, a Balatoni Hajózási Zrt. vezérigazgatója.
2023-09-22 19:22:00
Szeptember 21-én hatályba lépett a chipekről szóló európai jogszabály, amelynek célja, hogy a félvezető-technológiák és -alkalmazások terén biztosítsa az EU ellátásbiztonságát, rezilienciáját és technológiai vezető szerepét.
2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS