Indul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma

2019. 06. 17., 18:15

Elindul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma – tájékoztatta az Üzletem.hu-t Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) alelnöke.

Ádám Imre a kárpátaljai Tiszapéterfalván megrendezett Turul Expón jelentette be a VOSZ országos elnökségének döntését, amely szerint megalakul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma. A VOSZ keretében működő szervezet elsősorban a magyar vállalkozói közösségek tagjai közötti üzleti tevékenységet támogatja, de az emberi kapcsolatok és a nemzeti összetartozás erősítését is szolgálni kívánja a hazai és külhoni magyar szervezetek és tagvállalkozásaik között. A fórum elnökségét Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke – és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke – vezeti majd, és a társult határon túli szervezetek elnökei lesznek majd az elnökség tagjai.

Néhány nap alatt közel húsz szervezet jelezte csatlakozási szándékát, de ez a szám a várakozások szerint tovább fog nőni – mondta el az Üzletem.hu-nak Ádám Imre.

A Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) idén júniusban immár hatodik alkalommal rendezte meg a Turul Expót, a kárpátaljai magyar vállalkozók seregszemléjét. A 2019. évi rendezvény fővédnöke Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) vezető miniszter volt; a rendezvényen megjelent – többek között – Cseresnyés Péter, az ITM parlamenti államtitkára, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Luzsi József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke, Szilágyi Mátyás főkonzul és Perényi Zsigmond miniszteri biztos.

A KMVSZ 22 éve indult el alig több mint tíz taggal. Ma a tagok létszáma – nem kis részben Virág László elnök munkájának köszönhetően – már meghaladja a 2280-at. A Turul Expón nem csupán kárpátaljai, de felvidéki, délvidéki, erdélyi, székely és anyaországi magyar vállalkozások is részt vettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!
A digitális technológiák kapcsán jelenleg két uniós rendelet is fontos: az egyik a digitális szolgáltatásokról, a másik a mesterséges intelligencia felhasználásának korlátozásáról szól. Sokáig azt hittük, az óriási tech vállalatok túl nagyra nőttek ahhoz, hogy meg lehessen regulázni a működésüket, Európában azonban – úgy tűnik – mégis sikerül rendeleti keretek közé szorítani, hogy mit tehet vagy épp' nem tehet meg a Facebook, a Snapchat, a TikTok és például a Google kereső. Dr. Baracsi Katalin internetjogász ebben az epizódban átfogó képed ad mind a digitális piacokat, mind pedig a mesterséges intelligencia felhasználását szabályozó uniós rendeletről.
2024. 03. 04., 13:25
epizód: 2024 / 5   |   hossz: 25:08
A home office elterjedésével és a munkához való viszonyunk változásával átalakult a hozzáállásunk az öltözködéshez, pedig a „business look” törvényei állandók, ahogy a kapcsolatépítésben betöltött szerepe is. Frank Patrícia stylist, stílus- és színtanácsadó szerint bár a formális öltözködés megőrizte a jelentőségét jó néhány – például pénzügyi és jogi – területen, a kreatívabb üzletágakban mostanra inkább egyfajta laza elegancia érvényesül. Ebben az esetben sem mindegy viszont, hogy milyen hatást váltunk ki a potenciális partnerünkből vagy munkáltatónkból a kritikusan fontos első hét másodpercben. Nagy üzletek és karrierek torpanhatnak meg, egyébként jól betartható, csak éppen nem túl közismert megjelenési szabályok figyelmen kívül hagyása miatt. Te ne kövesd el ugyanezt a hibát – Frank Patrícia itt segít!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS