Indul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma

2019. 06. 17., 18:15

Elindul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma – tájékoztatta az Üzletem.hu-t Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) alelnöke.

Ádám Imre a kárpátaljai Tiszapéterfalván megrendezett Turul Expón jelentette be a VOSZ országos elnökségének döntését, amely szerint megalakul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma. A VOSZ keretében működő szervezet elsősorban a magyar vállalkozói közösségek tagjai közötti üzleti tevékenységet támogatja, de az emberi kapcsolatok és a nemzeti összetartozás erősítését is szolgálni kívánja a hazai és külhoni magyar szervezetek és tagvállalkozásaik között. A fórum elnökségét Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke – és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke – vezeti majd, és a társult határon túli szervezetek elnökei lesznek majd az elnökség tagjai.

Néhány nap alatt közel húsz szervezet jelezte csatlakozási szándékát, de ez a szám a várakozások szerint tovább fog nőni – mondta el az Üzletem.hu-nak Ádám Imre.

A Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) idén júniusban immár hatodik alkalommal rendezte meg a Turul Expót, a kárpátaljai magyar vállalkozók seregszemléjét. A 2019. évi rendezvény fővédnöke Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) vezető miniszter volt; a rendezvényen megjelent – többek között – Cseresnyés Péter, az ITM parlamenti államtitkára, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Luzsi József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke, Szilágyi Mátyás főkonzul és Perényi Zsigmond miniszteri biztos.

A KMVSZ 22 éve indult el alig több mint tíz taggal. Ma a tagok létszáma – nem kis részben Virág László elnök munkájának köszönhetően – már meghaladja a 2280-at. A Turul Expón nem csupán kárpátaljai, de felvidéki, délvidéki, erdélyi, székely és anyaországi magyar vállalkozások is részt vettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 12. 06., 14:00
Magyarország első kkv-fókuszú neobankjánál a számlanyitás és a számlavezetés ingyenes, a kimenő utalások díja pedig összegtől függetlenül 199 forint. A BinX felhasználók egymás közötti utalásai ingyenesek, csakúgy, mint a számlavezetés és – egyelőre – a prémium üzleti bankkártyák.
2024-12-11 21:11:00
Kiemelkedő vándorlási többlet és tranzakciószám jellemzi a közép-magyarországi régiót, amely az ingatlanpiac motorjaként egyben az ország legdrágább térsége is – derül ki az Otthon Centrum harmadik negyedévre vonatkozó elemzéséből.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 12. 04., 12:30
epizód: 2024 / 23   |   hossz: 20:22
A PwC Magyarország által, a Publicis Groupe Hungary megrendelésére készült kutatás szerint a Black Friday a korábbi 1–2 napról mára hosszabb kampányidőszakká nőtte ki magát. A vásárlók jelentős részét ennek ellenére nem befolyásolja az akciókkal teli esemény, az emberek egyre jobban hajlanak a tervezett vásárlásra, ahelyett, hogy hirtelen ingerek hatására költenének. Horváth Rita, a Publicis Groupe Hungary Chief Media Officere részletesen bemutatja, hogy mennyire elégedettek a vásárlók a promóciókkal, mennyire népszerűek a körükben a külföldi webshopok vagy éppen maga az online vásárlás, és hogy milyen körülmények miatt maradhatnak távol az év végi akcióktól.
A nyugdíjpénztárak vagyona nem várt mértékben gyarapodott az idén – jelezte az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ), amely szerint az öngondoskodók korábban egyetlen esztendő harmadik negyedében sem tettek félre olyan magas összeget egészségügyi és nyugdíjcélra, mint 2024-ben. Dr. Kravalik Gábor, az ÖPOSZ főtitkára ebben az epizódban vezeti le a kedvező tendencia okait, azt, hogy milyen motivációs tényezők vezettek a remek eredményhez, valamint azt is, hogy milyen módon és melyik korosztály pénzügyi tudatosságát lehetne még növelni.
2024. 11. 06., 09:35
epizód: 2024 / 21   |   hossz: 28:39
Az I. Nyílt Magyar Sommelier Bajnokság „Best Young Sommelier” kategóriájának idei győztese, Novák Dávid örömmel kampányol a borfogyasztás mint kulináris élmény mellett, hiszen egy jól kiválasztott ital új dimenzióval gazdagítja az étkezést. Az ízek és aromák összjátékának ismeretéhez hatalmas elméleti tudás kell, de az igazi kihívás az, hogy ráérezzen a vendég személyes preferenciáira. A VIRTU Restaurant sommelier-je cukrász múltjából és külföldi tapasztalataiból merítve vált profivá, pedig még csak a húszas éveit tapossa. Ebben az epizódban e különleges szakma szépségeiről és a borfogyasztás szertartásáról is mesél.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS