Indul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma

2019. 06. 17., 18:15

Elindul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma – tájékoztatta az Üzletem.hu-t Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) alelnöke.

Ádám Imre a kárpátaljai Tiszapéterfalván megrendezett Turul Expón jelentette be a VOSZ országos elnökségének döntését, amely szerint megalakul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma. A VOSZ keretében működő szervezet elsősorban a magyar vállalkozói közösségek tagjai közötti üzleti tevékenységet támogatja, de az emberi kapcsolatok és a nemzeti összetartozás erősítését is szolgálni kívánja a hazai és külhoni magyar szervezetek és tagvállalkozásaik között. A fórum elnökségét Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke – és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke – vezeti majd, és a társult határon túli szervezetek elnökei lesznek majd az elnökség tagjai.

Néhány nap alatt közel húsz szervezet jelezte csatlakozási szándékát, de ez a szám a várakozások szerint tovább fog nőni – mondta el az Üzletem.hu-nak Ádám Imre.

A Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) idén júniusban immár hatodik alkalommal rendezte meg a Turul Expót, a kárpátaljai magyar vállalkozók seregszemléjét. A 2019. évi rendezvény fővédnöke Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) vezető miniszter volt; a rendezvényen megjelent – többek között – Cseresnyés Péter, az ITM parlamenti államtitkára, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Luzsi József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke, Szilágyi Mátyás főkonzul és Perényi Zsigmond miniszteri biztos.

A KMVSZ 22 éve indult el alig több mint tíz taggal. Ma a tagok létszáma – nem kis részben Virág László elnök munkájának köszönhetően – már meghaladja a 2280-at. A Turul Expón nem csupán kárpátaljai, de felvidéki, délvidéki, erdélyi, székely és anyaországi magyar vállalkozások is részt vettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-10-02 19:53:33
Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.
2022-09-30 19:22:00
A Nemzetközi Atomenergia Ügynökség éves közgyűlésén az OAH vezetői megbeszéléseket folytattak az amerikai, az argentin, a bolgár, a finn, a horvát, a lengyel, a marokkói, a román, a szerb és a török hatóság képviselőivel.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 09. 23., 12:05
epizód: 2022 / 9   |   hossz: 18:38
Milyen a gazdaság, a vállalkozások helyzete Covid után, a háború és az energiaválság árnyékában? Mekkora sokkokat okozott az elmúlt pár év? Nyílnak-e kivezető utak az európai és a magyar gazdaság előtt? Hogyan segítheti a kilábalást az államilag támogatott Széchenyi Hitel MAX program? A kérdésekre Krisán László, a KAVOSZ Zrt. vezérigazgatója válaszol.
2022. 07. 26., 10:30
epizód: 2022 / 8   |   hossz: 20:30
Milyen új utakat nyitott az internet a csalók előtt? Hogyan azonosíthatjuk vállalkozóként az átverési kísérleteket? Mikor kell szakértőhöz, esetleg egyenesen a rendőrséghez fordulnunk? És mitől menthet meg bennünket egy kis önképzés? Dr. Kocsis Ildikó ügyvéd olyan céges csalásokra is felhívja a figyelmet, amelyek még a hozzáértők előtt sem feltétlenül nyilvánvalóak.
2022. 06. 26., 09:15
epizód: 2022 / 7   |   hossz: 21:02
Milyen volt a Hannoveri Technológiai Kiállítás és Vásár a Covid után, de háborús időben? Hol tart az ipar 4.0 napjainkban, melyek a digitalizáció legfontosabb új irányai? Mit jelent a virtuális üzembe helyezés? Hogyan hat az automatizálás a munkaerő-piacra? Hogyan szimulálható a Marsra szállás? Mit jelent Európa egyik legnagyobb ipavállalatának, hogy kivonul az orosz piacról, ahol 1851 óta jelen volt? A kérdésekre Jeránek Tamás, a Siemens Zrt. vezérigazgatója válaszol.

  Rovathírek: GUSTO

Áprilisban és májusban olyan sok esőt esett, majd olyan agresszív lisztharmat támadta meg a szőlőt, amilyennel tisztességben megőszült borászok sem találkoztak még soha életükben arrafelé.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS