Indul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma

2019. 06. 17., 18:15

Elindul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma – tájékoztatta az Üzletem.hu-t Ádám Imre, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) alelnöke.

Ádám Imre a kárpátaljai Tiszapéterfalván megrendezett Turul Expón jelentette be a VOSZ országos elnökségének döntését, amely szerint megalakul a Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Szövetségek Nemzeti Fóruma. A VOSZ keretében működő szervezet elsősorban a magyar vállalkozói közösségek tagjai közötti üzleti tevékenységet támogatja, de az emberi kapcsolatok és a nemzeti összetartozás erősítését is szolgálni kívánja a hazai és külhoni magyar szervezetek és tagvállalkozásaik között. A fórum elnökségét Czomba Csaba, a VOSZ társelnöke – és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke – vezeti majd, és a társult határon túli szervezetek elnökei lesznek majd az elnökség tagjai.

Néhány nap alatt közel húsz szervezet jelezte csatlakozási szándékát, de ez a szám a várakozások szerint tovább fog nőni – mondta el az Üzletem.hu-nak Ádám Imre.

A Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) idén júniusban immár hatodik alkalommal rendezte meg a Turul Expót, a kárpátaljai magyar vállalkozók seregszemléjét. A 2019. évi rendezvény fővédnöke Palkovics László, az Innovációs és Technológiai Minisztériumot (ITM) vezető miniszter volt; a rendezvényen megjelent – többek között – Cseresnyés Péter, az ITM parlamenti államtitkára, Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, Luzsi József, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara vidékfejlesztésért felelős országos alelnöke, Szilágyi Mátyás főkonzul és Perényi Zsigmond miniszteri biztos.

A KMVSZ 22 éve indult el alig több mint tíz taggal. Ma a tagok létszáma – nem kis részben Virág László elnök munkájának köszönhetően – már meghaladja a 2280-at. A Turul Expón nem csupán kárpátaljai, de felvidéki, délvidéki, erdélyi, székely és anyaországi magyar vállalkozások is részt vettek.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 03. 22., 13:09
Vezetői stílusom szerves része a folyamatos és drasztikusan őszinte visszajelzés, de ezt nagyon szépen be tudom csomagolni – mondta az Üzletemnek Hortobágyi László, a Nova Human Resource Kft. új üzletágának igazgatója.
2023. 03. 14., 13:43
Tíz év alatt sikerült egy marginális szereplőnek számító magyar kisvállalatból Magyarország elsőszámú fejvadász cégét felépíteni – mondta az Üzletemnek dr. Molontay Patrik, a HumanField Vezető- és Specialistakiválasztó Kft. ügyvezető igazgatója és Executive-üzletágvezetője.
2023-03-25 16:38:35
A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.
2023-03-25 12:38:16
Minden évben Bangkokban rendezik meg a világ egyik legnagyobb mezőgazdasági és állattenyésztési szakkiállítását és vásárát. Idén egy magyar cég szakemberei is ott voltak, hogy felkutassák és beszerezzék azokat az innovatív termékeket, amelyeket a hazai takarmánypiacon hasznosíthatnak.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 03. 26., 23:45
epizód: 2023 / 3   |   hossz: 19:51
Mi kerül akár több tízmillió forintba egy nagy teljesítményű hangsugárzón és miben különbözik a hagyományos értelemben vett hangfalaktól? Hogyan lehetséges, hogy nem vastagabb egy faliképnél, mégis úgy szólaltat meg analóg és digitális zenét, mint semmi más? A világhír felé haladó márka sztoriját Kiss Imre, a Popori Acoustics értékesítési és marketingvezetője mutatja be.
Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A fehér proseccóhoz hasonlóan a rozék is csak akkor nevezhetők proseccónak, ha a régió kilenc jól meghatározott tartományában termesztett szőlőből készülnek, illetve legalább 60 napig kell érlelődniük.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS

Miután a nemzetközi és a magyar sajtóban is megjelentek olyan hírek, amelyek szerint a magyar kormány már tárgyal a Roszatom esetleges „kiváltásáról”, az orosz cég újra megerősítette: továbbra is készen áll a Paks II projekt megvalósítására.