Egyre kevesebben járnak napi nyolc órában munkába

2024. 06. 11., 19:10

Egyre elterjedtebb jelenség, hogy a cégek nem a megszokott, napi nyolcórás, helyi munkavégzésben, hanem alternatív módon foglalkoztatják a munkavállalóikat. Az atipikus munkavégzés elterjedését a koronavírus-járvány korábban sosem látott mértékben gyorsította fel. A már megszokottnak mondható home office és távmunka mellett még számos alternatíva létezik – derül ki a Profession.hu adataiból.

Az atipikus foglalkoztatási megoldások változatos formában léteznek: a behívás alapján történő munkavégzéstől kezdve, a munkakör megosztáson vagy éppen a több munkáltató által létesített munkaviszonyon át a bedolgozói és a cselekvőképtelen munkavállalók munkaviszonyáig. Magyarországon azonban kevésbé alkalmazott megoldások ezek: a leglátogatottabb tematikus állásportál adatai szerint az utóbbi években egyre inkább teret nyerő távmunkavégzés és home office mellett mindössze a részmunkaidős, valamint a határozott idejű munkaviszony jellemző.

Még mindig a teljes munkaidős, határozatlan időre szóló alkalmazotti szerződéssel történő foglalkoztatás a legelterjedtebb

A leggyakrabban előforduló munkavégzési forma a napi 8 órás munkavégzés alkalmazotti státuszban az erre kijelölt helyen: ezek az álláshirdetések kétharmadát teszik ki. A megszokottól eltérő formák közül pedig a távmunka/home office munkavégzés a legelterjedtebb, amely lehetőség aránya a hirdetésekben az utóbbi években folyamatosan nőtt: a 2022 első negyedévében mért 6,8 százalék az idei első negyedévre szinte megduplázódott. Részmunkaidős foglalkoztatást a hirdetések 5,4 százaléka ajánl.

A távmunka vagy home office leginkább a fővárosi munkáltatóknál jellemző: az összes ilyen hirdetés 73,4 százalékát budapesti állásra vonatkozóan adták fel. A vármegyék közül Pest vármegye vezet (11,4 százalék), majd Fejér vármegye (2,6 százalék) és Győr-Moson-Sopron vármegye (2,2 százalék) következik.

Szakmák tekintetében a pénzügy és könyvelés (az összes ilyen hirdetés 18,5 százalékát teszi ki) és az IT programozás és fejlesztés (13,2 százalék) területén dolgozó szakembereknek szól.

Fizikai munkáknál kötnek inkább határozott idejű szerződést

A határozott idejű munkaviszony leginkább a fizikai, segéd és betanított munkáknál jellemző, amelyek az ilyen típusú együttműködések 17,7 százalékát teszik ki. A szakmunkára toborzó hirdetéseknél is bevett megoldásnak számít (13,1 százalék), valamint az adminisztráció, asszisztensi és irodai munkák körében (10,5 százalék).

„Az atipikus munkavégzési formák elérhetővé tétele a toborzás és a megtartás terén egyaránt számottevő előnyt jelenthet a vállalatoknak. Vannak például olyan munkaerőpiaci csoportok, amelyek képviselőinek hatalmas segítség, ha nem kell naponta bejárnia és kötött, 8 órás munkaidőben elvégeznie a feladatokat. Számukra kiemelten fontos egy állásnál például a rugalmas munkaidő vagy éppen a home office munkavégzés elérhetősége. Igaz ez például a kisgyermekes szülőkre, akiknek az életszervezési feladataikkal könnyebben összeegyeztethető egy olyan munkahely, ahol helytől vagy éppen időtől részben vagy teljesen függetlenül végezhetik a feladatukat, ez pedig szélesíti a munkáltató lehetőségeit is a toborzás és a megtartás terén egyaránt” – hangsúlyozta Simon-Göröcs Lili, a Profession.hu HR igazgatója az atipikus munkavégzési formák jelentőségével kapcsolatban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS