A Mathias Corvinus Collegium Vállalkozáskutatási Műhelye kutatást szervez a magyar vállalkozások nehézségeit, lehetőségeit vizsgálatára. Az ebben való részvételre felkéri a VOSZ tagjait és partnereit.
A Szepesi Balázs által vezetett kutatás a vállalkozások kihívásait és jövőre vonatkozó elképzeléseit szeretné mélyebben megérteni, másrészt lehetőséget kínál arra, hogy a vállalkozók összevethessék helyzetüket más cégekével. Ennek keretében online kérdőíves adatfelvételt szervez – a kutatáshoz csatlakozó partnerek, vállalkozások számára pedig egyedi elemzéseket készít.
A kínált együttműködéshez azt kérik, hogy szánjanak körülbelül 20-25 percnyi időt kérdőívünk kitöltésére és osszák meg kapcsolódó gondolataik. Ezért cserébe készülő éves vállalkozáskutatási jelentésünk mellett egyedi elemzést is ajánlunk, amely a kitöltő vállalkozásának helyzetét hasonlítja össze a többi válaszadóéval. A kérdőív kitöltésére anonim módon is lehetőséget adunk, ám lehetőség van önkéntes módon megadni elérhetőséget – ebben az esetben az adatok kiértékelése után ezt a személyre-vállalkozásra szabott elemzést visszaküldik.
A kérdőív ITT érhető el-
A kutatáshoz kapcsolódó bármilyen felvetést is várnak. Ezekkel forduljon Szepesi Balázshoz, az MCC Vállalkozáskutatási Műhelyének vezetőjéhez a szepesi.balazs@mcc.hu email címen.
Sikeresen megtartotta két Michelin-csillagos minősítését a tatai Platán és a budapesti Stand étterem, további nyolc vendéglátóhely pedig (köztük egy újonnan) egy Michelin-csillagot nyert el idén.
A tartály legösszetettebb formájú csonkzónái elkészültek; a csonkgyűrűk és a további fő elemek egyenként elvégzett minőségügyi átvétele után azok további megmunkálására és a tartály összeállítására az AEM-Technologies volgodonszki gyárában kerül sor.