A Mathias Corvinus Collegium felkérése kutatásban való részvételre

2024. 06. 14., 19:10

A Mathias Corvinus Collegium Vállalkozáskutatási Műhelye kutatást szervez a magyar vállalkozások nehézségeit, lehetőségeit vizsgálatára. Az ebben való részvételre felkéri a VOSZ tagjait és partnereit.

Szepesi Balázs által vezetett kutatás a vállalkozások kihívásait és jövőre vonatkozó elképzeléseit szeretné mélyebben megérteni, másrészt lehetőséget kínál arra, hogy a vállalkozók összevethessék helyzetüket más cégekével. Ennek keretében online kérdőíves adatfelvételt szervez – a kutatáshoz csatlakozó partnerek, vállalkozások számára pedig egyedi elemzéseket készít.

A kínált együttműködéshez azt kérik, hogy szánjanak körülbelül 20-25 percnyi időt kérdőívünk kitöltésére és osszák meg kapcsolódó gondolataik. Ezért cserébe készülő éves vállalkozáskutatási jelentésünk mellett egyedi elemzést is ajánlunk, amely a kitöltő vállalkozásának helyzetét hasonlítja össze a többi válaszadóéval. A kérdőív kitöltésére anonim módon is lehetőséget adunk, ám lehetőség van önkéntes módon megadni elérhetőséget – ebben az esetben az adatok kiértékelése után ezt a személyre-vállalkozásra szabott elemzést visszaküldik.

A kérdőív ITT érhető el-

A kutatáshoz kapcsolódó bármilyen felvetést is várnak. Ezekkel forduljon Szepesi Balázshoz, az MCC Vállalkozáskutatási Műhelyének vezetőjéhez a szepesi.balazs@mcc.hu email címen.

VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.
2024-07-20 11:10:09
A kötelező biztosítások számához képest csökkent a károk gyakorisága, amiben a legtöbbet futó trolik, kamionok és csuklós buszok az éllovasok.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS