Szervezett bűnözés az Európai Unióban: erős számokat tett közzé az Európai Tanács

2024. 06. 21., 20:10

Az Európai Tanács közzétette a szervezett bűnözés elleni küzdelem kiemelt uniós eszköze, az EMPACT eredményeit.

Az EMPACT (European Multidisciplinary Platform Against Criminal Threats – „Európai Multidiszciplináris Platform a Bűnügyi Fenyegetettség Ellen”) keretében végrehajtott rendőrségi műveletek eredményeképp 2023-ban 13 871 letartóztatásra került sor. Emellett az EMPACT-on keresztül Unió-szerte végrehajtott bűnüldözési és igazságügyi intézkedések a következő eredményekkel jártak:
– több mint 797 millió euró lefoglalása,
– több mint 197 tonna kábítószer lefoglalása,
– 15 644 nyomozás indítása,
– 6 801 migránscsempész letartóztatása,
– az emberkereskedelem 7 500 áldozatának azonosítása.

Az EMPACT az uniós tagállamok, ügynökségek és más szereplők közötti szoros együttműködéshez szolgál keretül a legfontosabb bűnügyi fenyegetések kezelése érdekében. Az EMPACT bűnözés elleni küzdelmet célzó intézkedéseit nemzeti szintű bűnüldözési és igazságügyi hatóságok hajtják végre, de ehhez támogatást kapnak az uniós intézményektől és ügynökségektől – olvasható a Tanács közleményében.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS