Konferencia a sanghaji befektetési környezetről és az együttműködési lehetőségekről

2024. 06. 05., 22:15

Sanghaj Város Kereskedelmi Bizottsága tisztelettel meghívja a magyar vállalkozásokat a 2024. június 18-án 9:00 órakor megrendezésre kerülő konferenciájára a Magyar Tudományos Akadémia Kodály termébe. A konferencia a VOSZ társszervezésében kerül megrendezésre.

Az esemény célja, hogy bemutassa Sanghaj legújabb gazdasági fejlesztéseit, a Kínai Nemzetközi Import Expót (CIIE) valamint a Shanghaji Selyemút e-kereskedelmi zónát. Platformot biztosítva ezzel a magyarországi vállalkozásoknak, hogy betekintést nyerjenek a sanghaji befektetési környezetbe és megismerjék az együttműködési lehetőségeket.

A konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a varga.julia@vosz.hu e-mail címen lehet a név, cégnév és e-mail cím megadásával.

A rendezvényen kínai-magyar tolmácsolás biztosított.

A tervezett program:

1. Üdvözlő beszéd – A Kínai Népköztársaság Magyarországi Nagykövetségének miniszteri tanácsosa

2. Főbeszéd a sanghaji befektetési környezetről és piaci lehetőségekről – A Sanghaji Kereskedelmi Bizottság helyettes igazgatója

3. Beszéd a „Selyemút e-kereskedelem” pilot zónájáról – A Sanghaji Kereskedelmi Bizottság Szolgáltatáskereskedelmi Osztálya

4. Beszéd a Kínai Nemzetközi Import Expóról (CIIE) – A Sanghaji Kereskedelmi Bizottság CIIE Koordinációs Osztálya

5. Roadshow a Freshippo részéről (a Freshippo Kína egyik legnagyobb kiskereskedelmi vállalata, amely online és fizikai boltokat is üzemeltet)

6. Roadshow a MeiOne részéről (a MeiOne vezető élő közvetítési e-kereskedelmi szolgáltató)

7. Roadshow a Kaijie E-commerce részéről (a Kaijie E-commerce átfogó digitális szolgáltatásokat nyújt márkák számára, beleértve az omnichannel teljes körű hosztolási megoldásokat)

8. Beszéd a határokon átnyúló fizetésekről és pénzügyi szolgáltatásokról – A Bank of ChinaLimited Magyarországi Fióktelep

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS