Versengenek a bankok a diákokért, több tízezres jóváírás járhat a számlanyitásért

2024. 06. 21., 12:40

A bankok már a következő tanévre hangolnak. Jól tudják, hogy sok diáknak lesz szüksége szeptembertől vagy még addig is a nyári munkához saját bankszámlára, ezért nem fukarkodnak a számlanyitási kedvezményekkel. Vannak olyan pénzintézetek, ahol több tízezer forintot is be lehet zsebelni a számlanyitás fejében – derül ki a Bank360.hu összeállításából.

Több tízezer forintot is kereshetnek a diákok a nyáron a számlanyitással, ha elég szemfülesek, mert a bankok versengenek értük. A fiatalok már akkor is vonzó ügyfelek számukra, ha még nincs rendszeres önálló jövedelmük, ezért aztán nemcsak olcsón bankolhatnak, hanem néhány egyszerű feltétel teljesítésével nagyobb összegű jóváírásokhoz, ajándékokhoz is juthatnak. A Bank360.hu összesítette, hogy melyik bank mit kínál a nyári akcióiban a diákszámlanyitás fejében.

A leghosszabb, egészen szeptember végéig tartó akciójában az UniCredit Banknálmost 35 ezer forint jóváírást lehet kapni, függetlenül a számlanyitás módjától. 14-17 éves kor között személyesen, szülővel (törvényes képviselővel) van erre lehetőség, 18 év felett viszont online videóazonosítással is meg lehet nyitni a számlát. A jóváírás feltétele a szeptember 30-ig megnyitott számla mellett a bankkártya igénylés és a mobilbank vagy internetbank aktiválása, valamint a számlanyitást követő hónap végéig legalább öt alkalommal kell kártyával vásárolni, tranzakciónként minimum 1000 forintért. Az UniCreditnél további 15 ezer forintot kaphat az a diákszámlás, akinek később az ajánlására más is ilyen számlát nyit és eleget tesz a feltételeknek.Ezen felül a diákszámlájukat augusztus 31-ig megnyitók és a 35 ezer forint jóváírási feltételeit teljesítők kapnak egy kvízt, amire tíz napon belül kell válaszolni ahhoz, hogy részt lehessen venni egy nyereményjátékban. Három hónapon keresztül összesen 3x150 MOJO fejhallgatót oszt ki a bank azok között, akik a legpontosabban töltik ki a kvízt.

A CIB Bank június végéig élő akciójában a megnyitott ECO ForYou diákszámla mellé ajándék JBL Gamer fülest ad. Ennek a bankkártyaigénylés mellett feltétele, hogy a számlanyitást követő első 3 hónapon belül legalább három, minimum 3000 forint értékű vásárlás.

A Gránit Banknálaz online, szelfis számlanyitást díjazzák legjobban. Aki így nyit diákszámlát legkésőbb július 1-ig, annak 40 ezer forintot írnak jóvá a számláján. További feltétele ennek legalább öt kártyás vásárlás minimum 1000 forintért. A jóváírás mellett a július 31-ig élő akcióban sikeres ügyfélajánlásért is kaphatnak még jóváírást a diákok, ügyfelenként 10 ezer forintot.

Az OTP Bank a 16 év felett diákszámlát nyitóknak hirdetett akciót. Július 31-ig 25 százalék, de legfeljebb 30 ezer forintos pénzvisszatérítést lehet kaphatnak a számlanyitás után a Notebook.hu webshopjában vásárlók.

Az Erste Bank limitált kiadású YKRA övtáskával csábítja azokat a diákokat, akik június 1. és szeptember 30. között nyitják meg első számlájukat a banknál. Június 30-ig 40 ezer forint jóváírásra lehet szert tenni online nyitással és az igényelt bankkártya aktiválásával július végéig. A kedvezmény feltétele legalább két év hűség, ez alatt az idő alatt nem lehet csomagot és bankot váltani.

A Raiffeisen Banknála szelfis számlanyitással 40 ezer forint Alza kuponra lehet szert tenni, de az online számlanyitás miatt 18 év felett érvényesíthető ez a kedvezmény. A kupon megszerzésének feltétele, hogy letöltsük a myRaiffeisen appot és a Yelloo számlát szelfivel nyissuk meg. Emellett regisztrálni kell a Yelloo klubba és legalább öt alkalommal kell vásárolni a bankkártyával.

A számlavezetés mindenhol olcsó

A diákszámlák díja általában nagyon alacsony, akár díjmentes is lehet, mivel jellemzően nem kell fizetni a számlavezetésért, emellett néhány esetben nemcsak az első éves kártyadíjat engedik el a pénzintézetek, hanem a második évtől sem kell fizetni, vagy ha igen, akkor sem feltétlenül a teljes árat. Ezen felül a tranzakciók díja merül csak fel, de ebben az esetben a diákoknak is 150 ezer forintig ingyenes havi két készpénzfelvétel, és 20 ezer forint alatt tranzakciós illeték nélkül lehet utalni.

A kedvező feltételeket 24-26 éves korig lehet megtartani, a pontos életkori határ bankonként eltérő lehet. A Bank360.hu szakértői szerint a diákszámlát egészen addig nem is érdemes leváltani, ameddig nem lesz szüksége a fiatal ügyfélnek más banki termékekre, szolgáltatásokra, és nem kezd el például hitelt törleszteni vagy befektetésekkel foglalkozni.

A rovat támogatója a KAVOSZ Zrt.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS