2019. október 2. – Információk, hírek vállalkozóknak

2019. 10. 02., 08:01

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Őket díjazták a VOSZ Békés megyei Príma Gáláján

 • 14. alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés megyei szervezete a megyei Príma Gálát.

Szűcs László: Olyan minőségi szolgáltatást nyújtunk, amit szeretnek a cégvezetők

 • Megvan az igény arra, hogy az emberek ne pusztán autót akarjanak, hanem mobilitást, és mi ebben vagyunk jók – mondja az Üzletemnek Szűcs László, a Mercarius Flottakezelő Kft. társtulajdonosa.

Öngondoskodás: így látják a piac nagyágyúi

 • Nagy versenyt támaszt a megtakarítási piaci szereplők számára a júniusban indult MÁP Plusz, a megtakarítási piac vezetők szerint csak úgy lehet felvenni a kesztyűt a papírral szemben, ha ennél vonzóbb terméket fejlesztenek, magyarán: jobb teljesítményt érnek el.

Ez jut eszünkbe a nyugdíjról: nem lesz, kevés lesz, csirkefarhát

 • A nyugdíj előtt álló magyarok negyede számít arra, hogy egyáltalán nem fog nyugdíjat kapni, további 15 százalék szerint pedig nem lesz elegendő az az összeg, amit minden hónap tizedike körül hoz majd a postás.

Három kategóriában nagydíjas az Aegon az alkuszok értékelése szerint

 • Lakossági vagyonbiztosítás, gépjármű-biztosítás és vállalati vagyonbiztosítás kategóriában is az Aegon kapta a független alkuszok nagydíját.

Elindult az eAEO 1. fázisa: a legfontosabb tudnivalók

Újabb kiírás jelenik meg kkv-k épületenergetikai fejlesztéseinek támogatására

 • 20,4 milliárd forintos kiírás jelenik meg a mikro-, kis- és középvállalkozások (kkv) épületenergetikai fejlesztéseinek támogatására a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében, az igényelhető vissza nem térítendő összeg 3 és 100 millió forint között lehet.

IT és gépberuházásokat terveznek a cégek

 • Továbbra is erős beruházási szándék jellemzi a hazai kkv szektort, jelenleg a cégek 76 százaléka készül valamilyen fejlesztésre a következő egy év során – derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legutóbbi eredményéből.

Egyensúlyra kell törekedni a gazdasági lehetőségek között

Okosváros nincs megújuló energia nélkül

 • Megéri városainkat okosvárossá alakítani, hiszen az ilyen települések amellett, hogy segítik a gazdasági növekedést, fenntartható módon működnek – derül ki a Deloitte tanulmányból.

Egy este alatt három román kisbuszt kapcsolt le a NAV Ártándnál

 • A NAV munkatársai Ártándnál három román kisbuszban megközelítőleg hatmillió forint értékű adózatlan vízipipadohányt találtak.

Az EUB is védi a megújuló energiai befektetők elvárásait

Egymilliárdot fordítanak a Tisza menti strandok fejlesztésére

 • Folytatódik a Tisza menti strandok fejlesztése, a második ütemben október 15-én 1 milliárd forint keretre írnak ki pályázatot.

Éppen felfért a dobogóra az olasz paradicsomleves

 • A görög, mexikói és olasz ízek a legnépszerűbbek a Falatozz.hu felmérése szerint. A kínai konyhából a szezámmagos csirke a leggyakrabban rendelt fogás.

Beruházási hullám teremt munkahelyeket a Vajdaságban

Nehezen veszi az akadályokat a digitális versenyfutásban Szlovákia

 • Szlovákia a digitális versenyképesség szempontjából a visegrádi országok között az utolsó helyen van. A legrosszabb eredményt a társadalom tudásfelkészültsége szempontjából érte el.
Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2023-09-22 15:22:03
Számos, egymást kiegészítő technológia fejlődésének köszönhetően az Internet of Things (IoT) egyre gyorsuló növekedési pályán halad. Az 5G megjelenése zökkenőmentesebb végfelhasználói élményt biztosít a nagyobb számú összekapcsolt eszköz számára – állítják a Deloitte szakértői.
2023-09-22 09:22:25
A fiatalok 54 százaléka részesíti előnyben az elektronikus fizetést az üzletekben. Ötödük 50-99 ezer forintért vásárol egy hónapban bankkártyával, de szintén 21 százalékuk több mint 200 ezer forintot költ el egy hónapban a K&H ifjúsági index szerint.
2023-09-21 21:51:00
Budapest után Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged, Eger voltak a legnépszerűbb fürdővárosok az NTAK első féléves adata alapján – írja a turizmus.com.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egy igazán kreatív szakács, Szatmári Ferenc, alias Főzelékes Feri elárulja, hogyan építi forradalmi megoldásokkal a vállalkozását. A hartai gasztroblogger és influenszer több szakácskönyvvel a háta mögött, unokatestvérével közösen hívta életre a HIPPEACE főzelékbárt, amelynek alapjait a vásárlók is segítenek lerakni, közösségi finanszírozással. Ez az a helyzet, amikor a kedves vendég a receptet is hazaviheti az étteremből, de bőven van még újítás, amivel a franchise-ban szintén gondolkodó szakács előállt. Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!
2023. 09. 04., 12:00
epizód: 2023 / 13   |   hossz: 27:16
Az epizódban cégvezető- és szervezetfejlesztésről, a munkahelyi kommunikáció gyógyításáról és csapatok összehangolásáról beszélgetünk Szopkó Beatrixszal. Az [eureka] consulting üzletágvezetője 20 év szakmai tapasztalattal rendezi vállalatok működési struktúráját és konfliktushelyzeteit, vagy hozza helyre a döntések lehetséges negatív következményeit.
2023. 08. 06., 10:25
epizód: 2023 / 12   |   hossz: 28:19
Vajon hogyan vizsgázunk napjainkban stresszkezelésből és időmenedzsmentből – pont akkor, amikor a karrierünkre gazdasági nehézségek lehetnek hatással? Hogyan segíthet ezen az irányított játék, az ún. gamifikált fejlesztési folyamat, és hogyan gyógyít vele munkahelyi közösségeket, döntéshozó stratégiákat, karrier és magánélet egyensúlyában keletkezett zavarokat a „Mit játsszunk?” vlog egyik vezetője, Győri-Nádai Réka? A kreatív szakembert a vállalati soft skill tréningek és a játszva megoldható céges folyamatok sajátosságairól is faggattuk.

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS