Őket díjazták a VOSZ Békés megyei Prima Gáláján

2019. 10. 01., 18:45

Immár 14. alkalommal rendezte meg a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének Békés megyei szervezete a megyei Prima Gálát.

Idén Gyulán a Vigadó adott otthont az eseménynek, ahol átadták a megyei Prima Díjakat valamint a vállalkozó elismeréseket – olvasható a VOSZ honlapján.

A megjelenésük, ismertségük, szakmai minősítésük mellett figyelembe vették azt is, hogy valamilyen tudományterület, sport vagy kultúra képviselője milyen mértékben járul hozzá a közösség értékeinek gyarapításához. Nagy Mihály László, a VOSZ Békés megyei elnöke a korábbi elnök Demján Sándorról emlékezett meg röviden.

Idén az irodalmi Prima Díjat a Bárka folyóirat szerkesztősége vehette át. Az idei VOSZ gálán felléptek a mezőberényi „Leg a láb” Alapfokú Művészeti Iskola táncosai. A műsorukat követően átvehették a közoktatási Prima Díjat.

A program folytatásában a Megyei Év Vállalkozója díjak átadása következett. Az elismerést elsőként Balogh László gyulai cukrászmester vehette át, de díjat vehetett át Bereczki Albert, a Texa Kft. ügyvezetője, Bozó József, a Kígyós Agrár Kft. ügyvezetője, Cserenyecz Lajos, az Orosenergo Kft. ügyvezetője, Lipták Pál István építményszigetelő egyéni vállalkozó, Szeidler Zsolt, a Zsadányi SZM Bisztro tulajdonosa, Pikó Csaba, a Golden Palett Kft. ügyvezetője, illetve Csőke Péter kőfaragó mester.

Kiváló vállalkozó díjban részesült Bukovinszky Béla, a Szent András sörfőzde ügyvezetője is, aki a budapesti vállalkozók napján képviseli Békés megyét.

A megyei zeneművészeti Prima Díjat ebben az évben a Gyulai Erkel Ferenc Vegyeskar vehette át.
Az eseményen a különböző megyékből érkező VOSZ vezetők köszöntötték a megyei szervezetet két évtizede vezető Nagy Mihály Lászlót és feleségét.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-05-17 13:10:00
„A Kúria talán legfontosabb lépése annak rögzítése volt, hogy a bíróságnak nem elég konkrétumok nélkül, általánosságban megfogalmazott okokból mérsékelni a perköltséget, mert ez sérti a felek tisztességes eljáráshoz fűződő jogát.”

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miközben a világ e-személyautó gyártói egyre élesedő versenyt vívnak a vásárlók kegyeiért, nem szabad elfelejteni, hogy a közlekedés károsanyag-kibocsátásának jelentős részéért a teherfuvarozás felel. Egyre több középtávú áruszállítást és utolsó mérföldes kézbesítést kiszolgáló depó elektrifikálja a járműflottáját és alakít ki hozzá megfelelő infrastruktúrát, ám nagyon nem mindegy, hogy az üzemeltetés mennyire tud hatékony és gazdaságos lenni – mutat rá ebben az epizódban Négyesi Szilárd, a Siemens Zrt. szakértője.
Újabb különleges hazai vállalkozás, az Ország Söre szavazást alapító Beerselection mutatkozik be a csatornán. A budapesti sörszaküzletbe hetente több tucatnyi újdonság érkezik, köztük akár olyan különlegességekkel, amelyekből egyszerre csak pár darab érhető el az egész országban. A sörkultúra hazai terjesztése fontos küldetés a tulajdonosoknak, hiszen akár 800-féle sörstílus létezik, miközben a legtöbb ember egyedül a lágert ismeri fel. A magyar sörrajongók által idén összeállított recept sorsáról, a kissé elhasznált „kézműves” kifejezés mögötti igazságról, illetve arról, hogy miért érdemes szaküzletben venni a sört a nagy áruházak helyett, Bárkai Péter mesél a BeerSelectiontől. Az ügyvezető persze igazságot tesz az örök, csapolt, palackozott, vagy dobozos kérdésben is...
Az egészségpénztári befizetések ugyan nem a legelsők a fontossági sorrendben, amire félre akarunk tenni, de előkelő helyre kúsztak fel az utóbbi években Magyarországon. Annak ellenére, hogy milyen kedvező – és a közhiedelemmel ellentétben elérhető – megoldásokat nyújtanak a magáncélú megtakarítások, a magyar társadalom iszonyatos összeget fizet ki zsebből a magánegészségügyben. Dr. Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetségének elnöke az ÖPOSZ legutóbbi közvélemény-kutatási eredményei nyomán vázolja honfitársaink hozzáállását a kérdéshez és egyértelmű választ ad rá, hogy hogyan járhatnánk jobban, ha tudatosabban tennénk félre. Fontos: akár havi párezer forintnak is van értelme, sőt!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS