Beruházási hullám teremt munkahelyeket a Vajdaságban

2019. 10. 01., 11:45

A Vajdaságban megvalósított gazdaságberuházási fejlesztések értéke már megközelíti a 100 milliárd forintot.

A 2015-ben útjára indított vajdasági magyar gazdaságfejlesztési program kapcsán Magyar Levente, Magyarország Külgazdasági és Külügyminisztériumának miniszterhelyettese a szabadkai Masterplast YU Kft. nagy-, valamint az Odri el-Doors Kft. közepes léptékű átadásának egyik díszvendége megjegyezte: a számok bizonyítják, hogy a fejlesztés minden korábbi reményt felülmúló léptekkel halad előre – írja a Magyar Szó.

„Lassan megközelítettük a 100 milliárd forintnyi megvalósított beruházási értéket a Vajdaságban, amit 2020-ban feltehetőleg el is érünk. A beruházási hullámban olyan hatalmas projektek is szerepelnek, mint a Masterplast 2 milliárd forintos kapacitásbővítése. A beruházásokkal munkahelyeket teremtünk Szerbiában, és hozzáadott értéket hozunk az országba” – fogalmazott Magyar Levente.

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség elnöke abban reménykedik, hogy a következő években a gazdaságfejlesztés során több tucatnyi jelentős, elsősorban termelő- és szolgáltatás-kapacitás jön létre a Vajdaságban.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2023. 12. 05., 23:30
epizód: 2023 / 19   |   hossz: 20:00
Ebben az epizódban azt a nagy horderejű és rendkívül összetett munkát mutatjuk be, amit Magyarország legmagasabb irodaháza, a MOL Campus építése során végeztek a kivitelezők. A csúcsidőszakban 1800 dolgozó munkáját összefogó Wolf András meg is kapta érte az Év Projektmenedzsere díjat, amit a Projektmenedzsment Kiválóság Tábla tagjaiból álló zsűri ítélt meg számára. A Market Építő Zrt. műszaki vezérigazgató-helyettese szerint amellett, hogy nagy elismerés kollégáktól kapni egy ekkora díjat, meg is erősítette abban a tudatban, hogy érdemes példamutatóan, kitartóan dolgozni a sikerért. A szakember persze a MOL Campus innovatív kivitelezését és fenntartható megoldásait is örömmel bemutatta a BizniszPlusznak adott interjúban.
Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS