Fenntarthatóság: lassan haladnak és még mindig nincsenek felkészülve a vállalatok

Fenntarthatóság: lassan haladnak és még mindig nincsenek felkészülve a vállalatok
ESGHírek  |  2024. 06. 14., 11:27

A globális szakmai szolgáltatásokat nyújtó KPMG legújabb felmérése szerint a nagyvállalatok jelentős többsége még mindig nincs felkészülve az új ESG jelentéstételi követelmények teljesítésére.

Az előző évhez képest csak kis mértékben javult a vállalatok ESG jelentéstételi követelmények teljesítésére való felkészültsége, sőt, a legjobban és a legkevésbé felkészült vállalatok közötti szakadék tovább nőtt. Mindez annak ellenére van így, hogy gyakorlatilag minden vállalat tisztában van vele: a következő két év során legalább egy új fenntarthatósági jelentési szabvány szerint adatokat kell majd szolgáltatni.

A KPMG 2023 októberében kezdte meg az ESG Assurance Maturity Index első felmérését, most pedig egy kibővített jelentést tett közzé, amelyhez 1000 vállalat vezetőit és igazgatósági tagjait kérdezték meg. Az Index a vállalatok felkészültségét különböző tényezők alapján értékeli, köztük például: cégvezetés, készségek, adatkezelés, digitális technológia és értéklánc, majd ezek mérlegelése után 1-100-ig terjedő pontszámot ad nekik. Az alsó 25-be tartozó vállalatokat „Kezdőknek”, a felső 25-ben lévőket „Vezetőknek”, a középmezőnyt pedig „Haladóknak” minősítik.

Növekvő nyomás és ESG jelentéstételi tevékenység

A felmérés szerint a vállalatok 100 százaléka számít arra, hogy az elkövetkező 1-2 évben ESG jelentéseket kell benyújtani, többek között az IFRS Foundation International Sustainability Standards Board (ISSB) szabványai, az EU CSRD és az amerikai SEC klímaszabályai szerint. Mindeközben érzik a növekvő nyomást az ESG jelentések biztosítása kapcsán részvényes (57 százalék), pénzpiaci (48 százalék) és befektetői (48 százalék) oldalról is.

Az elmúlt hónapokban jelentősen nőtt a vállalatok fenntarthatósági jelentési tevékenysége: a válaszadók 77 százaléka jelezte, hogy nyilvánosan jelentést tesz az ESG teljesítményéről, szemben a 2023 októberi 56 százalékkal. A vállalatok átlagosan 10,8 ESG mutatót jelentettek, ami több mint háromszorosa az előző évi 3,4 mutatónak.

A vállalatok felkészültsége lassan javul: az átlagos érettségi index pontszám 47,6-ra nőtt a korábbi 46,5-ről, és a vezetők aránya is csak 29 százalékra nőtt a korábbi 25 százalékról. A riport megállapítja azt is, hogy jelentős különbségek vannak a vállalatok felkészültségében méret, régió és szektor szerint. A 10 milliárd dollárnál nagyobb bevételű vállalatok például jóval előrébb tartanak kisebb társaiknál (55,1 a 39,3 ponttal szemben). A pénzügyi szolgáltatások szektor a legfejlettebb, míg az „Élettudományok és Egészségügy”, valamint az „Infrastruktúra” a legkevésbé (44,3 és 43,2 pont). Az észak-amerikai vállalatok a legfejlettebbek, őket követik az európaiak, majd jönnek az ázsiai és latin-amerikai cégek, amelyek lemaradásban vannak.

Kihívások és előnyök

A felmérés rávilágít a készséghiányra, mint az ESG-biztosításra való felkészülés legnagyobb akadályára, amit a válaszadók 44%-a említett. Azonban a vállalatok aktívan dolgoznak ezen: 96 százalékuk éves vagy folyamatos ESG képzést végez, 54 százalékuk pedig tervezi külső ESG szakértők felvételét.

„Az ESG biztosításra való felkészülés egy utazás, és a vállalatok azt tapasztalják, hogy minél tovább jutnak ezen az úton, annál több a tanulnivaló. A célvonal folyamatosan változik. Ezért tűnhet lassúnak a haladás, annak ellenére, hogy sok vállalat valóban jelentős lépéseket tett. Ez az erőfeszítés meg fog térülni – az igazgatóságok egyre nagyobb figyelmet fordítanak rá, és a vezetők egyre több előnyt tapasztalnak” – kommentálta a jelentést Larry Bradley, a KPMG globális audit vezetője.

Főoldali kép: Freepik

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS