Megnyitották a VOSZ vállalkozásfejlesztési irodáját Zalaegerszegen

Megnyitották a VOSZ vállalkozásfejlesztési irodáját Zalaegerszegen
2024. 06. 13., 20:10

Vállalkozásfejlesztési irodát nyitott a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége Zalaegerszegen.

Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) az elmúlt időszakban egyre erősebb és látványosabb stratégiát folytatva olyan szervezetté vált, amelyikkel nemcsak érdemes, de érdekes is együtt dolgozni – fogalmazott köszöntőjében Balaicz Zoltán polgármester a VOSZ Zala Vármegyei Szervezete zalaegerszegi vállalkozásfejlesztési irodájának ünnepélyes megnyitóján szerdán a megyeszékhelyen, a Göcsej Üzletházban – írja a zaol.hu. A VOSZ fontosnak tartja a vállalkozói érdekek képviseletét, valamint a különböző oktatási intézményekkel, önkormányzatokkal való kapcsolattartást. Ebből olyan szövetség tud kialakulni, ami a helyi gazdaságfejlesztések motorjává tudja tenni ezt az összefogást. Ennek fontos eleme a vállalkozásfejlesztési iroda, mondta a polgármester.

Eppel János, a VOSZ elnöke emlékeztetett rá, a szervezet alapítója, Demján Sándor már 25 éve szorgalmazta az országos hálózat kiépítését. Idén minden vármegyében lesz vállalkozásfejlesztési iroda.

Az iroda megnyitása alkalmából együttműködési megállapodást írt alá a VOSZ zalai elnöke, Balogh Ádám és dr. Kaszás Anita, a NAV Zalai Vármegyei Adó és Vámigazgatóság igazgatója. Utóbbi ennek kapcsán arról szólt, ez lehetőség nyújt számukra, hogy a vállalkozók széles tömegéhez eljuttassák az adózással kapcsolatos ismereteket, jogszabály-módosításokat. Szolgáltató adóhatóságként az önkéntes jogkövetésre ösztönözve próbálják a legolcsóbb módon beszedni a költségvetési forintokat. Az információk átadásán túl az adóhatóság várja a vállalkozóktól a jogszabály-módosításokra vonatkozó ötleteket is. Az adóhatóság ellenőrzési tapasztalatainak megosztása is hasznos lehet a vállalkozók számára, mert ezzel kiküszöbölhetők bizonyos hiedelmeken alapuló rossz gyakorlatok. A VOSZ etikai alapjai révén az a testület, ahol leginkább várható az adózási szabályok betartása – emelte ki dr. Kaszás Anita.

 VOSZ

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS