2024. június 20. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 06. 20., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Pályázati felhívás az Év női vállalkozójára, vezetőjére

A PWA - Sikeres Női Vezetők Egyesületével közösen, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége kiemelt támogatásával a SEED Alapítvány idén is kiírja a „Van egy jó történeted?” című pályázatot.

Uniós bajnok az áprilisi magyar építőipari adat

Az előző hónaphoz képest 0,2 százalékkal emelkedett, az egy évvel korábbitól azonban még mindig 0,9 százalékkal elmaradt az építőipari termelés volumene 2024 áprilisában az Európai Unióban.

A magyar háztartások élnek a legrosszabbul az EU-ban a „tényleges fogyasztás” szerint

2023-ban az egy főre jutó tényleges egyéni fogyasztás vásárlóerő-egységben kifejezve az uniós átlag 70 százaléka és 138 százaléka között változott a 27 tagállamban.

Szokatlanul korán kezdődött az aratás

Országszerte elkezdődött az aratás, az élénkülő kivitelnek köszönhetően a raktárak szinte ki is ürültek mostanra – tájékoztatott Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Új, QR-kódos fizetési alternatíva a láthatáron: hamarosan indul a qvik

2024-ben mindenki számára ingyenesen elérhetővé válnak az új fizetési szolgáltatások.

Utasbiztosítás: a horvát tengerpart két hét alatt lekörözte Olaszországot a magyaroknál

A tavaszt ugyan Olaszország nyerte a magyar utazóknál, de a nyár beköszöntével Horvátország már két alatt átvette a vezetést – derül ki a Bank360-nál kötött utasbiztosítások adataiból.

Diákmunka bejelentése, adózása: a legfontosabb tudnivalók

A nyári munkát vállaló diákok bejelentésére, adózására – a diákszövetkezeten keresztül vállalt munka kivételével – ugyanolyan szabályok vonatkoznak, mint más munkavállalókra – hívja fel a figyelmet a NAV.

Hogyan oldják meg a cégek a szezonális munkaerőhiányt?

Minden évben kihívást jelent szellemi és fizikai munkakörökben is a nyári szabadságok kiadása. Különösen igaz ez, ha egy gyár nem tervez nyári leállást – mondja Mihályi Magdolna, a Jobtain HR Szolgáltató ügyvezetője.

Pályázati felhívás az Év női vállalkozójára, vezetőjére

A PWA - Sikeres Női Vezetők Egyesületével közösen, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége kiemelt támogatásával a SEED Alapítvány idén is kiírja a „Van egy jó történeted?” című pályázatot.

Merre tart a kereskedelmi ingatlanpiac? A szállodaipar a fejlesztések nyertese

Az ingatlanpiac egyes szegmenseiben lassú javulás várható, miközben az ESG szempontok egyre hangsúlyosabbak – derül ki a DLA Piper Hungary Real Estate Intelligence Report 2024 kiadványából.

„Polgári szén-dioxid-kvótáról” és a videojátékok megmentéséről indulhat európai aláírásgyűjtés

Az Európai Bizottság két európai polgári kezdeményezést vett nyilvántartásba: a „Légi kvóta” és a „Mentsük meg a videojátékokat” elnevezésűeket.

Áttörés: ez az AI 100 százalék pontossággal jelzi a Parkinson kórt, 7 évvel előre

Egy új, áttörést jelentő kutatás során olyan biomarkereket azonosítottak, amelyek lehetővé tehetik a gyógyszeres terápiák korai megkezdését, ezáltal a Parkinson-kór kialakulásának lassítását vagy akár megelőzését.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS