Kott Ferenc: a kis cégek nem félnek eléggé a hackertámadásoktól

2021. 09. 21., 16:30

A vállalati IT biztonság ma fontosabb, mint korábban bármikor. A Modern Vállalkozások Programja ebben is segíthet – mondta a növekedés.hu-nak Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke.

Az elmúlt másfél évben soha nem látott informatikai biztonsági incidensek történtek világszerte. Makrogazdasági szinten óriási a turbulencia az IT biztonság és kiberháború frontján – mondta Kott Ferenc az interjúban.

Az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke emlékeztetett: „Sajnos magyarországi cégeket is érik súlyos hackertámadások. Az egyik legnagyobb magyar autólízing céget például a múlt héten, napokra megbénították egy hackertámadással, amelynek során valószínűleg kényes ügyféladatokhoz férhettek hozzá.”

Kott Ferenc szerint még nem félünk eléggé a hackertámadásoktól, túl nagy a biztonságérzetünk, pedig egy tömeges zsarolóvírus támadás elképesztő károkat tudna okozni a mikro,- kis és középvállalkozások körében.

A Modern Vállalkozások Programjában nagy hangsúlyt fektetnek az IT biztonsági sérülékenységgel kapcsolatos tájékoztató munkára és az IT biztonságtudatosság növelésére. Elmagyarázzák a cégeknek, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket, és IT biztonsági megoldásokat is javasolnak.

Hogy milyennek látja a céges weboldalak külső sérülékenységét?Annál sérülékenyebbek a felületek, minél kisebb a cég. Főleg, ha interaktív a weboldal és valamilyen kommunikációs lehetőséget is nyújt. A kisebb vállalkozások kevesebbet tudnak IT védelemre költeni, így ők a legsérülékenyebbek.

Az MVP-hez eddig 20 ezer cég csatlakozott. Ebből megközelítőleg 15 ezer cégnek adtak fejlesztési javaslatokat és közel 10 ezer cég már digitálisan felkészült vállalkozássá vált – mondta Kott Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022-01-26 17:57:24
A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. adatai szerint január 31-én éjfélkor nagyjából 2,8 millió, a 2021-es évre megváltott éves országos és megyei autópálya-matrica érvényessége jár le, és ez a nap a mentességek és kedvezmények igénybevételéhez kapcsolódó bejelentési határidő is.

  Rovathírek: GUSTO

A Griffé egy olyan egyedülálló mandula rocher, amelyben a mandulapálcikák frissen pörkölt fekete szezámmaggal és granolával találkoznak magas kakaótartalmú tejcsokoládéban.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS