Kott Ferenc: a kis cégek nem félnek eléggé a hackertámadásoktól

2021. 09. 21., 16:30

A vállalati IT biztonság ma fontosabb, mint korábban bármikor. A Modern Vállalkozások Programja ebben is segíthet – mondta a növekedés.hu-nak Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke.

Az elmúlt másfél évben soha nem látott informatikai biztonsági incidensek történtek világszerte. Makrogazdasági szinten óriási a turbulencia az IT biztonság és kiberháború frontján – mondta Kott Ferenc az interjúban.

Az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke emlékeztetett: „Sajnos magyarországi cégeket is érik súlyos hackertámadások. Az egyik legnagyobb magyar autólízing céget például a múlt héten, napokra megbénították egy hackertámadással, amelynek során valószínűleg kényes ügyféladatokhoz férhettek hozzá.”

Kott Ferenc szerint még nem félünk eléggé a hackertámadásoktól, túl nagy a biztonságérzetünk, pedig egy tömeges zsarolóvírus támadás elképesztő károkat tudna okozni a mikro,- kis és középvállalkozások körében.

A Modern Vállalkozások Programjában nagy hangsúlyt fektetnek az IT biztonsági sérülékenységgel kapcsolatos tájékoztató munkára és az IT biztonságtudatosság növelésére. Elmagyarázzák a cégeknek, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket, és IT biztonsági megoldásokat is javasolnak.

Hogy milyennek látja a céges weboldalak külső sérülékenységét?Annál sérülékenyebbek a felületek, minél kisebb a cég. Főleg, ha interaktív a weboldal és valamilyen kommunikációs lehetőséget is nyújt. A kisebb vállalkozások kevesebbet tudnak IT védelemre költeni, így ők a legsérülékenyebbek.

Az MVP-hez eddig 20 ezer cég csatlakozott. Ebből megközelítőleg 15 ezer cégnek adtak fejlesztési javaslatokat és közel 10 ezer cég már digitálisan felkészült vállalkozássá vált – mondta Kott Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-06-18 14:44:41
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.
A hazai utasbiztosítási piac egyik legalapvetőbb problémáinak egyike az, hogy az ügyfelek még mindig túl sokat akarnak spórolni rajta, holott a nyaralás költségének csak elhanyagolható töredékét teszi ki – hívta fel a figyelmet a PBA Insura Zrt. vezérigazgatója. Dr. Kozma Gábor jelezte: a legolcsóbb és az 1–2 ezer forinttal többért kötött prémium biztosítás szolgáltatásai között óriási különbség tátong, és erre az utolsó pillanatban – mert bizony akkor kötjük – már nem biztos, hogy felfigyelünk.
Női pék, cukrász, kaviárszakértő is helyet kapott a rendezvény nagyszínpadán, hogy a fő téma, a „női energiák” mentén bemutassák a művészi szintre emelt szakmájukat. Nemes Richárd főszervező elárulja, hogy hogyan lehet még fenntarthatóbban működtetni egy műfajából adódóan sok hulladékkal járó gasztronómiai rendezvényt vagy milyen egyszerű ételekkel tudnak nagyot alkotni a Gourmet Fesztiválon bemutatkozó konyhák mesterei. Ha mindez nem lenne elég, kifejti, hogy a fine dining milyen vonásokkal ruházta fel a magyar vendéglátást az utóbbi pár évben és például hogyan lehet „veganizálni” megszokott fogásokat, amelyek ettől csak még jobbak lesznek! Vigyázat, étvágygerjesztő epizód!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta három Michelin-csillagját, a David Zefran séf által vezetett Milka étterem megtarthatta két csillagját, az egycsillagos éttermek száma pedig hétről nyolcra emelkedett Szlovéniában.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS