Kott Ferenc: a kis cégek nem félnek eléggé a hackertámadásoktól

2021. 09. 21., 16:30

A vállalati IT biztonság ma fontosabb, mint korábban bármikor. A Modern Vállalkozások Programja ebben is segíthet – mondta a növekedés.hu-nak Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke.

Az elmúlt másfél évben soha nem látott informatikai biztonsági incidensek történtek világszerte. Makrogazdasági szinten óriási a turbulencia az IT biztonság és kiberháború frontján – mondta Kott Ferenc az interjúban.

Az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke emlékeztetett: „Sajnos magyarországi cégeket is érik súlyos hackertámadások. Az egyik legnagyobb magyar autólízing céget például a múlt héten, napokra megbénították egy hackertámadással, amelynek során valószínűleg kényes ügyféladatokhoz férhettek hozzá.”

Kott Ferenc szerint még nem félünk eléggé a hackertámadásoktól, túl nagy a biztonságérzetünk, pedig egy tömeges zsarolóvírus támadás elképesztő károkat tudna okozni a mikro,- kis és középvállalkozások körében.

A Modern Vállalkozások Programjában nagy hangsúlyt fektetnek az IT biztonsági sérülékenységgel kapcsolatos tájékoztató munkára és az IT biztonságtudatosság növelésére. Elmagyarázzák a cégeknek, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket, és IT biztonsági megoldásokat is javasolnak.

Hogy milyennek látja a céges weboldalak külső sérülékenységét?Annál sérülékenyebbek a felületek, minél kisebb a cég. Főleg, ha interaktív a weboldal és valamilyen kommunikációs lehetőséget is nyújt. A kisebb vállalkozások kevesebbet tudnak IT védelemre költeni, így ők a legsérülékenyebbek.

Az MVP-hez eddig 20 ezer cég csatlakozott. Ebből megközelítőleg 15 ezer cégnek adtak fejlesztési javaslatokat és közel 10 ezer cég már digitálisan felkészült vállalkozássá vált – mondta Kott Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Egyetlen vállalkozás sem építi fel önmagát, és a legfőbb erőforrása a vezető, aki – pláne egy új üzlet megalapozása közben – sajátos támogatást igényel. A többféle vállalkozás- és vezetőfejlesztő tréninget szervező SEED Alapítvány az ügyvezető igazgató szerint még frissebb módszerekkel, gyakorló vállalkozókkal mentorálja a kezdőket. Lakatosné Lukács Zsuzsanna ebben az epizódban világít rá, hányféle teendő van egy üzleti ötlettel, mire az működő vállalkozássá alakul. Ezen az úton tereli végig az újdonsült cégeket a RajtUp programjuk is.
Ebben az epizódban Pataki Tamás, a Canon Business Development Managere segítségével mutatjuk be, hogy milyen eszközök és mesterséges intelligencia megoldások lehetnek az orvosok segítségére – már nem is a jövőben, hanem akár napjainkban. Az elöregedő társadalmakban egyre több pácienst kell ellátnia az egészségügynek, így olyan technológiák nélkül, amiket például a Canon Medical Solutions képalkotó rendszerei nyújtanak, egyre nehezebb megfelelő számú és pontosságú diagnózist felállítani. De mi köze mindennek a ReCaptcha internet-felhasználó azonosításhoz és az önvezető autókhoz? Ez is kiderül a beszélgetésből.
2023. 10. 25., 09:33
epizód: 2023 / 16   |   hossz: 24:08
Az országos munkaerőhiány nagyon jól leszűkíthető adott gazdasági szegmensekre, és nem feltétlenül az elvándorlás okozza - mondta a BizniszPlusz podcastnak Somodi Bettina. A Beck and Partners nemzetközi HR tanácsadó cég üzletágvezetője szerint egy jó szabályozással a külföldi munkavállalók is szépen belesimulhatnának a rendszerbe, és kellenek, mert a nehéz fizikai munkahelyeket a magyarok már évek óta nem töltik be. A szakemberrel azt is megfejtettük, miért és milyen szempontok fontosak a ma már jóval bátrabban váltó munkaerőnek, különösen a fiataloknak.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

A gamay a jelek szerint 129-szer izgalmasabb fajta a portugizinél, még akkor is, ha anno Merész Fülöp, Burgundia hercege hitvány fajtának titulálta és irtotta, mintha gyomnövény volna.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS