Kott Ferenc: a kis cégek nem félnek eléggé a hackertámadásoktól

2021. 09. 21., 16:30

A vállalati IT biztonság ma fontosabb, mint korábban bármikor. A Modern Vállalkozások Programja ebben is segíthet – mondta a növekedés.hu-nak Kott Ferenc, az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke.

Az elmúlt másfél évben soha nem látott informatikai biztonsági incidensek történtek világszerte. Makrogazdasági szinten óriási a turbulencia az IT biztonság és kiberháború frontján – mondta Kott Ferenc az interjúban.

Az MKIK Digitalizációs Kollégiumának elnöke emlékeztetett: „Sajnos magyarországi cégeket is érik súlyos hackertámadások. Az egyik legnagyobb magyar autólízing céget például a múlt héten, napokra megbénították egy hackertámadással, amelynek során valószínűleg kényes ügyféladatokhoz férhettek hozzá.”

Kott Ferenc szerint még nem félünk eléggé a hackertámadásoktól, túl nagy a biztonságérzetünk, pedig egy tömeges zsarolóvírus támadás elképesztő károkat tudna okozni a mikro,- kis és középvállalkozások körében.

A Modern Vállalkozások Programjában nagy hangsúlyt fektetnek az IT biztonsági sérülékenységgel kapcsolatos tájékoztató munkára és az IT biztonságtudatosság növelésére. Elmagyarázzák a cégeknek, hogy milyen veszélyek fenyegetik őket, és IT biztonsági megoldásokat is javasolnak.

Hogy milyennek látja a céges weboldalak külső sérülékenységét?Annál sérülékenyebbek a felületek, minél kisebb a cég. Főleg, ha interaktív a weboldal és valamilyen kommunikációs lehetőséget is nyújt. A kisebb vállalkozások kevesebbet tudnak IT védelemre költeni, így ők a legsérülékenyebbek.

Az MVP-hez eddig 20 ezer cég csatlakozott. Ebből megközelítőleg 15 ezer cégnek adtak fejlesztési javaslatokat és közel 10 ezer cég már digitálisan felkészült vállalkozássá vált – mondta Kott Ferenc.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 24., 16:35
További intézkedésekre is szükség lesz a turisztikai és vendéglátó szektor kilátástalannak tűnő helyzetének enyhítésére – mondja Duska Sándor, a VOSZ Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekciójának vezetője.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.
A bérrendezés akkor észszerű, ha a vállalkozások megmaradnak és meg tudják tartani a munkahelyeket is – mondja Perlusz László. A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a vállalkozások „jövőállóságát” nagyszabású állami programokkal lehetne biztosítani.
2022. 10. 11., 06:36
epizód: 2022 / 10   |   hossz: 21:36
A válság mélyülésével egyre nagyobb szükség lehet a KAVOSZ Zrt. által kínált Széchenyi Hitel MAX-ra, amely a mikro-, kis- és középvállalkozások számára, de még a kezdők előtt is nyitott opció – hangsúlyozta Krisán László. A KAVOSZ vezérigazgatójával tovább elemeztük a válságból kivezető európai, illetve magyarországi utakat.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS