Az Amazon évi 15 milliárd plasztik kitöltő anyagtól szabadult meg

Az Amazon évi 15 milliárd plasztik kitöltő anyagtól szabadult meg
ESGHírek  |  2024. 06. 24., 09:37

Az árukézbesítő óriás radikális lépése fenntarthatósági szempontból kétszeres előnnyel jár, hiszen egyrészt a nem lebomló, műanyag légpárnák felhasználását 95 százalékkal csökkentette, másrészt olyan papír töltőanyaggal helyettesítette őket, ami egyszerre újrahasznosított és újrafelhasználható.

Az Amazon bejelentette, hogy Észak-Amerikában a kiszállított dobozok csomagolásából száműzte a műanyag légtasakok 95 százalékát. A nem fenntartható anyagot papírra cserélte, és az a szándéka, hogy ugyanez az anyag 2024 végére teljesen felváltja a műanyag légtasakok használatát.

A vállalat szerint ez az eddigi legnagyobb műanyag csomagoláscsökkentési projektjük Észak-Amerikában, amivel évente közel 15 milliárd műanyag légtasak felhasználását kerülik el.

Az új eredmény kevesebb, mint egy évvel azután következett be, hogy az Amazon októberben bejelentette: az Ohio államban működő áruelosztó központjuk lesz az első, amely megszünteti a műanyag csomagolást, beleértve a műanyag légtasakokról papírtöltetre való átállást is, ami „tesztelési és tanulási lehetőséget biztosít az átállás kiterjesztéséhez Észak-Amerikában” – írja a közlemény.

Nem saját vívmány az Amazon új módszere

A vállalat egy harmadik fél laboratóriumában tesztelte a papírtöltetet, és megállapította, hogy ugyanolyan, ha nem jobb védelmet nyújt a termékeknek, mint a korábban hosszú ideig alkalmazott légpárnák. A cég együttműködött külső beszállítókkal, hogy száz százalékban újrahasznosított papírtöltetet szerezzen be, miközben koordinálta az átállást a teljesítési központjai között, beleértve a gépek cseréjét is.

Az új töltet nemcsak 100%-ban újrahasznosított tartalmat tartalmaz, hanem a vásárlókhoz érkező formájában könnyen újrahasznosítható is, a bármely háztartásban megtalálható szemetesekben elhelyezve. Az Amazon erről azt állítja, „az új töltet könnyen újrahasznosítható az otthoni szelektív hulladékgyűjtőkben, így egyszerűbbé teszi az újrahasznosítást az ügyfeleink számára”. Pat Lindner Mechatronikai és Fenntartható Csomagolásért felelős alelnök hozzátette: „arra törekszünk, hogy az év végére Észak-Amerikában teljesen megszüntessük a műanyag légtasakokat, és továbbra is innoválni, tesztelni és növekedni fogunk annak érdekében, hogy otthon újrahasznosítható anyagokat részesítsünk előnyben”.

Az Amazon a 2022-es Fenntarthatósági Jelentése szerint Európában és Ausztráliában már 2022-ben megszüntette az egyszer használatos légtasakokat, és helyettük otthon újrahasznosítható papír anyagot vezetett be.

„Annyira örülök, hogy végre áttérhetünk papírra. Nemcsak könnyebb vele dolgozni, de a gépek is nagyobb helyet biztosítanak számunkra, így könnyebben tudjuk csomagolni a megrendeléseket. Büszke vagyok rá, hogy részese lehetek egy olyan változásnak, amely lehetővé teszi a vásárlók számára az otthon újrahasznosítást” – osztotta meg Christian Garcia, a kaliforniai Bakersfieldben található Amazon depó munkatársa.

Az Amazon jelentős lépése a fenntarthatóság irányába nemcsak a környezet védelmét szolgálja, hanem hozzájárul ahhoz is, hogy az ügyfeleik könnyebben részt vegyenek a környezetbarát gyakorlatokban. Az új papírtöltetek bevezetésével az Amazon továbbra is úttörő szerepet vállal a fenntartható csomagolási megoldások terén – áll a közleményben.

Főoldali kép: Amazon

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 07. 16., 15:40
Az inflációérzékelés továbbra is jelen van hazai vállalkozásoknál, miközben a munkaerőpiaci hangulat tartósnak látszik. Talán a beruházások volumene is visszaáll az egy évvel ezelőtti szintre – hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) üzleti hangulat-indexének második negyedéves felmérésének eredményeit bemutató beszélgetésen.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS