2024. június 24. – Információk, hírek vállalkozóknak

2024. 06. 24., 08:10

Az Üzletem.hu összefoglalója.

Hol bukkanhatnak fel a NAV revizorai június utolsó napjaiban?

Az ADÓtraffipax friss bejegyzéseiből kiderül, hogy hol és kik számíthatnak nagyobb valószínűséggel operatív ellenőrzésre a június 24-én kezdődő (26.) héten.

358 ezer forint alatt volt az alkalmazásban állók többségének nettó keresete áprilisban

2024. áprilisban a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 645 300, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 444 000 forint, a nettó kereset mediánértéke pedig 357 900 forint volt – tájékoztatott a statisztikai hivatal.

Napokon belül lejár a NIS2 regisztráció határideje

Már csak pár napja maradt belépni a nyilvántartásba azoknak a hazai vállalatoknak, amelyekre kiterjed a NIS2, a felülvizsgált uniós kibervédelmi irányelv – hívja fel a figyelmet az EY.

Nem tudják beépíteni áraikba a beszerzési árak emelkedését a hazai nagyvállalatok

Az éves várakozásokat mutató K&H nagyvállalati növekedési index szerint a cégek többségénél még mindig az infláció akadályozza leginkább a működést.

Így mobilbankolnak a vállalkozások

A mobilbanki funkciók közül a legtöbben az átutalást és egyenleg-lekérdezést használják – utóbbit akár napi szinten is.

Versengenek a bankok a diákokért, több tízezres jóváírás járhat a számlanyitásért

A kedvező feltételeket 24–26 éves korig lehet megtartani, a pontos életkori határ bankonként eltérő lehet.

Módosult a Széchenyi Terv Plusz Arculati Kézikönyv: már nem a Helvetica az elsődleges arculati betűtípus

Változtak a kedvezményezetti infoblokk elhelyezésére, valamint a rádióhirdetésekre és a relámfilmekre vonatkozó előírások is.

Sokkal olcsóbb volt a csirke és a tojás június elején, mint egy évvel korábban

A június eleji adatok szerint csökkent a tojás csomagolóhelyi ára, valamint a vágósertés és a vágócsirke termelői ára 2023 azonos időszakához képest – olvasható az Agrárközgazdasági Intézet legfrissebb összefoglalóiban.

Átlag 56 millió forintért vásároltak ingatlant Pest vármegyében

Keresettek lettek a nagyobb életteret biztosító ingatlanok Pest vármegyében, ahol az összes idén értékesített otthon 41 százalékát teszik ki a 100 négyzetméteres vagy afeletti alapterülettel rendelkező ingatlanok.

1 600 000 kilométeres életciklussal rendelkező EV akkumulátor készült

Az úttörő elektromos autó akkumulátor nem csak döbbenetesen tartós, hanem ellenálló is: egészen extrém hőmérsékleti tartományon belül üzemképes.

Kiküldött ukrán munkavállalók ügyében döntött az Európai Bíróság

A munkavégzés helye szerinti tagállam előírhat a tartózkodási engedély beszerzésére vonatkozó kötelezettséget – mondta ki ítéletében az Európai Unió Bírósága.

Biocid termék nem reklámozható „bőrbarátként”

Biocid termékek reklámozásakor az uniós jog tiltja a „bőrbarát” fordulat használatát – szögezte le ítéletében az Európai Bíróság.

Szervezett bűnözés az Európai Unióban: erős számokat tett közzé az Európai Tanács

Az Európai Tanács közzétette a szervezett bűnözés elleni küzdelem kiemelt uniós eszköze, az EMPACT eredményeit.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024-07-25 15:40:00
Néhány kisebb terület kivételével július 24-ig véget ért a nyári aratás, amelyet érdemben hátráltató körülmény idén nem befolyásolt. A termények tárolásához elegendő a raktárkapacitás, az idei termés nagy része már a tárolókban van – tájékoztatott az Agrárminisztérium.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A szeptemberben induló qvik elektronikus fizetési alternatíva szolgáltatási díjtól és tranzakciós illetéktől mentesen, egyfajta átutalási formaként nyújthat kedvezőbb feltételeket a vevőknek, míg a boltok, webáruházak is jobban járnak vele – állítja ebben az epizódban Luspay Miklós. A Magyar Nemzeti Bank Pénzügyi infrastruktúrák és pénzforgalom igazgatóságának vezetője egyértelművé tette: az új rendszernek fontos célja a banki verseny élénkítése, amit kiválóan szolgálhat a bankkártyától független, számlák közötti, azonnali, biztonságos és olcsó fizetési megoldást kínáló qvik infrastruktúra. Hogyan teheti ez könnyebbé mindenki életét?
2024. 07. 03., 08:25
epizód: 2024 / 13   |   hossz: 20:51
Az OFA Nonprofit Kft. „Az év felelős foglalkoztatója” pályázat keretében évről évre összegyűjti és díjazza azokat a hazai munkáltatókat, akik kiemelkedő tevékenységet folytatnak a foglalkoztatás területén. A cég közzé is teszi azokat a jó gyakorlatokat, amelyek hozzájárulnak a terület fejlődéséhez. A díjakat, amelyekre 2024-ben július 19-ig lehet pályázni, öt kategóriában osztják ki: kisvállalkozások, középvállalkozások, nagyvállalatok I-II., illetve egyéb gazdálkodó szervezetek. Kiosztanak különdíjakat is, amelyek különösen érdekesek, hiszen gyakran olyan innovatív ötleteket takarnak, amelyeket nem feltétlenül a pénz motivált – mondta el Endrész Alexandra programvezető.
2024. 06. 17., 22:50
epizód: 2024 / 12   |   hossz: 24:28
Minden nyári szünetben diákok tízezrei jelennek meg a munkaerőpiacon, hogy pénzt gyűjtsenek és szakmai tapasztalatokat szerezzenek. A 25 év alattiak számára elérhető szja-kedvezmény révén sokan mentesülnek az adófizetés alól, ám a foglalkoztatás jogviszonya eltérő adózási kötelezettségeket róhat rájuk, amiből baj lehet, ha nem figyelnek rá. Horváthné Szabó Beáta, a Moore Hungary adótanácsadó szakértője nemcsak ezeket a szabályokat veszi sorra, de bemutatja az iskolaszövetkezeten keresztüli foglalkoztatás, valamint a külföldön tanuló vagy külföldi diákok hazai munkavégzésének kritériumait is.

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS