Olcsó bankkártyák, kedvező feltételek: mit ajánlanak a bankok a diákoknak?

2023. 07. 02., 10:05

A kedvezményes diákszámlák között is meg lehet találni azokat, amelyek az éves díjat tekintve még annál az évi néhány ezer forintnál is olcsóbbra jönnek ki, mint amihez hozzászoktunk. A legtöbbet az éves kártyadíjak terén lehet faragni, mivel általában ez kerül a legtöbbe a diákoknak – írja az diákoknak szánt ajánlatokat összegyűjtő Bank360.hu.

Az OTP Bank Junior számlája mellé például teljesen díjmentesen lehet Mastercard bankkártyát igényelni 7 éves kortól, ennek kibocsátási és éves díja 0 forint, ahogy a számlavezetés is díjmentes nullától 24 éves korig. Emellett folyamatosan elérhető junioros kedvezményprogram, amelyben a partnereknél 5-30 százalék közötti visszatérítést ad a bank a kártyás vásárlások esetén. A bankok a diákok speciális igényeihez alkalmazkodva gyakorta kínálnak akciókat. Az OTP Juniorral például a Campus Fesztiválra juthatnak akár féláron (maximum 10 ezer forint értékben, egyszeri alkalommal) napijegyhez azok, akik július 7-ig nyitják meg új számlájukat. Kifejezetten a fiataloknak fejlesztett applikáció, az OTP Junior Next, amivel kikalkulálható, mennyire pénzre lesz szüksége havonta egy egyetemistának, támogatja a felhasználót az első megtakarításaiban, tanácsot ad a karrierépítésben és a pályaorientációban, de akár önkéntes munkát is segít találni. Az alkalmazásba 16 éves kortól lehet regisztrálni, ehhez még a bank ügyfelének sem kell lenni. Segítség lehet még a OTP MolbilBank Kiadásfigyelője is, amivel könnyebben átláthatják a diákszámlások, mire és mennyit költenek el a bevételeikből.

Az Erste Bank az időszakos akciók mellett személyre szabott kedvezménnyel próbálja meg vonzóbbá tenni a diákok számára a szolgáltatást. Három lehetőséget ajánl azoknak, akik számlát nyitnak, ezek közül egyet lehet választani, számlahasználattól függően: átutalási kedvezményt, kedvezményes Őrszem SMS szolgáltatást, kedvezményes dombornyomott kártyát. A diákszámlához több kártya közül lehet választani, ezek között nagy a szórás, hiszen a legolcsóbb kibocsátási és éves díja 2030-2692 forint, a többié viszont már 6631-nél kezdődik, és egészen 29 768 forintig tart, igaz, az utóbbi már egy Matercard Gold.

A Gránit Banknál az ügyfélajánlással lehet plusz zsebpénzre szert tenni: egy kóddal tíz ismerőst is meg lehet hívni, és minden számlanyitás után 8000-8000 forintot kap az ajánló és az ajánlott is. Digitális számlacsomag választása esetén a Neo, nem dombornyomott bankkártya 26 éves korig díjmentes. 

A K&H Banknál is működik ajánlóprogram, amelyben a diákszámlával rendelkezők is részt vehetnek: a személyes ajánlóikkal három ismerőst lehet meghívni, amivel összesen 30 ezer forint gyűjthető össze. A bankkártya a 14-18 éves korosztálynak az első évben ingyenes, a második évtől pedig féláron, 4155 forintba kerül. 18-26 év között az első év szintén ingyenes, a második évtől 25 százalékos kedvezménnyel 6232 forintba kerül az éves díj. Már nem tanuló, pályakezdő fiataloknak 26 év alatt a Mastercard nyombornyomott kártya 8310 forintba kerül. 

Az MBH Banknál a diákszámlához igényelhető Mastercard Standard, illetve VISA Classic bankkártya kibocsátási díj megfizetése nélkül igényelhető, emellett az éves kártyadíj is 0 forint. 

A Raiffeisen Bank diákszámlája, a Yelloo 18 éves kortól érhető el, és 25 éves korig lehet ebben a csomagban maradni. A Yelloo csomaggal csatlakozni lehet a Yelloo Klubhoz, ami további kedvezményekkel jár, például konditerembe vagy kiállításokra. A csomaghoz igényelhető VertiCard első kibocsátása és az első éves kártyadíja is ingyenes.

Ha tetszett a cikk, kövesse az ÜZLETEMET
a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 14., 13:10
Ha esetleg megtorpanunk egy-egy projekt kapcsán, általában humorral próbálunk felülemelkedni a problémákon, a jó hangulat mindig átlendít a nehézségeken – mondta az Üzletemnek Rázga-Ilyés Noémi, a CheckINN innovációs programigazgatója.
2024-02-24 12:10:00
A világ legnagyobb elektromos autógyártójának számító, kínai BYD szegedi óriásberuházásával immár véglegessé vált, hogy hazánk hosszú idő óta először nem kullogni fog az események után, hanem diktálni fogja egy nagy globális technológiai forradalom tempóját – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a vállalat február 23-i autóátadó ünnepségén.
2024-02-23 15:10:00
A Credipass és a Duna House szakértői górcső alá vették a fővárosi ingatlan- és albérlet árakat és kiszámolták, hogy mikor éri meg saját ingatlant vásárolni a jelenlegi támogatási rendszerben.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

A globális kutatás eredményeinek év eleji kihirdetése után a PwC nemrég bemutatta a hazai Vezérigazgatói Felmérés adatait is. A számok alapján a magyar cégvezetők optimistábbak a gazdasági kilátásokat illetően, mint külföldi kollégáik, ám árnyalja a képet, hogy saját cégük árbevételére már nem feltétlenül jósolnak növekedést 2024-re. Az olyan kitettségek kapcsán, mint az infláció, a szakképzett munkaerő hiánya vagy akár a klímaváltozás, szintén derűlátóbbnak tűnnek a hazai cégvezetők, igaz, vannak aggodalmak, de izgalmas jóslatok is, például az új technológiai vívmányok bevezetése kapcsán, amelyek mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Nem is tesszük: a BizniszPluszban a PwC Hungary szakértőjével, Mezei Szabolccsal elemezzük a legtanulságosabb számokat.
2024. 02. 03., 21:30
epizód: 2024 / 3   |   hossz: 19:22
A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének elnökével azt elemezzük a BizniszPlusz aktuális epizódjában, hogy hogyan alakíthatja át a toborzási folyamatokat és általában a HR munka világát a mesterséges intelligencia. A szakemberrel megnéztük azt is, milyen szakmai készségek ívelnek fel az AI korszakban, és ennek milyen lenyomatai lesznek érzékelhetők a következő években, sőt, már 2024-ben is. A magyar gazdaságban megjelent külföldi munkavállalók által elindított munkaerőpiaci trendek, valamint a változó minimálbér és bérminimum hatásai szintén szóba kerültek a beszélgetésben. Utóbbiakról kiderült mekkora terhet rónak a magyar vállalkozásokra, és ennek milyen mögöttes okai vannak, a munkaerő termelékenységének alakulásától a tapasztalt kollégák megtartásáért indult küzdelemig.
Soha még ilyen magas összeggel – egy kártyára vetítve több, mint 130 ezer forinttal – nem tartoztak a hazai hitelkártya-tulajdonosok, mint 2023-ban. Úgyhogy erről beszélni kell – pláne az elmúlt 10 év tapasztalataival összehasonlítva. A BiztosDöntés.hu alapítója szerint a tartozások átlagos összege túl magas, ami leginkább annak tudható be, hogy nem egészséges irányba tolódtak el az adósságaink. Mire jó valójában egy hitelkártya, és milyen kisebb szemléletváltással kerülhető el, hogy túl magas tartozásokat halmozzunk fel? Tudd meg a válaszokat a tudatosabb gazdálkodáshoz Gergely Péter pénzügyi szakértőtől!

  NÉPSZERŰ HÍREK

  Rovathírek: GUSTO

  Rovathírek: ATOMBUSINESS