Markovich Béla

Itt találod az összes cikket a „Markovich Béla” témában!

Szögre akasztják a szerszámot a nyugdíjas katások

Szögre akasztják a szerszámot a nyugdíjas katások

A Mapei Kft. által megkérdezett építőipari szakemberek 86 százalékát érinti valamilyen formában a kata átalakítása, többségüket hátrányosan.
2021. 11. 30., 13:33
Felújítási kézikönyvek készültek megrendelőknek

Egy felújítás, a szakemberhiány, az elharapódzó kontármunka és az egyre csak emelkedő árak nélkül is rengeteg munkával, stresszel jár együtt. Ilyen körülmények között rendkívül fontos, hogy a felújítók rendelkezzenek a tudatos megrendeléshez és a munkálatok kontrollálásához szükséges lealapvetőbb tudással. Erre kínál megoldást a Mapei Kft. felújítási kézikönyvtára.

2021. 10. 06., 19:45
Ennyi kontár dolgozik a magyar építőiparban

A kontármunka-károsultak aránya 34 százalék volt az elmúlt egy évben. Egy kontármunka átlagos kárösszege 753 320 forint – állapítja meg a Mapei Kft. reprezentatív kutatása.

2021. 08. 19., 13:00
Négy városban rendezett szakmai napokat a Mapei

A vidéki építőipari szakemberek jelentős hátrányban vannak, mert többségük számára elérhetetlenek a budapesti szakmai rendezvények, nem tudnak részt venni rajtuk.

2021. 07. 09., 15:00
Fékezi kivitelét a Mapei Kft.

A Mapei Kft. a hazai igények zavartalan kielégítése érdekében fékezte kivitelét. Az intézkedés hatására stagnál a vállalat kivitele.

2021. 05. 06., 10:45
Kismértékben romlottak az építőipari kilátások

Kismértékben romlottak az építőipari szakemberek kilátásai az első negyedévben. Csökkent a megrendelésállomány, főként a koronavírus miatt. A visszaesés átmeneti, a szakemberek 65 százaléka rendelkezik CSOK-ot és otthonfelújítási támogatást felhasználó megrendeléssel.

2021. 04. 20., 16:45
Világpiaci események tornásszák fel az építőanyagárakat

Világszinten nehézségek jelentkeztek az építési vegyi anyagok gyártásához szükséges alapanyagok előállításában. A gyártási problémák nemcsak áremelkedést, hanem ellátási nehézségeket is okoznak. A Mapei Kft. információi szerint a probléma várhatóan 2021. utolsó negyedévéig kitart, ezért érdemes az építőknek tájékozódni.

2021. 03. 24., 15:15
133 napra duzzadt a szakemberhiány az építőiparban

Újra a koronavírus-járvány kitörése előtti szintre emelkedett a szakemberhiány az építőiparban. Átlagosan 133 napot kell várni szakemberre. Két héttel többet, mint 2020 júliusában, és mindössze két nappal kevesebbet, mint múlt év februárjában, a pandémia előtt – jelentette be sajtótájékoztatóján a Mapei Kft. Az országos kutatás 4450 fő megkérdezésével készült.

2021. 02. 26., 14:30
Sokszorosára emelkedett a mesterbiztosítás kárlimitje

Jelentősen megemelkedett a Magyar Építőipari Szakember Közösség által közvetített mesterbiztosítás, azaz kivitelezői felelősségbiztosítás kárlimitje a szolgáltatás tárgyában okozott károkra.

2021. 01. 25., 14:00
Markovich Béla: Így kell gondolni a vevőkre!

Magasabb szintű felelősségvállalásra van szükség, a vállalkozásoknak segíteni kell a vevőiket, amiben csak tehetik - állítja Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője.

2019. 07. 06., 11:00
Kőművesek és burkolók pályázatait várja a Mapei

Tovább csökkent az építőipart választó fiatalok száma, a szakemberhiány kezelhetetlenné vált, ezért ötödik alkalommal is kiírta a Mapei Kft. a Mesterek Mestere Díj pályázatot.

  BIZNISZPLUSZ PODCAST

Miért és hogyan érdemes különbséget tenni vállalkozás és női vállalkozás között? Hogyan segítheti ez a szekció a VOSZ-on belül a hazai társas vállalkozások női vezetőit és dolgozóit? Mi az, amit egy női vállalkozás csípőből tud, de a cégeknek – még a nagyobbaknak is – még mindig tanulni kell? A szövetség legújabb szervezetét, a Női Vállalkozói Szekciót az elnök, Lakatosné Lukács Zsuzsanna mutatja be.
Mire számíthatnak a hazai vendéglátók és a szálláshely-szolgáltatók 2023-ban? Melyek az ágazat legfőbb problémái és kiugrási lehetőségei, mely régiók reménykedhetnek leginkább jó eredményekben? Hogyan támogatja a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége az ágazat szereplőit? A kérdésekre Duska Sándor, az Idegenforgalmi, Szálláshely-szolgáltatók és Vendéglátó-ipari szekció elnöke válaszol.
2022. 11. 29., 23:30
epizód: 2022 / 12   |   hossz: 24:09
Étvágygerjesztő sikertörténetet tálalunk fel a vendéglátóiparból. Az encsi Anyukám mondta titkát elsősorban nem az olaszos hangulatban, hanem a hazai alapanyagokban, a család- és vendégszeretetben kereshetjük. Dudás Szabolcs, az étterem egyik vezetője arról is beszél, hogy miként lett a főzés szeretetéből, átgondolt stratégiával, üzleti vállalkozás. A sztori 1995-ben egy olaszországi pizzakóstolós utazással kezdődött, és ma már a kiváló helyeknek járó Bib Gourmand-díjnál tart.

  Rovathírek: GUSTO

Nekem nagyon tetszik, annyira, hogy kiálltam mellette főszerkesztőnkkel szemben is, aki szerint csak szokványos ipari képlettel van dolgunk.

  Rovathírek: ATOMBUSINESS